Şimdi Ara

Yurt dışına yerleşmeyi düşünüyorum (Almanya'da olanlara sorularım var)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın gelecekte 6-12 ay içinde Almanya'ya taşınmayı düşünüyorum. Dortmund'da yaşayan ve Alman vatandaşı olan bir kuzenim var.

Üniverstie mezunuyum, 6-7 yıllık iş tecrübem var. Yaşım 29.

Planlarım:

Almanca dil okuluna kayıt olacağım. Onlar bana davetiye gönderecek ve öğrenci vizesi alacağım. 6 ay ya da 12 ay ne kadar vize verirler bilmiyorum.

Bu şekilde vize çıkar mı ? Yoksa önce 90 günlük turist vizesi mi verirler ?

İlk etapta kuzenimin evinde kalacağım. Dil kursuna başladıktan sonra devlet orada çalışmadığım için 200 euro civarında aylık bir yardım yapıyormuş. (emin değilim)

3-4 ay sonra part-time bir iş bulup para kazanmak istiyorum. Kurs bitince de tam zamanlı bir işte çalışıp orada oturum almak istiyorum.

Oradaki duruma göre, hem çalışıp hem de master yapmayı da düşünebilirim.

Alman vatandaşı olmak gibi bir derdim yok orada oturum iznim olsun, rahatça yaşayım yeter. 5-6 yıl sonra Türkiye'ye dönme ihtimalim de olabilir.

Merak ettiklerim:

1. Bu süreçte başıma neler gelecek ?

2. Vize süreci ne kadar olacak ? Bu şekilde vize çıkmama ihtimali var mı ? Vize ile ilgili ne gibi sorunlar yaşayacağım ?

3. Dil kursu ücretleri ne kadar? Devletin (üniverstie vb) ücretsiz dil kursları var mı ?

4. İşsizlik maaşı dışında öğrenci olduğum için ekstra bir maddi yardım yapılır mı ? Kalacak yer (yurt vs.) sağlanır mı?

5. Dortmund civarlarında 1+1 ev kiraları ne kadar ? Part-time bir işte çalışırsam kendi geçimimi sağlayabilir miyim?

6. Bahsettiğim bölgede iş bulmak kolay mı? Berlin kadar büyük ve kalabalık bir yer değil sonuçta.

7. Tüm bu planlar/hayaller için Türkiye'de şuan sahip olduğum hayatı, işi vs bırakmalı mıyım ?

Gerçek anlamda bilgisi olanlar, Almanya'da yaşayanlar veya bizzat bu süreçlerden geçmiş olanlar yardım ederse çok sevinirim.

Not: Ciddi bir konudur, lütfen geyik ve boş mesaj atan arkadaşlar yazmasın.

Teşekkürler.

Yurt dışına yerleşmeyi düşünüyorum (Almanya'da olanlara sorularım var)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Almanya'ya Dil Okulu İle Gidip Kalmak

Yurt dışına yerleşmeyi düşünüyorsanız, Almanya dil okulu ile gidip kalmak cazip bir seçenek olabilir. Almanya, dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden birine sahiptir ve eğitim sistemiyle ünlüdür.

Almanya'ya dil okulu ile gidip kalmanın birkaç yolu vardır. Bir seçenek, dil okulu ile ortaklık yapan üniversite veya kolej aracılığıyla gitmektir. Diğer bir seçenek ise bağımsız bir dil okuluna başvurmaktır.

Dil okulu ile gidip kalmanın en büyük avantajlarından biri, Almanca dil becerilerini geliştirme fırsatı sağlamasıdır. Almanya'da dil okuluna giderek, yerel halkla etkileşime geçebilir ve dilinizi günlük hayatta kullanabilirsiniz. Bu, dil becerilerinizi önemli ölçüde geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Ayrıca, Almanya'da dil okulu ile gidip kalmak, Alman kültürünü deneyimlemek ve yeni insanlarla tanışmak için harika bir yoldur. Almanya, zengin bir tarihe ve kültüre sahip canlı bir ülkedir. Dil okuluna giderek bu kültürün bir parçası olabilir ve yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

Almanya'da dil okulu ile gidip kalmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Vize gereksinimleri: Almanya'ya dil okulu için gitmek için uygun bir vizeye ihtiyacınız olacaktır.
    • Konaklama: Almanya'da konaklama maliyetleri şehre ve konaklama türüne göre değişmektedir.
    • Yaşam maliyeti: Almanya'daki yaşam maliyeti, seçtiğiniz şehre ve yaşam tarzınıza bağlı olarak değişmektedir.
    • Dil becerileri: Almanya'da dil okuluna gitmeden önce temel Almanca dil becerilerine sahip olmanız önerilir.

Almanya'da dil okulu ile gidip kalmak, yurt dışına yerleşmek isteyenler için harika bir seçenektir. Almanca dil becerilerinizi geliştirme, Alman kültürünü deneyimleme ve yeni insanlarla tanışma fırsatı sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turist vizesiyle çalışamazsın Öğrenciysen bursla kalabilirsin, diğer türlü sermayeni sömürürsün ama vatandaşlık da vermezler ve olmazz vazgeç zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse cevap yazmamış. Vize işlerinden anlayan biriyim ama Birleşik Krallığa gitmiştim, Almanya'ya değil. Ama genel mantığı açıklayayım.

Öncelikle turist vizesi ile Almanya, UK, Fransa gibi yerlerde kimse kimseyi çalıştırmaz, o yüzden bu mantığı unutmak lazım. Turist vizesi ile orada kendine işveren arayabilirsin ama o da referans yok ise (ki sen kuzen var diyorsun) epey zor.

Dil kurs ücreti her yerde dalgalıdır, kalite veya büyük yerlerde olması fiyatları uçurabiliyor. (Mesela benim okul Liverpool'da 20 haftalık 4000 Pound idi)

İş olanaklarını ve ev fiyatlarını kuzene sorman daha iyidir, sonuçta orda yaşayan biri. Geçim sağlama işini gene kuzene sorman, buraya sormandan daha iyidir. Ama söyleyebilirim ki şehir küçükdükçe geçim şartları genelde hafifleşiyor ama şehir küçüldükçe iş olanakları da onunla beraber küçülüyor.

Hayallerin peşinde koşma olayı aslında yaptığın işe bakıyor. Gelişmiş ülkelerin gerekli olan meslekler için alım listeleri var (genelde bunların en başında bilgisayar programcıları ve web programcıları gelir). Eğer makine mühendisi gibi bir şey yapıyorsanız işiniz zor ama marangoz veya bilgisayar programcılığı gibi bir iş yapıyorsanız bahsedittiğiniz iş deneyimi ile iş bulmanız kolaylaşabilir.

Almanya'nın en büyük sorunu genelde İngilizce kabul etmemeleri, iş bulmak için Ana dil gibi Almanca bilmek şart.

• Yanlış anlaşıldı sanırım. Dil okulu benim için davetiye gönderdiğinde 6-12 aylık ''öğrenci vizesi'' vermezler mi?

Turist vizesi ile çalışamam doğru.
  • Having fun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofamof

Yanlış anlaşıldı sanırım. Dil okulu benim için davetiye gönderdiğinde 6-12 aylık ''öğrenci vizesi'' vermezler mi?

Turist vizesi ile çalışamam doğru.

dil okulu süresi max. 9ay. dil kursunda iken yasal çalışman yasak. ayrıca devlet aylık 720 eu parayı yatırmanı istiyor çalışmayacağını garantilemek için. 9 ay x 720eu. bankaya yatırıyorsun ay ay bankadan çekiyorsun.
    bu dil kursuna giderken üni kazanırsan o zaman süreli oturum hakkın olacaktır. okul süresi boyunca 450eu ya kadar çalışma hakkın var. üni. bitincede 18 ay iş arama hakkın var.
    sorunların genel olarak ayakları yere basmıyor gibi geldi bana. yada benim bilgilerimle tezat diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbayrakoglu -- 29 Haziran 2017; 17:50:47 >
  • bu arada bende dil kursuna gitmeyi planladığım için sıkıca araştırdım. yakın zamandır şöyle 1 durumda var. TR deki alman konsolosluğu dil kursuna gideceklerin gerçek amacının DİL öğrenmek olduğuna inanmak için artık B1 düzeyine kadar TR git inanayım demeye başlamış. A1den başlayacağım diyenler RED alabiliyor.
    bunları nereden mi biliyorum almanyaya giden kendisi kimyager kocası doktor olan forum arkadaşıma sadece 3 ay vize vermişler. 3 ay burda bekleyecek sonra 1 daha başvurbilirmiş. 2side meslek sahibi olmasına rağmen çalışamıyorlar izin yok. paraları var şirket kuralım demişler ama danışman alman avukat yasal olarak 25bin eu ya şirket kurlabilmesine rağmen gayrı resmi 200bin eu altı sermaye ile şirket kurulmasına engel çıkarıyorlarmış.
    yani senin düşündüğün biti binlerce insan var. daha iyi koşulları olmasına rağmen gidemeyenlerde çok. bu bir süreç azmedeceksin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbayrakoglu -- 29 Haziran 2017; 18:2:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.