Şimdi Ara

askeriyede en rahat görev hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
14.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Askerde sana ne düşerse onu yapmak zorundasın.Kimi yerin karacıysa yazıcı iyidir falan filan.Benden sana tavsiye Denizci ol en iyisi ben denizciydim biz sadece acemi birliğinde 25 gün eğitim aldık çok hafif oda.Komutan bize derdi 10 dk iş 1 saat dinlenme molası. Sonra usta birliğinde hiç ne bir spor ne bir temizlik(Ben kısa dönemdim bu arada) yapmadık.Sana bir görev verirler yazıcı,kantin... onu yaparsın zaten sayılı zaman hemen geçer.
  • Arkadaşlar saçmalamayın Allah aşkına.. İş başvurusu yapmıyorsunuz.. "a" görevi rahat yada "b" görevi rahat.. Bunu sen seçemezsin ki.. Amirin (Takım komutanı, Bölük komutanı vs. her kimse) gelir "Sen şu işe, sen şu işe, sen şu işe" dağıtır.. "Ay ben o işi beğenmedim "b" görevi daha rahatmış oraya transfer olmak istiyorum" de istersen seni nasıl transfer ediyolar görürsün.. "Beğenmezsem verilen işi yapmam olur biter" deme yaptırırlar..

Eskiden lise mezunlarını yazıcı, ehliyeti olanları şoför, vs.vs. yapıyorlardı. Bugün hemen hemen herkes lise mezunu olarak askere gidiyor, hemen hemen herkesin ehliyeti var, hemen hemen herkes bilgisayar kullanmayı biliyor..

Askerde rahat edebilmen için tek yol var.. Görevin ne olursa olsun işini düzgün yapman, kaytarmaman, kurallara uymandır..
    Aklı başında, işini düzgün yapan, saygılı, disiplinli, efendi bir askeri bütün komutanlar sever..

Ama sen kaytarmaya, rahat etmeye, keyif çatmaya çalışırsan burnundan getirirler..

İşte bu sebeple insan askere gidip gelince "adam" olur..

*** Genelleme yapmıyorum, yazdıklarım çoğunluk için geçerlidir:)

• quote:

Orjinalden alıntı: VeNoM

quote:

Orjinalden alıntı: 3310

askere rahat etmek için gidilmez

ayrıca askerlik anılarına bakarsan , askerliğini yedeksubay olarak yapmayan herkes ;

a. yazıcıdır. eline tüfek bile almamıştır. tsk ona prens muamelesi yapmıştır , yüzbaşıylada kankadır.
    b . çavuştur. ve mahalledeki bildiğimiz 1.60 boylu tıfıl osmandan askerde herkes korkmuştur dizleri titremiştir.
    c . komutan ( en az albay ) şöförüdür , neredeyse tüm gün boştur , 3 günde 1 çarşıya çıkar.

ve hiçbiri nöbet tutmamış , bulaşık yıkamamış asla ama asla koğuş paspaslamamıştır

askerlik anılarının %90 ı yalan , %8 i abartılıdır

ben %2 denim

anlatılanlara pek inanma , hayal kırıklığına uğrarsın...

imzandaki boğazlayan değil boğazlıyan olacak birader düzelt..

konuşma dilinde boğazlıyan gibi okunur ama yazım şekli boğazlayan olmalıdır,
    http://turkce.us/haberler/ekler-yapim-eki-ve-cekim-ekleri.html (detaylı bilgi için)

ayrıca başlıyan gibi okuyoruz ama başlayan yazıyoruz aynı hesaba geliyor

ama bu kurallar hep özel olmayan isimler için geçerlidir...

burada boğazlıyan bir ilçe adı olduğu için boğazlıyan şeklinde yazılmalıdır ama kural yukarıda anlattığım gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycan87 -- 16 Mart 2008; 0:34:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lastson59

quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T

Ben henuz gitmedim ama postacilik hafifdir herhalde.

sen öyle san
    not: en iyi yazıcılıktır

bence de,peder askerdir ordan biliyorum,ne iştimaya çıkıyolar ne getir götür işleri var,pc başında geçiyo hep...

• Dh dan tanıştığım ve tanışalı 2 küsür yıl olan bi türlü yüzünü görmediğim sağlam dostum şuan askerde jandarma ulaştırma eri(uzun dönem) adam benden çok msnde ve günde benden daha çok uyuyo not:ben üni öğrencisiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: hektorSTK

Dh dan tanıştığım ve tanışalı 2 küsür yıl olan bi türlü yüzünü görmediğim sağlam dostum şuan askerde jandarma ulaştırma eri(uzun dönem) adam benden çok msnde ve günde benden daha çok uyuyo not:ben üni öğrencisiyim

Bu kişi ben oluyorum sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak08

quote:

Dh dan tanıştığım ve tanışalı 2 küsür yıl olan bi türlü yüzünü görmediğim sağlam dostum şuan askerde jandarma ulaştırma eri(uzun dönem) adam benden çok msnde ve günde benden daha çok uyuyo not:ben üni öğrencisiyim

şekil (A) da görüldüğü gibi rahat asker

• Askerlik yan gelip yatma yeri değildir.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: burak08

quote:

şekil (A) da görüldüğü gibi rahat asker

zuhahaa

• Asker de en rahat iş normal asker olmaktır.Sabah kalk kahvaltını yap içtima ya çık sonra spor mu yapacan ne yapacaksan yap sonra verilen işi yap.Ondan sonra akşam 17:00 da mesai biter herkes kendi yoluna ondan sonra.Yok yazıcı olacam rahat mış.İsrirahat saatinde gelir bir subay yada astsubay bana şu yazıyı yaz.Yada bir arkadaşın gelir beni pazar gününe çarşıya yaz hangi biri ile uğraşacan.Hadi onu geçtin revirci oldun.Gecenin bir yarısı askerin teki rahatsızlanır çıkarsın yatağından gidersin revire.Yada askerin teki saçma sapan bir ilaç alır kafasına göre hasta olur vay efendim sen nasıl revircisin die azarlanırsın.

Devriye onbaşı oldun gece sabaha kadar hava durumuna bağlı olarak yeri gelir 15dk da bir nöbet bölgesine asker götürür getirirsin sabaha kadar doldur boşalt çeker durursun.

Çavuş oldun diyelim bölükden bir kişi arazi olur sen nasıl çavuşsun nerde senin askerin derler.

Koğuşcu olursun asker yatağını iyi yapmak sana patlarlar.

Dediğim gibi en rahatı normal asker olmak ne yazıcı ne revirci ne devriye onbaşı nede koğuşcu.

• uni de deniziclik bolumunu bitirdim,bahriyeli olma şansim nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kız ismet

uni de deniziclik bolumunu bitirdim,bahriyeli olma şansim nedir?

bir arkadaşım onun için dalgıçlık eğitimi fln aldı en son 2 yıldız almıştı sanırım, bu tip şeylere dikkat ediyolar galiba
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.