Şimdi Ara

BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ARABA ALABİLİR Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

1.3 Dizel bir araç olursa arkadaşlarının kaldığı yerler de yol üstünde olursa ve biraz destek çıkarlarsa kar bile yapıyorsun.

arkadaşları beleşçiyse eğer vay haline o zaman
  • oncelikle bir baba oldugumu belirteyim. oglum benden universitede araba istese elimden gelen en guvenli en iyi araci ona seve seve alirim. lakin ona sunlari soylerim.

bak oglum, araba almak yerine calismak istedigin sektorle alakali sana bir kurs ders ayarlayabilirim. guclu oldugun yonleri guclendirebilirim veya sana okulun bitince bir is kurabilirim. ama bunlardan da iyisi birlikte bir araba parasi kadar seyahat butcesi ayarlayip yurtdisinda 3 5 ulkede uzun sureli konaklamali is ayarlayabilirim. birkac ulkede de kisa vadeli gezip gormelik tatiller ayarlayabilirim. bir ortama gittiginde arkadaslarinin yanina arabayi sokamazsin lakin yurtdisinda yasadigin deneyimleri is tecrubelerini ve gorduklerini ortama sokabilirsin. ve emin ol insanlarin arabayla geldigin icin gozu sende kalmaz, anlattiklarinla deneyimlerinle hem gozu hem kulagi ve tum dikkatleri uzerinde olur. ustelik bu etki 5 saniye degil sen anlattigin surece seninle olur. yine de secimi sana birakiyorum oglum. der konuyu kapatirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

1.3 Dizel bir araç olursa arkadaşlarının kaldığı yerler de yol üstünde olursa ve biraz destek çıkarlarsa kar bile yapıyorsun.

arkadaşları beleşçiyse eğer vay haline o zaman

Valla uygun dille söyleyecek. Araba sahibi olmak zordur çoğu arkadaşın seni getir götür için kullanır hatta arabanı isteyen bile çıkabilir. En başta tavrını belli edeceksin. Otobüse vereceği parayı sana versin hem oturarak gidiyor hem rahat gidiyor klima açıyor müzik açıyor kendi bilir.
    Yine de arkadaşındır dostundur illa para almadığın zamanlar da olur ama doğrusu o adamın kendi söylemesidir hani ortak olayım ben de en azından otobüs parasını sana vereyim vs vs.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz konuların çoğu benim araç almama engel deil. Yurtdışında çalışma vs. gibi işler tanıdıklarımız sayesinde gerçekleşecek inşallah. Oğlunuz sizin gibi ileri görüşlü bir babaya sahip olduğu için oldukça şanslı.
  • Hocam merhaba, ben de BMW'ye binen üniversiteli bir arkadaşın olarak bir kaç yorumda bulunmak isterim. Burada genelde üniversiteliye araç yakıştırılmaz, üniversitelinin aracı mı olurmuş, bizim gibi otobüse binsin düşüncesinde olan insanlar. Benim yorumum onları takma, elbette imkanlar dahilinde otomobil bir ihtiyaçtır, hatta bir zevktir. Ancak henüz kendi paranı kazanmadığın için ailene baskı yapmak da doğru değil, benim nazarımca bu konu aileye açılır, mantıklı bir şekilde dert anlatılır ve son karar aileye bırakılır. Benim oturduğum yer ile okulum arasında 20-25 km fark var ancak okul çok merkezi olduğu için ve otopark olmadığı için metro ve otobüs ile ulaşım sağlıyorum. Genelde haftasonları zevk için kullanmış oluyorum yani. Ben kendimi çok şanslı görüyorum, babamdan aracı ben istemedim, tamamen onun teklifiyle alındı araç, ve şu ana kadar gençliğin gazına gelip de onların yüzünü kara da çıkarmadım. Yani kısacası imkan varsa -ki var görünüyor- konu aileye açılabilir, ama baskı yapılmaması taraftarıyım. Bunda utanılacak bir şey yok, şımarıklık da değil bence.

• Nemésis N kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, bu konuda yeterli fiyat ve gider araştırmalarını yaptıktan sonra ailem ile görüşmeyi düşünüyorum. Bu arada aracınızı kazasız, belasız ve iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • gizlinziva G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, her şeyin gönlünüzce olması dileği ile.

• ailenin sana b teklifi yapması lazımdı, diurumunuz da kötü görünmüyor, ilginç bir şey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet alınır.
  • Arabaya para verilir ama yakıt sıkıntı, çünkü tükeniyor. Arabayı al sonra sat değer kaybetmiyor artık.

• öğrenciyken amerikaya çalışmaya gittim work and travel ile bir araba parası biriktirdim 30K gelince 10K kredi çekip arabamı aldım
    bu işte insanın içinde bitiyor birşeyi isteyince yapabiliyorsun
  • Ehliyetimi yeni aldım ve ilk sene özel bir yurtta kaldım. Yurttayken araç işi olmuyor tabii ki.
    öyleyse ailene minik zarflar at onlar gereğini düşünürler zaten, ona göre nasıl bir yol izleyeceğini anlarsın, gerçekten böyle bir isteğin varsa tabii.

• Masraf ve gider araştırmasını yapıyorum şu anda. Polo 1.2 TSI ile i20 1.4 CRDi arasındayım. Gider konusunda Polo daha fazla masraf çıkaracak gibi ancak i20 ile arasında kalite farkı var. i20 benim nezlimde tasarım olarak daha önde ve servisleri 5 yıllık garantisi ile masrafsız. Ancak i20'de de güvenlik konusu aklımı karıştırıyor.
    genç arabaları güzel düşünce, bence de i20 en yakışıklı b sınıfı araçlarda liderliğe oynar lakin bence kafanı karıştırması gereken bu asyalıların bence geri kalmış motorlarıdır, bu zaten tüketimden tut bir çok konuda soru işareti oluşturacaktır, i30 dizel bile çok yakıyor diyen insanları gördüm benzinlisini düşünemiyorum belki benzinli almak daha mantıklı bir karar bile oalbilir bu durumda, motor konusunda senden geçerli not alırsa zaten i20 polodan daha azını vermeyecektir güvenlikte de, Allah korusun zaten olağanüstü bir kazada s class içinde de zor durumda kalabilirsin o konu da araçların 3 aşağı beş yukarı segmentleri eşitse güvenlik namına sunacağı şeylerde hemen hemen yakın olur. Polo genel satışlarda segment lideridir bu nedenle kafa karıştırması da normal.

• Gösteriş için alacaksan alınmaz. İhtiyaç ise alınır ama okulun uzak ise yada ek bir işte çalışıyorsan iş yerin uzaksa vs yani arabaya ihtiyaç duyduğun bir koşul var ise alınır ama gösteriş için hava için alınmaz sonra bakıyoruz kampüste herkes yanlıyor yanlayınca kendilerini birşey zannediyorlar ana bacı küfür ediyoruz biz o yanlayanlara
  • bu ülke işte öyle bir ülke. herkes yok yok diye ağlar, ama zenginlik ürünlerinden geri de kalmaz.
  • Amma gösteriş meraklısı bir milletiz arkadaş. Üniversiteye arabayla gidemeyince ezilip hayatı sorgulamak da nedir? Gelir belli bir düzeyde olunca ille lüks için para mı harcamak gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

oncelikle bir baba oldugumu belirteyim. oglum benden universitede araba istese elimden gelen en guvenli en iyi araci ona seve seve alirim. lakin ona sunlari soylerim.

bak oglum, araba almak yerine calismak istedigin sektorle alakali sana bir kurs ders ayarlayabilirim. guclu oldugun yonleri guclendirebilirim veya sana okulun bitince bir is kurabilirim. ama bunlardan da iyisi birlikte bir araba parasi kadar seyahat butcesi ayarlayip yurtdisinda 3 5 ulkede uzun sureli konaklamali is ayarlayabilirim. birkac ulkede de kisa vadeli gezip gormelik tatiller ayarlayabilirim. bir ortama gittiginde arkadaslarinin yanina arabayi sokamazsin lakin yurtdisinda yasadigin deneyimleri is tecrubelerini ve gorduklerini ortama sokabilirsin. ve emin ol insanlarin arabayla geldigin icin gozu sende kalmaz, anlattiklarinla deneyimlerinle hem gozu hem kulagi ve tum dikkatleri uzerinde olur. ustelik bu etki 5 saniye degil sen anlattigin surece seninle olur. yine de secimi sana birakiyorum oglum. der konuyu kapatirim.

yav siz ne güzel bi babaymışsınız takdir ettim

• Önemli olan almak değil yürütmek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.