Şimdi Ara

ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Lütfen bu konuda çok iyi bilgisi olan kişiler yada askeri lise mezunları cevap versin. Askeri lise nasıl bir yer ? Zorlukları nedir ? Avantajları nedir ? şimdiden çok teşekkürler.

• Askerliğin başladığı yerde mantık biter derler büyüklerimiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantığın başladığı yerde askerlik çöker der küçüklerimiz.
  • Gidip liseni heba etme eğer asker olma gibi bir hedefin varsa güzel bir anadolu lisesinde oku sonra harp okullarına yine girersin.
  • Neden sizce?
  • Askeri liseler Türkiye'de hiç bir okulun sahip olmadığı avantajlara sahip. Golf sahasından üst düzey bilgisayarlara kadar. Ama bu askeri liseye gidilir anlamına gelmez. En berbat kurumdur askerlik, komutanların egosunu tatmin edersin, askerlerin hepsi pişman asker olduğuna

• quote:

Orijinalden alıntı: burakcan5461

Neden sizce?

Arkadaşım okuyor zor diyor ve ayrılırsa en az 30 bin tl ödüyecek. Eğer gidersen çok ararsın o günlerini. Kara harp mi deniz mi hava mı hangisine gideceksin ?
  • Bak 18 yaşında askerlik yapmış biri olarak söylüyorum, pişman olursun!

En kötü meslek lisesi bile daha iyi olur hayatın için. Biliyorum şimdi sana, "okulumu okurum bitince asker olur işe başlarım" düşüncesi çok cazip geliyor ama hayatının en kötü kararını vermiş olursun.
    En kötü meslek lisesini bile tercih etsen daha güzel bir adım olur geleceğin için.
  • Dilsiz Gurme kullanıcısına yanıt
    En berbat kurum falan değil. Benim sülalemde birsürü subay var. Hepsi de çok iyidi memnundu ve askeri liseye giden arkadaşlarımın abileride var. Hepsi memnun. Tek şey gerçekten istenmesi bu mesleğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BostonMavericks

Gidip liseni heba etme eğer asker olma gibi bir hedefin varsa güzel bir anadolu lisesinde oku sonra harp okullarına yine girersin.

Askeri Lise mezunuyum.Uzun uzun anlatmaya gerek yok.Bu arkadaşın dediğini yap.
  • Daha belli değil orası. Ben şuan 8. sınıfım zaten als den 76 puan aldım kara kesin tutuyorda hava denizi bilmiyorum ama deniz olsa iyi olurdu. Ama içimden gelen kara
  • O subaylar askerliği berbat hale getiren kişiler zaten. Asker olmak istersin ülken için bir şeyler yapmak istersin ama öyle olmaz. Özellikle astsubaysan o meslek yapılmaz.

Türkiyede intihar eden asker sayısı şehit olanlardan daha fazla ? Psikolojinin içine eder o meslek.

• quote:

Daha belli değil orası. Ben şuan 8. sınıfım zaten als den 76 puan aldım kara kesin tutuyorda hava denizi bilmiyorum ama deniz olsa iyi olurdu. Ama içimden gelen kara

Gitme güzel kardeşim pişman olursun bende gitmeyi istiyordum ama şu an öyle iyi yapmışım ki gitmemekle. Sonuçta sen şimdi gitmezsen askeri liseye asker olma ümidin bitmiyor üstüne daha da artıyor.
  • Kafam karıştı ya :/ neden gitmiyim sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dilsiz Gurme

Askeri liseler Türkiye'de hiç bir okulun sahip olmadığı avantajlara sahip. Golf sahasından üst düzey bilgisayarlara kadar. Ama bu askeri liseye gidilir anlamına gelmez. En berbat kurumdur askerlik, komutanların egosunu tatmin edersin, askerlerin hepsi pişman asker olduğuna

Uydurmayin lutfen meslegini severek yapan cok akrabam var. Kaptanligi cok istemeseydim bende askeri okula gidecektim. Ancak olurda kazanamazsam askeri okul beni bekler

Konuyu acan kardesim buraya sorarak olmaz. Sen ilk once kendine don bir bak uygun musun bu meslege? Surekli tasinman gerekebilir benim akrabalarimdan asker olanlar var. Subay olan gercekten cok rahat. Dogru duzgun fatura odemiyorlar evleri mukemmel yerlerde kiralar cok ucuz ve ust duzey guvenlik sistemi var. Kocaman bir orman var kaldiklari yerde surekli deniz kenari zaten istese de kotu yere dusemiyor. Tek kotu yano surekli tasinma durumunda esyalari cok zarar goruyor bu nedenden dolayi. Subaylar askerlerin en rahat bolumudur heralde.

Karada olandan bahsetmek bile istemiyorum gercekten cok zor sartlar altindalar. Hele ilk zamanlar dogudaydi. O zamanlar teror olaylari cok fazlaydi hergun sehit haberleri geliyor karakollar bombalaniyor cok zor zamanlardi. Bizim yanimiza geldiginde psikolojisi gercekten cok kotu durumdaydi. Bize bile supheyle bakiyordu heran tetikte oturuyordu rahat degildi. Aradan bayagi bir zaman gecti daha yeni yeni kendine geliyor. Bana ablattiklarini sana direk anlatayim;

Dogudayken ( hangi sehir unuttum ) teroristler kesfedilmis ve izlerini surmeleri emredilmis. Teroristlerle karsilastiklarinda arada cidden cok az bir mesafe varmis. Hani diyorlar ya sicak catisma diye iste ondan bahsediyor. Yaninda arkadasi vurulmus hicbir sey yapamamis inan o anin psikoloisiyle aglayamamis bile. Daha neler vardi da aklima gelmiyor simdi. Allaha sukur artik eskisi kadar cok yok teror olaylari bakalim arkasindan ne cikacak.

Lafi fazla uzatmayayim sartlar bu sekilde en rahati subay olmak. Asla dusunme ki o filmlerde dizilerde oyunlarda gordugun gibi degil askerlik. Baska ulkeleri bilmem de bizde boyle iste anlattigim gibi. Bir anlik silah sevdasina karar verdiysen yol yakinken vazgec sartlar kolay degildir herkes kaldiramaz. Askeri lise hakkinda bir sey bilmiyorum ancak okulu uzaktan gordum mukemmel bir yerde kuleli askeri lisesi. Iyice dusun tasin oyle karar ver yoksa pisman olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kafam karıştı ya :/ neden gitmiyim sence

Karaya yetiyormuş zaten puanın karacı olursan sürekli ama sürekli yer değiştirisin düzenli hayatın olmaz tam bir şehre alıştım dersin hoop tayin başka yere çocuğunun hayatını zehir edersin ve en önemlileri gençliğini feda edersin bir meslek uğruna,ayrıca daha küçüksün bazı şeylere kafan yatmayabilir o okula gidersin ama bir ay sonra belki pişman olursun. Bence gitme lisede çok çalış hava harp,gata'da dene şansını.

Hocam arkadaşın puanı karaya yetiyormuş zaten bence bir normal liseye gidip orada kendini hem ders anlamında hem kültürel anlamda geliştirip hedefinin hava-deniz olmasından yanayım. Karacı olmak Allah korusun çok zor. Şimdi terör bitti ama yarın nolacak kim bilir ?

• quote:

Daha belli değil orası. Ben şuan 8. sınıfım zaten als den 76 puan aldım kara kesin tutuyorda hava denizi bilmiyorum ama deniz olsa iyi olurdu. Ama içimden gelen kara

76 ile giremezsin 90 puan ile mülakatı geçtim ama giremedim.

• Dipnot düşeyim kardeşim. Daha dediğim gibi çok küçüksün kafa yapın değişecek ve anlayacaksın ki askerlik benim işim değil o yüzden gitme bence ama son karar senin.
  • Peregrino kullanıcısına yanıt
    Benimde bir çok tanıdığım başta babam olmak üzere 30 yıl nasıl dayandım bu mesleğe diyor, hangi akıllı Hakkari de arabanın bile girmediği karakolda çalışmak ister ? Sizin tanidiklariniz boş boş ise gelip giden havacilardansa bilemem tabiki

• Dilsiz Gurme kullanıcısına yanıt
    Tekrar okuyun isterseniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.