Şimdi Ara

Askerliğimi komando olarak yapmak ve polis olmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
11.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sen askerliğini komando olarak yapta anla anyayı konyayı

2-3 sene sonra bu konuyu okuduğunda ben ne kadar aptal mışım ddiyeceksin

ayrıca askerlikte o kadar özenilecek bişey deil

o kadar celallenme

• Ağırlık ve hareket uzuvlarında işler nasıl yürüyor bilgim yok. En iyisi askeri mülakat ve kontrollerde bunları göstermen. Muhtemelen film çekilir doktor onayı alınır. Şimdilik sen bunları düşünme, okulun bitsin sinavlara gir gerisi doktorlara kalsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kArpUz3

Ağırlık ve hareket uzuvlarında işler nasıl yürüyor bilgim yok. En iyisi askeri mülakat ve kontrollerde bunları göstermen. Muhtemelen film çekilir doktor onayı alınır. Şimdilik sen bunları düşünme, okulun bitsin sinavlara gir gerisi doktorlara kalsın.

peki benim Lise 2 Lise 3 Lise 4 gibi önümde yıllar var bu yıllar içerinde napayım. kendimi ne yönde geliştireyim. yani örneğin bana Yabancı dil bilmen senin için iyi olur. Vücut geliştir kilonu ve kas gücünü kontrol altına al. Vücudun bir önemi yok otur ders çalış notlarını yüksek tut gibi Somut bir nasihat istiyorum sadece

• komd. olmak tamamiylen şans işi dilekçede gönüllü olan birçok kişi var ama bunların çoğunu daha değişik birliklere yolluyorlar sen yinede sana verilen dilekçede işaretletsin ve rahatsızlıklarını gizlersin ufak bir rahatsızlığında refüze ediyorlar (ayırıyorlar)
  • Okudumda tüm yorumları. Acaba bende 16-17 yaşındayken bu kadar bilgisizimiyim diyorum. yok yaa bu kadarda değilimdir herhalde.:)))

Güzel kardeşim: Subay olmak içinde Polis olmak içinde ÖSS de belli bir puan alman gerekiyor. Benim girdiğim eski sistemde Polislik için 105 (Şimdi ki sistemde 200) istiyor. Subaylık içinde eskiden 140 idi.(Şimdi bilmiyorum). Komserlik içinde 140 idi.
    Sen ne yapacaksın Polisliği. Bir yanda astsubaylık bile istemeden Subay olmak istiyorum diyorsun. Diğer yanda Polis!! Polisler Emniyet teşkilatının er leridir. Yani Kıyaslama yaparsak Uzman çavuş bile değilsin. Klasik ersin.
    Boy,kilo vücut a gelince. 1,67 erkekler için polislikte. Boy ile kilon arasında 15 kilo olmayacak. Yani 1,79 um diyorsun sen.
    64-94 kilo arasında olman yeterli. Subaylıkda çok kapsamlı bir sağlık taramsı vardır. Genelde belden eliyorlar.Belde 1 cm boşluk var diyorlar. Komserlik düşün sen bence.

Şimdi yapacakların. Öncelikle matematik bilmiyorsan hiç birşey olamazsın.Sözel seç sen en iyisi. Sonra Sözel 2 puanından ÖSS de bu istediklerin için taban puanlarında fazla al. Sonra her ikisinide başvur.
    Yaniii otur dersine çalış,çalış bidaha çalış...

• Anlamadığım millet neden komandoluğu falan bu kadar kötü anlatıyor.Kendilerine sorularım var.
    1)cesaretli misiniz?(korkak mısınız diye sormuyorum)
    2)çok rahat biyerde veya batının güzel bir yerinde mi yetiştiniz?
    3)çıt kırıldım mısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: brk_066

Anlamadığım millet neden komandoluğu falan bu kadar kötü anlatıyor.Kendilerine sorularım var.
    1)cesaretli misiniz?(korkak mısınız diye sormuyorum)
    2)çok rahat biyerde veya batının güzel bir yerinde mi yetiştiniz?
    3)çıt kırıldım mısınız?

komandoluk amelelik de ondan . tamam macera yaşıyosunuz çok güzel.
    ama neden 3 4 ay eğitim almış adam dağa çıksın. doğuluda olsa batılıda olsa kimse doğru dürüst silah tutmayı bilmiyo.
    amerikan askerleri tüy gibi colt tüfekler kullanıyolar bizim komandolara bixi taşıttırıyolar.
    eğer sonunda bişey olsaydı bende komando olmak isterdim. bende zamanında(19-20) yaşlarımda komando olcam diyodum.
    ama gerçekleri bilmek lazım. benim arkadaşım bütün tim yatarken kalkmış şeriti bixi e takmış bütün milleti tarıcakmış. neden sence ?
    psikoloji tabiki. adam eve geldi ama uyuyamıyo çünkü 10 ay dağlarda uyumuş. sabah kahvaltıdan sonra 1 avuç anti depresan içiyo. biz onlara reçeteli uyuşturucu diyelim en iyisi. bu hale gelmesini istemiyom ben kimsenin.

• arkadaşlar kilolu insanlar komando olabiliyor mu?mesela ben biraz kiloluyum. yoklamaya gittiğimde şişman olmam komando olmama engelmi?ama boks ve atletizme başladım.acaba bunu söylesem komando olma gibi bir şansım varmı?veya askere normal komando olmadan gidip askerdeyken komando olunabiliyormu?örneğin askerde jandarma olsam daha sonra gönüllü olarak jandarma komando olabilirmiyim?lütfen yardımcı olun.şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
  • arkadaşım düşünce yapın bnmki ile aynı bnde 93 doğumluyum boyum 1.80 kilom 65 kalıplıyım ve body sporu ile uğraşıyorum bnm ailemde komando olmama karşı ama bn olucam ve komandoluğum bittikten sonra pois sınavına giricem daha sonra özel harekat timi için başvuruda bulunucam zaten komandoluk yapmış olanların %90 ı ya özel harekatçı yada sivil oluyo arka sokaklardakiler gibi ve sizden tek bişey istiyorum Komando olmanın şartlarını bana bulursanız çok sevinirim yani en az boy kilo vs...
  • Doğru dürüst bir yere girebilmek için Polis Akademisi falan okumak gerekir diye düşünüyorum , çünkü akademideki 4 yıllık eğitimin sonunda komiser yardımcısı oluyorsun ve sınavla emniyet müdürlüğüne kadar yükselebiliyorsun.

Doğru dürüst yer derken şubeleri kastettim , organize , narkotik gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 22 Eylül 2008; 11:27:17 >
  • o dediğin yerlere girmek için yapılan sınavlarda sorulan soruları komandolar yaşayarak öğreni gözü kapalı şıklar olmadan bile cvplar komandolar... 3 ay acemi birlikte eğitimde görülüyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: VahsiKomando

o dediğin yerlere girmek için yapılan sınavlarda sorulan soruları komandolar yaşayarak öğreni gözü kapalı şıklar olmadan bile cvplar komandolar... 3 ay acemi birlikte eğitimde görülüyo...

ALLAH ALLAH bende komandoydum ama senin dediğin gibi bir cevher bulamadım kendimde ben neymişimde haberim yokmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Triple H

Doğru dürüst bir yere girebilmek için Polis Akademisi falan okumak gerekir diye düşünüyorum , çünkü akademideki 4 yıllık eğitimin sonunda komiser yardımcısı oluyorsun ve sınavla emniyet müdürlüğüne kadar yükselebiliyorsun.

Doğru dürüst yer derken şubeleri kastettim , organize , narkotik gibi...

akademi okumadan da girebiliyosun doğru düzgün dediğin bölümlere ve akademi okumasanda rütbe alabilirsin birçok kişi 1in 1i emniyet müdürü oldu polis memurluğundan başlayarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: VahsiKomando

o dediğin yerlere girmek için yapılan sınavlarda sorulan soruları komandolar yaşayarak öğreni gözü kapalı şıklar olmadan bile cvplar komandolar... 3 ay acemi birlikte eğitimde görülüyo...

ya gözünü seveyim aç gözünü, otur ders çalış bi kaç sene sonra gülersin(temenni etmem ama belki de ağlarsın) kendi haline...
  • Fenomen abi fenomen.
    Direk sayfayı sık kullanılanlara kaydediyorum.
  • artık komando birliklerinde erler ve erbaşlar görev yapamayacakmış.benimde hayalim polislikti.fakat askerliğimide komando olarak yapmak istiyordum.polis akademisine hazırlanıyorum.en büyük hayalim özel harekata girmek.birkaç sorum olacak:özel harekat polislerinin aldığı eğitim jandarma özel harekatın aldığı eğitimle aynı mı? giriş koşulları nelerdir?akademide okuyanlarda başvurabiliyormu yoksa akademiyi bitirdikten sonramı başvurular yapılıyor?ve askerliği artık komando olarak yapamayacağız.özel harekat polisleri sadece komando olarak askerlik yapanlardanmı oluşuyor?gerçi sanmam sen askerde komando değildin deyip adamı geri yollamazlar.bu arada hem ders çalışıyor hemde spor yapıyorum.kondüsyon wushu kungfu sanda ve karate yapıyorum.ayrıca gençlik spor il müdürlüklerindende ücretsiz olarak yüzme ve atletizm dersi alıyorum.özel timde kondüsyon olarak çok zorlayacaklarını biliyorum.eğirdir dağ komando okulundaki gibi eğitim veriyorlarsa yandık.ama olsun yinede özel time girmek için elimden geleni yapacağım.saygılar
    .

• Özenti misiniz olum siz dizilerden filmlerden görüyorsunuz kolay dimi dediklerini yapmak .. Yok üniformasina yok ona buna özeniyorsunuz o kadar kolay meslek degil bunlar hele ki komandoluk cocuk oyuncagi dil bunlar kardeşim.. Çok güveniyorsan kendine hadi bakalim.. Bende 2 sene sonra komando eğitimlerine gidicem bu yazda komando eğitimlerimiz var.. O kadar kolay işler değil... Gece Gündüz filmine özenen gençlik..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.