< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizeii -- 24 Ekim 2016; 22:40:39 > |
Babandan Nefret Ettiğinde Yolunu Bulmak
Aile ilişkileri karmaşık olabilir ve bir baba ile çocuğu arasındaki ilişki özellikle zorlayıcı olabilir. "Babamdan nefret ediyorum" veya "Babamdan nefret edıyorum ne yapmalıyım" gibi duygularla boğuşuyorsan, yalnız olmadığını bilmeni isteriz.
Neden Babandan Nefret Edebilirsin?
Bir babadan nefret etmenin birçok nedeni olabilir. Babaların duygusal ihmali, istismarı veya başkalarına tercih edilmesi gibi faktörler bu güçlü duygulara yol açabilir. Babadan nefret etmek, anne babadan nefret etmek veya genel olarak ebeveynlerden nefret etmekle de bağlantılı olabilir.
Anne Babadan Nefret Etmek: Ne Yapmalısın?
Anne babandan nefret etmek kafa karıştırıcı ve üzücü bir deneyim olabilir. Bu duygularla başa çıkmana yardımcı olacak birkaç adım şunlardır:
- Duygularını kabul et: Nefret gibi güçlü duygulara sahip olmanın kabul edilebilir olduğunu anla.
- Nedenlerini araştır: Seni babandan nefret ettiren spesifik nedenleri belirlemeye çalış.
- Bir terapistle konuş: Lisanslı bir terapist, duygularını anlamana ve bunlarla başa çıkmana yardımcı olabilir.
- Sınırlar belirle: Babandan duygusal ve fiziksel olarak mesafeli olman gerekiyorsa bunu yap.
- Kendi destek sistemini oluştur: Sana destek ve anlayış sağlayabilecek arkadaşlar, aile üyeleri veya bir destek grubuyla bağlantı kur.
Kendine Öncelik Ver
Bu zor dönemde kendi kendine bakmana öncelik vermek önemlidir. Kendine karşı nazik ol, sana iyi gelen şeyleri yap ve sana zarar verebilecek şeylerden kaçın. Unutma, bu duygular geçicidir ve zamanla iyileşebilirsin.