Şimdi Ara

Askere nasıl gitmeyebilirim ? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
4
Favori
5.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet iş olanakları kötü olabilir ama bu bizi pek de alakadar eden bir konu değil."Aman siz dışarıda nasıl iş bulacaksınız gelin işe yarayın asker olun, daha da belanızı mı istiyorsunuz!" mantığıyla yaklaşamayız. İsteyen zaten başvurusunu yapar.

Tamam yüksek lisans yapar gidersin ama yüksek lisanstan sonra meslek ve evlilik kaygısı başlıyor. Buna bir de askerlik eklenince adam iki arada bir derede kalıyor.

Mesajlarımda eğitimli-eğitimsiz ayrımı yapma gibi bir amaç gütmedim. Genel olarak bir işi gücü, sorumluluğu olan insanları düşünerek yazdım.
    Pek tabi bu durumdan müteahhit, ticaret adamı, esnaf da etkileniyor. Zengin-fakir, eğitimli-eğitimsiz ayrımı yapılamaz.
  • Mesajım bulunsun valla askerlik yapmayı bi insan nasıl ister anlamıyorum. Direkt aylarını boşuna harcıyorsun sosyal düzenin bir hiç uğruna gidiyor. Ama ya seve seve ya diğer türlü gitmek zorunda kalacağız gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: subsub

Evet iş olanakları kötü olabilir ama bu bizi pek de alakadar eden bir konu değil."Aman siz dışarıda nasıl iş bulacaksınız gelin işe yarayın asker olun, daha da belanızı mı istiyorsunuz!" mantığıyla yaklaşamayız. İsteyen zaten başvurusunu yapar.

Tamam yüksek lisans yapar gidersin ama yüksek lisanstan sonra meslek ve evlilik kaygısı başlıyor. Buna bir de askerlik eklenince adam iki arada bir derede kalıyor.

Mesajlarımda eğitimli-eğitimsiz ayrımı yapma gibi bir amaç gütmedim. Genel olarak bir işi gücü, sorumluluğu olan insanları düşünerek yazdım.
    Pek tabi bu durumdan müteahhit, ticaret adamı, esnaf da etkileniyor. Zengin-fakir, eğitimli-eğitimsiz ayrımı yapılamaz.

Askeriyenin asteğmen olarak almasının bir amacı ileride kendisi için sözleşmeli subaylar yetiştirmektir.Asteğmenleri askerlik bitimi teğmen olarak orduda istiyorlar.Aslında çokta güzel birşey.Rütbeliler beleş yaşıyor.
    Senin dediğin gibi mesleği olan okumuş insanlar ise çok az.Zaten öyleleri parayı veriyor hiç gelmiyor.Eczacı olmuş dükkanı açmış para kazanan biri 1 sene askeriyeyi çekmez verir parasını uğramaz bile.
    Bana soracak olursan 5,5 askerlik yaptım 1 senemi yedi.Üniversiteye devam ediyordum bozuldu, sınavlara hazırlanamadım herşey mahvoldu gittik süründük memleketimizin güzel insanlarını tanıdık geldik.Bir de cebimden bayağı para çıktı.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    Keşke sadece parası olanın değil de garibanın da seçme hakkı olsa da insanlar oturmuş düzenini değiştirmese.
  • şu an yasal sınır 29 yaş dır tek yapmanız gereken açık öğretim dahil herhangi bir üniversitede kaydınızın olması yeterli ve bu durumu öğrenci belgenizi şubeye ibraz etmeniz gerekir ama 30 yaşından gün aldığınız gün okusanız da şu anki kanunla asker kaçağı durumuna düşersiniz, ben 341.dönem yedek subay olarak askerliğimi şube başkan vekili olarak yaptım her hangi bir sorunuz varsa net olarak size doğru cevaplar verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 29 Kasım 2013; 23:02:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ontes

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Bilader sende kafa çalışmıyor mu? 20 yaşına gelmişsin asosyal ve oyun bağımlısıymışsın.Hayat böyle ekmek elden su gölden bedava mı geçecek? Ailen sana bakmak zorunda mı? Nedir bu sefillik? Sen hayatın boyunca işe girmeyecek misin? İş hayatına girdiğinde koşturmak zorunda kalmayacak mısın? Bu işler öyle kolay mı? Bu mantıkla üniversite okusan ne bileyim ne yapsan hikaye.
    Evden dışarı çık bence ilk gelen kamyonun altına at kendini.Böyle evladım olsa evden atarım yürüyünce her yeri ağrıyormuş.

Evet girmeyecem, zengin bir aileden geldim etilerde gayrettpede bir sürü evlerimiz var kirasıyla 5 çocuklu aile geçinir ve bundan sanane ? Ben yaşamayı seçtiğim şekilde yaşarım ve bundanda memnunum.kimseye yararım olmasa da kimseye zararım da yok. İnsanları kendine benzemediği için ağır laflarla rencide eden biri benden daha zavallıdır.

Parayla sosyal olamıyorsan kafanı patlat ciddiyim

• aileni avradını biz koruruz bilader sen bak keyfine..
  • Valla ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım hemde Karsta,acemi birliğim mamaktı yalan atmıyacam çoğu zaman ulan benim ne işim var burda diyip durdum zaten ordaki herkesi sıkıntı basıyor isyan halini alıyorsun bitmesini iple çekiyorsun bende çok zorluklar yaşadım hatta öyle adamlar tanıdımki insan demeye 1000 şahitti ve o adamlarla aynı koğuştaydım ben revirci ve rdm'ciydim kendini kesen tüm piskopatlarla ben ilgileniyordum kankam olmuşlardı

Ama inan bana askere gittiğim için hiç pişman olmadım,bende rahat büyümüş biriyim kardeşim evin tek çocuguydum herşey önümdeydi ama askere gidince hayatı gerçekten anladım,özellikle o yemin töreni var ya onun için bile gidilir be ailen gelecek seni o askeri üniformayla görecek,tribünlerde dolu insan olacak,komutanların olacak herkes seni yürüyüş yaparken izleyecek ve 3 hafta görmediğin aileni ilk orada görecen o anki Annene sarıldıgın anki mutluluk dünyada hiçbişeye değişilmez,öyle güzel arkadaşlarım olduki ve biçoğuyla halen konuşurum,görüşürüm yeri geldi güldük yeri geldi sevgilisi terketti diye yanımda ağlayan adam oldu,yeri geldi gece kahve yaptık içtik,azar işittik,mallıklar yaptık ama allahıma çok şükür askerliği yapmak nasip oldu.

Hele eğer üniverste mezunu olarak yapacaksan inan bana acemi birliğin üniverste ortamı gibi geçecek sadece karı kız yok :) çok keyifli oluyor varya o sohbetler ve en önemlisi ney biliyormusun dışarda dolaşıp bi cafede çay içmenin hayalini kurarmı sence bi insan.İşte askerde o hayali kuruyorsun hafta sonu dışarda iki sivil adam görecez diye hafta sonlarıı iple çekiyoruz,orada öyle bi an geliyorki diyiyorsunki bne param ne pulum olsun sadece sokakta rahat gezeyim yeter işte bunun önemini anlıyorsun özgürlüğün değerini anlıyorsun.

• Git. Asosyallikten kurtulur kilo verir İNSAN olarak yaşamaya başlarsın. O ne öyle sürüngen gibi yaşıyorsun. Askerliğe saygın olmasa bile kendine saygın olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gençler askerliği ne zannediyorsunuz alacağınız göreve göre askerlik yapmadım bile diye bilirsiniz örneğin bizim birlikteki söförler ellerine hiç silah almadılar usta birlikleri boyunca hiç üniforma giymediler sürekli sivil gezdiler santralciler sabah 08 den aksam 17:30 a telefonlara bakar sonrası kebab boş korkmayın bu kadar askerlikten kiloluysanda kimse sana yapamayacağın şeyleri yaptırtmaya çalışmaz başına bişey gelse hesap veremez komutanın askere vurmak falanda yok eskide kalmış onlar haa askerliğin tek ve temel kötü yanı emir altında olmak onuda kendini çalışıyormuş gibi düşün sabret.tavsiyem kısa dönem olarak yapın yazılın açık öğretime

• ne tipler var ya şaka gibi hayat
  • oluleri almiyorlar diye biliyorum bir dene istersen.
  • pardonda neden kastın ki bu kadar bildiğim kadarı ile askerlik sadece ERKEKLER için mecburi bırak sen buna üzülmeyi gel sen hafta sonu altın günümüze katıl bi abla var süper cevizli kek yapıo tarifini alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkunçlukarı -- 30 Kasım 2013; 0:54:41 >
  • 110 kiloyla 2 metre boyun olsa gene almazlar zaten seni askere. Toplam 3 yıl boyunca her yıl içinde 1 celp döneminde sağlık muayenelerine bu kiloyla gidersen üçüncü senenin sonunda askerlikten muaftır raporunu alırsın. Başka yollara başvurmana gerek yok.
  • insanların yaşantılarına burnunuzu sokmayı ne zaman öğreneceksiniz ?
  • Pembe tezkere alabilirsin ama bir haberde video veya fotoğraf görüntüsü istediklerini okudum ,işine gelirse , yada daha fazla kilo al ayaga kalkamayacak hale gelince askere almıyacaklardır. Ama benim tavsiyem kısa dönem falanda olsa git askere bak bakalım asosyallik falan kalıyor mu .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ontes

quote:

Bilader sende kafa çalışmıyor mu? 20 yaşına gelmişsin asosyal ve oyun bağımlısıymışsın.Hayat böyle ekmek elden su gölden bedava mı geçecek? Ailen sana bakmak zorunda mı? Nedir bu sefillik? Sen hayatın boyunca işe girmeyecek misin? İş hayatına girdiğinde koşturmak zorunda kalmayacak mısın? Bu işler öyle kolay mı? Bu mantıkla üniversite okusan ne bileyim ne yapsan hikaye.
    Evden dışarı çık bence ilk gelen kamyonun altına at kendini.Böyle evladım olsa evden atarım yürüyünce her yeri ağrıyormuş.

Evet girmeyecem, zengin bir aileden geldim etilerde gayrettpede bir sürü evlerimiz var kirasıyla 5 çocuklu aile geçinir ve bundan sanane ? Ben yaşamayı seçtiğim şekilde yaşarım ve bundanda memnunum.kimseye yararım olmasa da kimseye zararım da yok. İnsanları kendine benzemediği için ağır laflarla rencide eden biri benden daha zavallıdır.

Senin gibi birinin 50 dairesi olsa kaç yazar? Sen onları bile yönetemezsin.Paran olmuşta ne olmuş? Çevrende bir tane arkadaşın var mı? Takılacağın biri var mı? Asosyal dediğine göre yok.Ot gibi.Boşuna yaşıyorsun.Varlığınla yokluğun bir.
    Bana benzemek değil sen kimseye benzemiyorsun.Böyle bir yaşam formu yok.Sırf askerden kaçmak için cinsiyet bile değiştirecek birine daha ne derim.Zavallı görmek istiyorsan aynaya bak.Batmışsın pembe masallarla kendini avutuyorsun.

Kadıköyde bomba patladı sandım meğer burada bomba patlamış ya laaa

• hemcinsinle bir gece birlikte ol fotoğrafla kanıtla hem sen kurtul hemde TSK kurtulsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ! Want to play a game

hemcinsinle bir gece birlikte ol fotoğrafla kanıtla hem sen kurtul hemde TSK kurtulsun

Öyle kolay mı? Askeri hastanenin psikiatri servisinde bayağı bir süründürecekler.Orada 50 kişiye rezil olacak
  • buraya bu konuyu açmakla ne planlıyon hayret ediyorum,amacın makaradır büyük ihtimalle ama vazgeç, git eğlenceni sokaklarda ara
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.