Şimdi Ara

üniversite için şehir dışına çıkanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alışma süreciniz ne kadar sürdü ? Ben başka bi şehire gittiğimde çok yabancılık çekiyorum. İlk defa aileden ayrılıyosun sonuçta. Sizde de böyle oldu mu ? Nasıl üstesinden geldiniz ? Tavsiyeleriniz neler ? Ne gibi değişiklikler oldu hayatınızda ? İyi ki şehir dışına çıkmışım diyormusunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Memleketine bağlı gideceğin yerde nasıl hissedeceğin. Mesela ben iç anadoludan istanbula gittim çok insan var fln diyolar ama çok insan olması beni rahatsız etmiyo sadece o kadar insan yavaş yürüyünce sinir oluyorum. Bir kaç ayda alışırsın gideceğin yurt önemli mesela. Devlet yurtları İstanbul için konuşursak kalabalık ve psikoloji bozucu. Erkek yurtları için konuşacak olursak yurdun yarısı futbol oynayıp çukur izleyen çöp adamlar. Sabah kalktığında mesela kahvaltı sırası bekleyeceksin akşam yemeğinde sıra bekleyeceksin. Ve odanda başkaları da olacak ki bu benim için en sinir bozucu durum. Özel yurtlara gelirsek devlet yurtlarından iyi olanı fazla kötü olanı az ama hiç yok değil. İstanbul için konuşursak özel yurda 1200-2000 arası para vereceksin vasat üstü biyerde kalmak istiyorsan. Ki tavsiye etmem özel yurttakiler de ben para verdim bağırıp çağırayım öküzlük yapayım peşindeler.

Bence şehir dışında okumak hayatta bulunmaz bir deneyim aile benim için önemli değildi zaten uzaklaşmak istiyodum iyi oldu. Üniversitede kızlar veriyor mu evet veriyor bu arada. Yani verme oranı lisedekinden fazla. İstanbul dışında bi yere gideceksen bu yazdıklarım değişebilir ama aşağı yukarı. Çok büyük bi değişiklik olmaz.

• Teşekkürler hocam.

Aileden bende uzaklaşmayı çok istiyorum. Ayrıca yurtta kalmayı planlıyodum fakat bana gore değil anlaşılan.

Genelde gittiğim yerlere alışmakta zorluk çekiyorum. Ama dediğiniz gibi 1-2 aya tam alışırım sanırım.

• Denizli/Eskişehir de yaşadım üni amaçlı.Tavsiyem eve çık daha çabuk adapte oluyorsun eğer biraz da girişken ve atik biriysen 6 aya gittiğin yerin kurdu olursun.
  • Üniversite için 800 km ötede bir şehre gittim. Sonra oradan da yurtdışı yaptım. Millet evinden kopamıyor ben nasıl uzakta olurum diye plan yapardım. 😃

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk is Bi kız arkadaş yapıyorsun. Sonrasi kendiliginden geliyor 1 2 aya şehrin kurdu olup çıkıyorsun

• ben 3 senedir alisamadim. ne kadar para harcarsan harca aile evindeki gibi rahat ve kaliteli yasam olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş için İstanbul'da öneri ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam benim gibi bir çok insan için aileden ayrılmak daha iyi geliyor aslında Çünkü kaçta eve gelecen diye seni sorgulayan kişiler yok dışarıda istediğini yap. İstediğin kadar gez eğlen kafasındayım. Aileden ayrılmanın tek dezavantajı maddi konuda ve tabi konfor. Bence bunlar dışında pekte bir etkisi yok. Bende şehir dışına gideceğim üniversite için.
    Hem baya da tecrübe kazanır insan.

• Antalya'dan İstanbul'a gittim. 1 aya alışılıyor. İyi ki şehir dışına çıkmışım diyorum ama acaba İstanbul yerine farklı bir yere mi gitseydim diye düşünüyorum. Kalabalık, yoğun ve herkesin acelesi var. Bu beni biraz bunaltıyor. Antalya'ya tatile döndüğümde herkesin daha sakin yavaş olduğunu fark ettim.

İlk başta yurtta kalmanı tavsiye ederim. Ev uğraştırıcı ve masrafı daha fazla. Aileden ayrılır ayrılmaz direkt eve çıkıp onunla uğraşmak yorucu olabilir ve eve tek çıkmayacaksan ev arkadaşını iyi seçmen lazım.

Ailesi İstanbul'da yaşayan arkadaşlarım var. Aileleri çoğu şeye karışıyor ama sen rahat oluyorsun.

Bir tavsiye vereyim bazı arkadaşlarım ilk geldiklerinde aileleriyle ya da yanlarında biriyle gelmişler. Tek başına gitmeni tavsiye ederim.
  • max 1 ayda alışırsın
    sonucta cevrendeki 10 kişiden belki de 7 si evden ayrılıp geliyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.