Şimdi Ara

askerliği g.doguda yapmak ıstıyen var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • guney doguda askerlık yapmayı mıllet cod oynamakla karıstırmıs
  • quote:

Orjinalden alıntı: enriqueee

guney doguda askerlık yapmayı mıllet cod oynamakla karıstırmıs

arkadasim o lafin bana anlamadim zannetme, benim ne dmk istedigimi anlamamissin, ben sadece kendi gözümde ne kdr hafif gördügümü ancak ancak gercek silahi elime alinca olayi anladigimi yazdim; aslina bakarsan doguya gidip sehit olmak hayalim var. Rabbim bana nasip eder insallah...
  • 2 tane sıyırmanın esigine gelen arkdasım oldu o yuzden tavsiye etmem ama dusersen olumune savasacan ckarın yok
  • Kİmşin dediği dogrudur anlmadım ama gidip görmek lazım. pkk ya
  • ben hakkari yüksekovada yapmak istiyorum en sınırda cizrede olur.
  • arkadaşım Hakkari de şu an.. Allah doğuda askerlik yapanların yardımcısı olsun
  • Diyarbakir / Lice`de yapmistim bende. Tugaya gitmeden once KTM de kaliyorduk. Tum askerlerin ilk once ugradigi Kabul Toplama Merkezi olarak nitelendirilen igrenc bir yerdi. Bir kac kere kaldim bu merkezde, bazen tezkere zamanlarina ve yeni askerlerin geldigi donemlere denk geldiginde yatacak yer bulmak tam bir muamma idi. Yemekler, barakalar, askerler tam bir kaostu. Orada ne kadar bekleyecegimiz belli olmadan gunlerce bekledigim olmustu. Kimseyi tanimiyorsun, butun gun amacsizca oturup bekliyorsun bu gercekten sIkici idi. Arama tarama ekibi yolun guvenligini aldiktan sonra konvoy gelir bizi alir bagli oldugumuz birlige gotururdu. Tugayin hemen onunde Muradiye koyu vardi.(Soylenene gore Ocalanin ablasi bu koyde kaliyordu.. Hatta evin isigi hep acikti) Bu koyun yerlileri genelde PKK yanlisi koylulerdi. Tugay onlara psikolojik harekat kapsaminda bir cok yardim yapiyordu. Hayvanlarina asi, cocuklarina her turlu saglik yardimi, palto ve bilimum yardimlar olarak. Ciftcilere tohum, ilac, egitim vs.. Tum bunlar yapilirken koylulerin dusuncelerini degistirmek neredeyse imkansizdi ama buna ragmen yardimlar hep devam etti. Yemekler fena degildi fakat yemekler hep az gelirdi. Askerligim boyunca carsi gormedim. Operasyonlar disinda ne de Tugay disina cikabildim. Nobet tutmadim, butun gunum Harekat Subede gecti. Subenin tam karsisinda Tuggeneralin odasi vardi. Dolayisi ile her an diken ustunde oturdum. Gecem gunduzum yoktu. Her an operasyonlari takip etmek zorundaydim. Bu yuzden tum ust rutbe subaylarin onundeydim. Nobet tutan arkadaslarima hep imrenirdim. Son 1 ay onu da yasadim. Onun disinda operasyonlarda elektronik techizatlar, haritalar ve dokumanlardan sorumluydum. Operasyonlarda hic temas saglanamadi. Banyo sIkintisi hep vardi. Cok ilginctir kisin ortasinda kazan degisimi yapmaya karar vermislerdi. 2 ay boyunca sicak suyumuz yoktu ve kis gercekten sert gecmisti. Yazlari biraz sicak geciyordu. 58c gormustum en fazla. Komutanlar cok sertti. En ufak hata kabul edilemezdi. Bunlarin disinda devrelerim kafa adamlardi. Cok eglendigimizi hatirliyorum. Batida rastlayamayacaginiz turden bocekler gordum. Ucan turler cok daha enteresandi. Defalarca tezkere aldigim ruyalari gormekten dolayi, tezkeremi aldigimda pek birsey hissedemedim. 3 gun gec ciktim. Bunlar aklima gelenler, nitelendirdigim anilarim ve anlatilamayan daha niceleri. Herseye ragmen bize bagli olan birliklerin yasadiklarina nazaran bunlar cok daha rahat anilar. Doguya gidecek arkadaslar caninizi hic sikmayin degisik bir tecrube olacaktir. Fakat askerligi doguda yapmak sizin secebileceginiz birsey degildir. Ekstra caba harcamazsaniz bu direk sans.
    Son bir sey: Bu operasyonlarda en fazla 5 6 kere nisan almis, basit egitimleri gormus toy askerlerimiz daglara cikmamali. Bunun yerine yillarca egitim almis, iyice pismis kadrolu askerlerin cikmasi lazim. Bu sayede kayiplar daha aza indirilebilir. Umarim yakin zamanda sistem degisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yander -- 25 Ağustos 2008; 15:07:20 >

• Allah'ım...
    Olaya bakın..
    Miilet Counter Strike, Red alert sanıyor askerliği heralde..
    Siz kar eriterek su içtiniz mi hiç?
    Veya başınızda psikopat bi komutan olduğu için meyve suyuyla traş oldunuz mu?
    70 gün banyo yapmadan durabildiniz mi?
    Kaçınız arazide yattı? (Palj değil, arazi...)

Valla torpiliniz varsa yani tanıdık bi asker vs.. olabildiğince batıda, doğuda bile olsa olabildiğince büyük bi askeri birlikte kalın..
    Minimum tabur olsun kaldığınız yer..
    Bölükler sınır karakolları vs.. görseniz 1915 yılından kalma..
    Su yok..
  • ben sahsen ısterım
  • Benim babam,amcam yani baba tarafı genelde doğuda hepsi.Bende büyük ihtimal Doğu'ya düşeceğim.
  • Allah, bütün mehmetçiğe hayırlı teskereler nasip etsin.
  • İnşallah askerlik döneminiz geldiğinde de bu hamasetli tavrınız sürer

büyüyünce insanlar daha farklı düşünür genelde
  • Babamızın nereye gittiğini dikkate alıyolarmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

İnşallah askerlik döneminiz geldiğinde de bu hamasetli tavrınız sürer

kesinlikle çooook değişiyo hemde çookk hele bi de tecil yaptırınca bir sürü kafanda soru işareti oluyo
  • Gençlik işte rpg'yi kafanıza yediğiniz ağır makineli ateşi altında kaldığınız zaman görürüm ben sizi.
  • Neden olmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayd

quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

İnşallah askerlik döneminiz geldiğinde de bu hamasetli tavrınız sürer

kesinlikle çooook değişiyo hemde çookk hele bi de tecil yaptırınca bir sürü kafanda soru işareti oluyo

Bir çok arkadaşımız oldukça genç askerlik onlara uzak olduğu için ne anlama geldiğinden de habersizler. ilerde celb kağıdınız geldiğinide ve üzerinde size iki seççenek sunulsa, örneğin sınır bölgeleri ve batı, neyi tercih edeceğinizi şimdiden tahmin edebiliyorum.

Ölümün soğukluğunu hisetmeden atıp tutması kolay elbette, inşallah dediklerinize o gün geldiğinde de sahip çıkar ve sizlerle gurur duymaya devam ederiz

• Nere çıkarsa oraya giderim.
  • Arkadaşım şırnak/bağlıca da asker şimdi allah bütün askerlerimizin yardımcısı olsun.
    Güneydoğuda askerlik yapmak gerçekten zor.
  • askeri stratejimiz çok kötü.adam gibi tim gönderseler sık sık oralardaki köylere kamp kursalar pkk yı orda barındıramazlar bile.daha adam 6 ay eğitim görüyor sonra dağa çıkıyor saçmalığa bak aadam höyt desen gitçek + yeterli silah gücü yok + cod oynuyoruz hadi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.