Şimdi Ara

BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ARABA ALABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, otomobil-sever bir insan olarak bu bölümü bir süredir takip ediyordum en sonunda bir soru sormak için üye oldum.
    Geçen sene ehliyetimi aldım, üniversiteme başladım ve oldukça iyi bir bölümde okuyorum. Aynı sınıftaki insanların altındaki arabaları hatta en yakın arkadaşımın altındaki BMW'yi gördükçe sorgulamaya başladım. Ailemizde sahip olduğumuz araç yok ama hep bizde kalan şirket aracı var ve haklı olarak da tek başıma aracı kullanmama izin vermiyorlar. Gelir olarak asgari gelirin 7-7.5 katı bir gelirimiz var birkaç ev falan da var ancak ailemden bu durumda bir araba istemeli miyim bilemiyorum. Piyasanın hali ve güncel fiyatlar birkaç sene öncesine göre inanılmaz arttığıdan almak da zorlaştı. Özellikle sıfır araç isteğim yok, ikinci ele de tamamen olumlu bakıyorum. Asıl sorum ise şu; üstteki yazdığım gibi bir ailede tek çocuk üniversite öğrencisine araba alınır mı?

• Hocam merhaba, ben de BMW'ye binen üniversiteli bir arkadaşın olarak bir kaç yorumda bulunmak isterim. Burada genelde üniversiteliye araç yakıştırılmaz, üniversitelinin aracı mı olurmuş, bizim gibi otobüse binsin düşüncesinde olan insanlar. Benim yorumum onları takma, elbette imkanlar dahilinde otomobil bir ihtiyaçtır, hatta bir zevktir. Ancak henüz kendi paranı kazanmadığın için ailene baskı yapmak da doğru değil, benim nazarımca bu konu aileye açılır, mantıklı bir şekilde dert anlatılır ve son karar aileye bırakılır. Benim oturduğum yer ile okulum arasında 20-25 km fark var ancak okul çok merkezi olduğu için ve otopark olmadığı için metro ve otobüs ile ulaşım sağlıyorum. Genelde haftasonları zevk için kullanmış oluyorum yani. Ben kendimi çok şanslı görüyorum, babamdan aracı ben istemedim, tamamen onun teklifiyle alındı araç, ve şu ana kadar gençliğin gazına gelip de onların yüzünü kara da çıkarmadım. Yani kısacası imkan varsa -ki var görünüyor- konu aileye açılabilir, ama baskı yapılmaması taraftarıyım. Bunda utanılacak bir şey yok, şımarıklık da değil bence.
  • Alınır dostum ailenin imkanlarına göre hem seni hem onları üzmeyecek bir araç bulursan alınır. Bu yıllar gelip geçiyor imkanı olan alsın kullansın. Alamayan kendi alınca daha kıymetli oluyor orası ayrı bir konu ama imkanın varsa genç işi ufak bir araç alabilirsin
  • öğrenci için otomobil lükstür bir kere, eğer çok rahat araba alabilecek bütçeniz varsa alın ama öyle kasarak alıcaksanız kredi vs. alınmaz, daha bunu almakla iş bitmiyor yakıtı sigortası vs? araba kapının önünde bile dursa masraf o yüzden ben olsam almazdım. Mesela ben okurken garajda 4 tane arabamız vardı birini bile getirmeyi düşünmedim.
  • 1.3 Dizel bir araç olursa arkadaşlarının kaldığı yerler de yol üstünde olursa ve biraz destek çıkarlarsa kar bile yapıyorsun.
  • 2,5 lira maaşla çalışan adam ev geçindirip alıyor. çok rahat alabilecek durumdasınız. aldır, ezme kendini
  • Peki bir öğrenciye özellikle ilk araba olarak ne gider? Aklımda hep Seat Leon vardı ancak fiyat konusunda dediğiniz gibi dizel yerine 1.4 TSI veya 1.2 TSI daha avantajlı. Performans konusunda da fena değiller. Sizce ilk araba dizel olmalı mıdır? Ayrıca önerdiğiniz araçlar var mı?
  • gizlinziva G kullanıcısına yanıt
    Hangi okulmuş orası

Bmw nin hangi modeli 7 falansa foto at gözümüz açılsın
  • SuwaTr S kullanıcısına yanıt
    2016 model F10 520 var kendisinde. Diğerleri genelde B ve C sınıfı araçlar.
  • Parttime çalışarak alinabilir ortalama part time maasi 1.200 tl 450 tlde kyk kredi veriyor.1650 tl toplam geliriniz olur eyer okudugunuz üniversite kendi yasadiginiz sehirdeyse gideriniz max:600 tl olur ayda bin tl kenara atsaniz yılda 12 bin tl eder ilk 1.5 sene okula otobusle gidersiniz 18-20 bin birikmis olur .Bu paralara citroen c2-c3, saxo,pug 106,accent milenyum,opel vectra b,astra f v.s 10larca araç bulabilirsiniz.

Ben 2 yıllık myo okudum okula girdikten 2 ay sonra kariyer.comda her yere cv bıratım enson avm de bir kitapcıda is buldum aksam 5-10 arası hafta sonu 13-22 arası ve hafta ici 1 gun izin seklinde ayda 1100 tlye sigortalı+200 tl yemek seklinde 1yılı aşkın çalıştım suan acik oğretimden 4 yillik okuyorum ve 2.300 maasla kurumsal bir ise girdim(otomotiv sanayi) hedefim ev almak İnsallah sizde hedefinize ulasırsınız yani ilk yıl olmasada 2.sene orta düzeyde bir otomobil alabilirsiniz ben 2.5 senedir babamdan harçlık almıyorum Allaha sükür elim ayağım tutuyor sizede tavsiyem insanın kendi kazandığı helal para gibisi yok gidin çalışın kendi arabanızı kendiniz hak ederek alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 4 Aralık 2017; 15:50:9 >

• Kendisi almıyor tabii ki. Bir üniversite öğrencisi olarak bana da c segment sıfır araba alındı. Arkadaş grubumdaki en ucuz araç benim. Dediğine göre ailelerimizin geliri bir birine yakın sayılır ama asgari ücret seviyesinde burs aldığımdan ve ailemin eğitimime 1 kuruş harcamamasından (lise hariç hep özel okullarda okudum) dolayı böyle bir şey yaptılar.
  • God Yagami kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi sıfır araba olsun diye bir zorlamam yok temiz kullanılmış bir B segment araba bile işimi fazlasıyla görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizlinziva

Dediğim gibi sıfır araba olsun diye bir zorlamam yok temiz kullanılmış bir B segment araba bile işimi fazlasıyla görür.

Bence alınabilir ama ailene bağlı.
  • Bir öğrenciye araba alınmasında mesele yok alınabilir şimdi lükstür diyenler olacaktır takılma onlara araba günümüzde ihtiyaç hale geldi. Bir çok kampüs şehre uzak yada toplu taşıması çile. Ayrıca bir çok iş aktif araç kullanımı ister yani bu çağlarda yavaş yavaş trafikte yerini edinmen lazım.

Araba bir aileye evlat gibidir durduğu yerde bile para yer bunu bilerek hareket edersen bütçeni ona göre ayarlarsan alınması taraftarıyım.
  • Kardesim kendi ağzınla diyorsun ki, iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyorum diye; sonra etrafındaki insanlara hatta en yakın arkadaşıma bakiyorum arabalari var diyorsun. Gençsindir anlıyorum ama biz de üniversiteyi arabasız okuduk. Allah’a şükür şuan kendimi mutlu edecek bir arabanın da sahibiyim.

Sosyal ortamlara arabasız da girebilir, arabasız çevre de edinebilirsin. Asgari ücretin 7 kati dedigin fiyat malesef 4 kişilik bir ailenin temel yaşam olanaklarını sağlayacak kadar. Yani asla küçümsemiyorum beni yanlis anlama lutfen. Ama bir hafta markete gidip evin alışverişini yap o zaman hayatın ne kadar pahalı olduğunu görebilirsin :) Türkiye şartlarına göre kötü bir gelir değil. Ancak Türkiye’de hayat da belli seviyede yaşanıyor artık. Araba dedigin sey durduğu yerde adama masraf çıkarır. Benzini var bakımı var vergisi var kaskosu var sigortası var, var da var anlayacağın.

Aklı basında biri olarak hesabını kitabını yap, eger aileni cok zor durumda bırakmayacak ise “uygun” bir sey icin bir ağız yokla. Dediğim gibi üniversite de araba olsa da olur, olmasa da..Olursa hayatın bir tık konforlu olur o kadar. He bu konfor adına aileniz gerekli ücreti size ayırabilir ise sorun yok. AmaKendiniz ezme diyenler olmuş. Üniversiteyi arabasız okumak neden “eziklik” olsun ki ?

Asıl olay kendini hayata donanımlı bir biri olarak hazırlayıp iyi bir iş sahibi olmak. Zaten sonrasinda her şey ulaşılabilir oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 4 Aralık 2017; 16:37:32 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Evet bahsettiğiniz konu benim için de bir sorun. Yaklaşık 8kmlik bir uzaklıkta ve genelde toplu taşıma eziyet gibi geliyor.
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz konuların çoğuna katılıyorum. Konuda da belirttiğim gibi Türkiyede birkaç sene içerisinde araba sahibi olmak zorlaştı. Yattığı yerden de para yiyen bir şey bunun da farkındayım. Gerekli araştırmamı yaptıktan sonra aileme sunmayı düşünüyorum.
  • Hocam bilgi üniversitesi mi merak ettim. Onun dışında bende arabam olsun isterdim ama okula gitmek için değil . İstanbul da araba kullanmamak gerekiyor . Mümkün olduğunca toplu taşıma daha iyi . Metrobüs mesela hiç trafiğe takılmadan köprü dışında ilerliyor
  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Hayır, Istanbulda değilim ama istediğim her an gidebilecek kadar yakınım diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizlinziva

Peki bir öğrenciye özellikle ilk araba olarak ne gider? Aklımda hep Seat Leon vardı ancak fiyat konusunda dediğiniz gibi dizel yerine 1.4 TSI veya 1.2 TSI daha avantajlı. Performans konusunda da fena değiller. Sizce ilk araba dizel olmalı mıdır? Ayrıca önerdiğiniz araçlar var mı?

Eğer trafiği rahat bir sehirdeysen benzinli daha bile karlı olabilir.60 bin lira civarlarina 2015 2016 1.2 tsi polo lounge veya allstar hem performans hem yakıt hem donanım hem de tarz olarak üniversite öğrencisi için yeter de artar bence
  • devlet ünisinde okuyorum(gazi hukuk) üninin yarısının arabası var üniversitenin otoparkında parkedecel yer yok bu nasıl iş anlamadım ama sorsan herkes zırıl zırıl ağlıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.