Şimdi Ara

yedek subay hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • diyelimki bursada yedek subaylık yapıyorum hafta sonunu istanbulda geçirme imkanım olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yedek Subayların Hafta Sonu Şehir Dışı Çıkışları

Yedek subaylar, haftanın belirli günlerinde askerlik görevlerini yerine getiren kişilerdir. Bu kapsamda, hafta içi belirli çalışma saatleri içerisinde görevlerini yerine getirmeleri beklenir. Ancak, hafta sonları konusunda bazı düzenlemeler mevcuttur.

Garnizon Terk Nasıl Anlaşılır?

Yedek subayların hafta sonları şehir dışına çıkabilmeleri için "garnizon terk" izni almaları gerekmektedir. Garnizon terk izni, ilgili birlik komutanlığı tarafından verilir. İzin talebinde bulunmak için bir dilekçe yazılması ve izin nedeninin belirtilmesi gerekmektedir.

Yedek Subay Hafta Sonu Tatil Mi?

Yedek subaylar için hafta sonları resmi tatil değildir. Ancak, hafta içi çalışma saatleri dışında izin alarak şehir dışına çıkabilirler.

Yedek Astsubay Hafta Sonu Tatil Mi?

Yedek astsubaylar için de hafta sonları resmi tatil değildir. Ancak, hafta içi çalışma saatleri dışında izin alarak şehir dışına çıkabilirler.

Yedek Subay Çalışma Saatleri

Yedek subayların çalışma saatleri, görev yaptıkları birliğe ve pozisyonlarına göre değişebilir. Genellikle hafta içi belirli saatler arasında görev yapmaları beklenir.

Yedek Subay Hafta Sonu İzni

Yedek subaylar, hafta sonları izin alarak şehir dışına çıkabilirler. İzin talebinde bulunmak için birlik komutanlığına dilekçe yazmaları gerekmektedir.

Asteğmen Hafta Sonu Tatil Mi?

Asteğmenler de yedek subay statüsündedirler. Bu nedenle, hafta sonları resmi tatil değildir. Ancak, hafta içi çalışma saatleri dışında izin alarak şehir dışına çıkabilirler.

Önemli Uyarı:

Yedek subayların şehir dışına çıkabilmeleri için mutlaka garnizon terk izni almaları gerekmektedir. İzinsiz olarak şehir dışına çıkılması disiplin cezası ile sonuçlanabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Y.SUBAY değil hiç bir subay astsubay garnizon terk belgesi almadan bulunduğu garnizon( şehir ) den dışarı çıkamaz ama tabi bu senin blk kmutanı ile olan muhabbetine de bağlı söylersin bilgisi dahilinde gidersin ama başına garnizon dışında bişi gelirse benim haberim yoktu ser ona göre
  • yada çıkarsın garnizon dışına yakalanmadan geri gelirsen sorun olmaz ama bi yakalarlarsa....
  • hacılar benim de bu konuyla ilgili sorum şu:
    acep yedek subay olma durumunda cumartesi-pazar günleri izinlimiyiz
    yada nasıl oluyor bu iş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: h_orion

hacılar benim de bu konuyla ilgili sorum şu:
    acep yedek subay olma durumunda cumartesi-pazar günleri izinlimiyiz
    yada nasıl oluyor bu iş?

Belirli dönemlerde gelen nöbetler dışında hafta içi 8-5 çalışan bir devlet memuru gibi olacaksın.
  • benim kuzen tuzla da askerlik yaptı sık sık haftasonları ailesinin yanına üsküdara gelirdi o yüzden sordum anladığım kadarıyla tamamen de devlet memurluğu değil bu iş. hafta sonları özgür değilsin.
  • alla alla nasil olur yaww bizim arkadaslarda istedikleri gibi gezip tozuyolar hala haftasonlari paso istanbuldalar...
    ozel izin mi aliyolardir acaba. ama bende onlarin sizinde soylemis oldugunuz gibi devlet memuru tarzinda yasadiklarini dusunuyordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar eğer haftasonu nöbet yoksa komutanımızdan garnizon terk belgesi alıp istediğiniz yerlere gidebilirsiniz. Bu garnizon terk belgesi ile ilgili herhangi bir sınırlama yok.
  • arkadaslar ben de 285.donem mamak çıkışlıyım mebs yani..neyse..Lüleburgaz'dayım haftasonu genellikle İstanbuldaydım..ancak garnizon terk verilmiyodu o zmanlar usa kuzey ıraq a girmişti alarm vardı..neyse yine birgun arkadasla yola cıktık İst a gelicez Çorluda telefon çaldı alarm..mejbur geri donduk son dakkada yetiştik alarma..bizden sonra biriki uzm çvş geldi ceza aldılar..
    uzun lafın kısası çıktın geldin İst a izin kağıdın da yok..başına bir iş geldi mesela hasta oldun...iyileşince ceza yiyecen izinsiz terk suçundan..veya bişeyin çalıdı polise gidemezsin çünkü anlaşılır vs...
  • Ben Edirne'de kısa dönem olarak yaptım. En az 6-7 kere hafta sonu evci iznine çıkıp İstanbul'a geldim. Evci izni, birinci dereceden akrabanın gelip sizi dışarı çıkarması ve garnizon terk etmemeniz demek (veya onun yerine birisinin imza atması demek :) Her yerde aynı değildir. Bazı yerlerde komutanlar iptal edebilir.

Ayrıca 1 hafta kafa iznine gelmiştim. Kafa izni de şöyle oluyor : Kazan defterini imzalamıyorlar. Eğer İstanbul'da başıma bir iş gelse, izin belgesi düzenleyecekler. Sağlam geri dönersem, kazan defterine sanki oradaymışım gibi işliyorlar. Tabi bunun için tabur komutanının imzası ve kafa izni alabilmek için güçlü bir etki olması lazım

Ola ki İstanbul'a geldiniz ve başınıza bir iş geldi. Sizden fazla komutanların başı ağrıyacağı için, bir şekilde olayı örtmek isterler. Komutanın yönetiminde ne kadar az vukuat o kadar iyidir sicil için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 7 Ağustos 2008; 10:22:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.