Şimdi Ara

Kurumlararası Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kurumlararası yatay geçiş için bilgi almak istiyorum. İyi bir ortalamam olduğunu düşünüyorum, başka üniversitelere ve başka bölümlere geçmek istiyorum. Ama tam anlayamadım durumları okullar da yardımcı olmuyorlar / arıyorum ulaşamıyorum. Ytü’yü aradım yalnızca aynı bölüme gelebilirsiniz diyor, bazı okullar da aynı düzeydeki eşdeğer diploma programı diyor. Öncelikle aynı düzeydeki eşdeğer diploma programı ne demek? İtü için baktığımda %80 benzerlik ya da aynı bölüme geçiş demek oluyor. ( ki bu sadece eşdeğer diploma Programının tanımı. Yani aynı düzey dediğim gibi ne demek aynı bölüm mü demek sadece )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam elektronik haberleşmeye , elektrikden - eem den geçeneler var, makineye enerji sistemlerinden geçen var önemli olan aynı olan dersler ama kimya okuyup kimya mühendisliğine geçemeyen de var , önemli olan denemek
  • Ytü geçen sene elektrik mühendisliğine, sadece elektrik mühendisliği okuyanlardan almıştı sanırım. Elektrik elektronikten sadece elektronik haberleşmeye geçebilirsin. Elektrik mühendisliğine geçemiyordun. (YTÜ'de okumuyorum, bir arkadaş süreci takip ediyordu da oradan biliyorum)

Sanırım elektrik elektronik gibi bölümler de o aynı düzey muhabbeti geçerli olur. Kurumlararası yatay geçiş aynı bölüme olur. Elektrik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği okuyorsanız EHM'e geçebilirsiniz gibi. Ama İnşaat mühendisliği okuyup, elektronik haberleşmeye not ortalamasıyla geçemezsiniz tahminimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 19 Temmuz 2020; 2:35:2 >
  • YTÜ bu sene de sana aynı bölümlere geçiş olur diyor. Geçeceğimden değil ama işletme / iktisat ile kurum içi geçiş oluyor çünkü denk bölümler ama kurum dışı olunca geçiş yapamıyorum çünkü isimleri farklı.

• Teyfik Sikret kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettiğim kurumlararası zaten. Kurum içi hakkında bir bilgi vermedim. Katılıyorum size.
  • Merhabalar, Elektrik Elektronik Mühendisliği (İngilizce9 okuyorum. İTÜ EHB'ye yatay geçiş yapılabiliyor mu eee den?

• Quantum_CmpE Q kullanıcısına yanıt

Hayır.

• Nedenini öğrenebilir miyim. İTÜ Elektronik Haberleşme Mühendisliğine, Elektrik Elektronik Mühendisliğinden neden yatay geçiş yapılamıyor?

İşlenen müfredat tamamen farklı. Düz elektroniği bile kabul etmiyorlar. Tabi MYP ile geçiyorsan orası ayrı.

• Kurumlar arası yatay geçiş yapmak istiyordum. Birazcık araştırma yapmıştım. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini eş değer olarak tanımlamış YÖK. Elektronik Mühendisliği ile Elektrik Mühendisliği eş değer kabul edilmiyormuş.

Peki sizin EEE den İTÜ EHB'ye yatay geçiş deneyen bir tanıdığınız var mı?

Eşdeğerliği YÖK değil, üniversite belirliyor. İTÜ için derslerin %80 benzerliği gerekiyor.

Forumdan birinin arkadaşı dediğin gibi yatay geçiş denemiş ama olmamış.

• Forumdan birinin arkadaşı hangi bölümü okuyordu?

Seninle aynı, EE okuyordu.

• Hangi üniversitedeydi EE okuyan?

Bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.