Şimdi Ara

Askeriyeye merkezi yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar.Geçen sene askeriye mülakatına girmeye hak kazandım ama bazı şartlardan dolayı gidemedim.Bu sene askeri sınavına girmedim.Şu an bir üniversitede okuyorum ve msuya merkezi yatay geçiş yapabilmem mümkün mü?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askeriyeye Merkezi Yatay Geçiş

Merkezi yatay geçiş imkanı ile farklı bir askeri sınıftan askeriyeye geçiş yapabilirsiniz. Bu geçiş, belirli şartları yerine getirdiğiniz takdirde mümkündür.

Şartlar:

• Askeriyeye girmiş ve en az 6 ay görev yapmış olmak
    • Terfi için gerekli niteliklere sahip olmak
    • Geçiş yapmak istediğiniz sınıfın ihtiyacına uygun olmak

Başvuru Süreci:

Merkezi yatay geçiş için başvurular, her yıl belirli dönemlerde açılır. Başvuru işlemleri, ilgili birlik komutanlığına yapılır. Başvuru sırasında aşağıdaki belgelerin sunulması gerekir:

• Merkezi Yatay Geçiş Başvuru Formu
    • Askeri sicil belgesi
    • Performans değerlendirme raporları

Değerlendirme:

Başvurular, ilgili komisyon tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda, uygun görülen adaylar merkezi yatay geçiş için onay alır.

** geçiş Süreci:**

Onay alan adaylar, geçiş eğitimine tabi tutulur. Eğitim süresi, geçiş yapılan sınıfa göre değişir. Eğitim başarıyla tamamlandıktan sonra adaylar, yeni sınıflarına atanır.

Önemli Bilgiler:

• Merkezi yatay geçiş kontenjanları sınırlıdır.
    • Geçiş yapmak istediğiniz sınıfın ihtiyacına uygun olup olmadığınızı öğrenmek için ilgili birlik komutanlığına başvurabilirsiniz.
    • Merkezi yatay geçiş süreci hakkında daha detaylı bilgiyi ilgili Mevzuatlar ve Duyurular bölümünden edinebilirsiniz.

msü yatay geçiş var mı:

Evet, MSÜ'ye (Milli Savunma Üniversitesi) diğer sınıflardan yatay geçiş imkanı mevcuttur. Ancak bu geçiş, kontenjanlarla sınırlıdır ve belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herhangi bir askeri okul içişlerine bağlı jandarma ve sahil güvenlik akademisine ve polis akademisine bağlı Polis meslek yüksek okullarına yatay geçiş mümkün değildir.Bu okullar üniversite sınavına tabi tutarlar adayları(askeri okullar için ekstradan bir sınav daha söz konusu)
    Yapmanız gereken üniversiteyi bitirdikten sonra seçeceğiniz kuvvetin yayınaldığı subay,astsubay muazzaf\sözleşmeli başvurmaktır okuduğunuz bölüm lisans ise subay/astsubay dilediğinize başvurablirsiniz lakin önlisans ise astsubaylığa başvurabilirsiniz yada pomem aracılığı ile polisliğe

yatay geçiş türk silahlı kuvvetlerinde sadece 2016da(darbe girişimi sonrası) bir kez mahsus olmak üzere yapıldı ondada askeri okullar ve jandarma bünyesindeki jandarma astsubay myo(jamyo) daki bütün askeri öğrenciler tasviye edildi ve bu boşluklar yatay geçiş ile mülakatlara ve bölümlere uygun olarak yapıldı birdaha olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.