Şimdi Ara

Askerliğimi komando olarak yapmak ve polis olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
11.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçen sene boyum 1.60 larda falandı acayip kısaydım sınıf arkadaşlarım hep dalga geçerlerdi
    şuan 1.79 boyundayım hepsini geçtim. uzamaya yeni başladım yani.
    49 kiloyum. İştahım çok iyidir 1 oturuşta 2 tane 1.5 ekmekli döner yiyip üstüne bide iskender yesemde genede kilo almıyorum babam genetik dedi sonradan kilo almaya başlamış babamda
    Ben askerliğimi batıda yapıp öyle boş gidip boş gelmek istiyorum doğuda yapmak istiyorum Şırnak , Hakkari gibi yerlerde.. bu düşüncem çocukda bir hayal değil tamamen ciddi düşünüyorum. ayrıca Meslek olarakda Polis olmak istiyorum...
    Lise 2. sınıfa geçtim daha bölüm SEÇMEDİM [sözel-sayısal-eşit ağırlık] Polis olmak için hangi bölümü seçmem gerekiyor? hangi derslere ağırlık vermem gerekiyor? askerliğimi komando yapmak için boyum ve kilom nasıl olmalıdır? not: pazum hiç yok :( + numaralı gözlük kullanıyorum 18 yaşına gelince amelyatla 0 lıcak doktor öyle söyledi.

• polis olmak için bölüm seçimi fark etmez istediğin bölüme git ÖSS de de gereken kısmı atlat sonra POMEM sınavlarına gir onları kazan eğitimini al haftaya gel işe başla

Yani işin özü polis olmak için illaki şu bölüm olacak diye bir kayıt yok polislik için gerekli olan barajı ÖSS de aşman yeterli olacaktır ama ben derimki polisliğe de bağlama kendini zira bu sıralar pek adam almıyorlar (üniversite mezunları hariç)
  • quote:

Orjinalden alıntı: KemalisT*

meraba ben 30 ağustos 1992 doğumluyum.
    geçen sene boyum 1.60 larda falandı acayip kısaydım sınıf arkadaşlarım hep dalga geçerlerdi
    şuan 1.79 boyundayım hepsini geçtim. uzamaya yeni başladım yani.
    49 kiloyum. İştahım çok iyidir 1 oturuşta 2 tane 1.5 ekmekli döner yiyip üstüne bide iskender yesemde genede kilo almıyorum babam genetik dedi sonradan kilo almaya başlamış babamda
    Ben askerliğimi batıda yapıp öyle boş gidip boş gelmek istiyorum doğuda yapmak istiyorum Şırnak , Hakkari gibi yerlerde.. bu düşüncem çocukda bir hayal değil tamamen ciddi düşünüyorum. ayrıca Meslek olarakda Polis olmak istiyorum...
    Lise 2. sınıfa geçtim daha bölüm SEÇMEDİM [sözel-sayısal-eşit ağırlık] Polis olmak için hangi bölümü seçmem gerekiyor? hangi derslere ağırlık vermem gerekiyor? askerliğimi komando yapmak için boyum ve kilom nasıl olmalıdır? not: pazum hiç yok :( + numaralı gözlük kullanıyorum 18 yaşına gelince amelyatla 0 lıcak doktor öyle söyledi.

yazım yanlışımı var benmi yanlış anladım

• yazım yanlışı olabilirde ben kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum. yani Boy - Kilo sınırı warmış bazı testlerden geçiyormuşsun komando olmak için galiba :S vede askerliğimi doğuda yapmak istiyorum. bunun için ne gibi geliştirmeliyim kendimi? 1-2 alet alıp evde çalışıp biraz vücutmu yapayım yoksa gerek yokmu boyumu ve kilomumu geliştireyim ne gibi şeyler yapayım..
    Lise 1 deki notlarım Matematik - Kimya- Fizik - Biyoloji = 0 edebiyat- dil anlatım - coğrafya = 5 bazen 4 tarih = 3 bazen 2
    yani sözel derslerimde kendime güveniyorum ama sayısal derslerde alexin attığı golleri ve 3 büyüklerin transferlerini konusyodum
  • Ulan 2 sene sonra konuya bakıp güleceksin.
  • bos gidip bos gelmek ıstemıorum demek ıstedı heralde!
    düzelt!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Ulan 2 sene sonra konuya bakıp güleceksin.

2 sene çok geç olacak çünkü 2 sene sonra önümde zamanım olmucak ve " ben naptım ya " diyip pişman olucam. o yüzden pişman olmamak için erkenden rotamı ayarlamaya çalışıyorum. eğer bilen birisi warsa ciddiye alıp beni aydınlatır inşallah
  • KOMANDO olmak için illaki bir takım vücut ölçülerini tutturmak şart yanlız birde doğuştan gelen genlerle alakalı yani senin vücut yapın kalınsa kalıplıysan boy kiloda da bir sorun yoksa sen istesen de istemesende seni KOMANDO kısmına alıyorlar

Polislikte de boy örn 1,80cm ise kilo en fazla 90 kg olma şartı var bunları taşıyorsan geri kalanı sınavlara formalitelere falan kalıyor...(TORPİL de olsa fena olmaz hani )
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan64

KOMANDO olmak için illaki bir takım vücut ölçülerini tutturmak şart yanlız birde doğuştan gelen genlerle alakalı yani senin vücut yapın kalınsa kalıplıysan boy kiloda da bir sorun yoksa sen istesen de istemesende seni KOMANDO kısmına alıyorlar

Polislikte de boy örn 1,80cm ise kilo en fazla 90 kg olma şartı var bunları taşıyorsan geri kalanı sınavlara formalitelere falan kalıyor...(TORPİL de olsa fena olmaz hani )

yaa benim baba tarafım kısa boylu ben anne tarafıma çektim dayılarım 1.90 boyunda 80 kilo 90 kilo dedemde aynı şekilde... boyum son aylarda hızlı bir şekilde uzamaya başladı. yani en kötü ihtimalle 1.80 boyum war. torpil işine pek değinmek istemedimde bana yardımcı olabilmeniz belki kolaylaşır. ailem adanada tanınmış ve çevresi çok geniş bir aile Adana Demir Sporun yıllarca süren başkanlığını yapmak, her dalda üst düzeylere çıkabilmiş akrabalar vb. bir çok faaliyette bulunmuş bir ailenin ferdiyim ama ben kendi başıma birşeyler yapmak istiyorum kimseye bağlı olmadan kimsenin yardımını istemiyorum tek başıma sıradan kimi kimsesi olmayan bir vatandaş gibi

• yaklaşık 10dk dır yazıyodum son noktayı koyduğumda "sanane be yusuf ne hali varsa görsün. komando olunca aklı başına gelir" dedim.

askerliğini komando olarak yaparsan eğer bu başlığı okumanı o kadar isterimki. (tabi dönebilirsen)
  • Bende yurtdısında yapmak istiyorum nası olacak.. Barıs gücü - Kıbrıs - Lübnan flan
  • quote:

Orjinalden alıntı: WhyTheyCallMeInsane

yaklaşık 10dk dır yazıyodum son noktayı koyduğumda "sanane be yusuf ne hali varsa görsün. komando olunca aklı başına gelir" dedim.

askerliğini komando olarak yaparsan eğer bu başlığı okumanı o kadar isterimki. (tabi dönebilirsen)

Benim için yaşamak sorun değil. Olmak istediğim kişi olamadıkdan sonra yaşamanında bir anlamı yok diye düşünüyorum. 17 yaşındayım. Çocukca hayaller kurup komandoluğun Silahçılık, savaşçılık vb. gibi bir oyun olmadığınında farkındayım. Herşeyin farkındayım aklı başında biriyim. kararım bu yönde. aranızda bana yardımcı olabilecek birisi mutlaka vardır

• kendi başına bir şeyler yapmak istiyorsan burası yanlış adres burası TÜRKİYE burada TORPİL olan ön kapıdan olmayan arka kapıdan bile giremiyor ne yazıkki acı ama gerçek
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan64

kendi başına bir şeyler yapmak istiyorsan burası yanlış adres burası TÜRKİYE burada TORPİL olan ön kapıdan olmayan arka kapıdan bile giremiyor ne yazıkki acı ama gerçek

Tamam kendi çabam ve torpil ile Polis Memuru oldum diyelim. Peki Komando olmak için ne gibi kriterlere uymam gerekiyor?
  • Polis olursun olmasına da...Komando olabilmen için artık profesyonel eğitim görmen gerekiyor. Yani askerliğini komando olarak yapamassın. Son olaylardan sonra işler değişti. TSK artık eskisi gibi askere alıp 6 ay eğitim verip komando yapmıyor seni. Askerde kalanları eğitip işi askerlik olanları komando yapıyor tabii uygunsa. Senin seçim yapman gerek. Ya polis okuluna gideceksin yada askeri (jandarma, subaylık gibi...) okullara gidip komando ve benzeri görevler alacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kArpUz3

Polis olursun olmasına da...Komando olabilmen için artık profesyonel eğitim görmen gerekiyor. Yani askerliğini komando olarak yapamassın. Son olaylardan sonra işler değişti. TSK artık eskisi gibi askere alıp 6 ay eğitim verip komando yapmıyor seni. Askerde kalanları eğitip işi askerlik olanları komando yapıyor tabii uygunsa. Senin seçim yapman gerek. Ya polis okuluna gideceksin yada askeri (jandarma, subaylık gibi...) okullara gidip komando ve benzeri görevler alacaksın.

Hmm peki çocukluğunda herhangi bir amelyat geçirmiş birisi subay olabiliyormu? Amcama sordum Polis memuru olabiliyor ama Subay olabiliyormu acaba bir fikrin warmı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kArpUz3

Polis olursun olmasına da...Komando olabilmen için artık profesyonel eğitim görmen gerekiyor. Yani askerliğini komando olarak yapamassın. Son olaylardan sonra işler değişti. TSK artık eskisi gibi askere alıp 6 ay eğitim verip komando yapmıyor seni. Askerde kalanları eğitip işi askerlik olanları komando yapıyor tabii uygunsa. Senin seçim yapman gerek. Ya polis okuluna gideceksin yada askeri (jandarma, subaylık gibi...) okullara gidip komando ve benzeri görevler alacaksın.

Hmm peki çocukluğunda herhangi bir amelyat geçirmiş birisi subay olabiliyormu? Amcama sordum Polis memuru olabiliyor ama Subay olabiliyormu acaba bir fikrin warmı?

Nerden ameliyat olduğuna ve hangi uzuv/organ/bölge olduğuna bağlı. Örneğin; yüzünde,elinde kısaca görülebilen yerler vede engel teşkil eden yerlerde ki izler ve ameliyatlar kabul edilmiyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: WhyTheyCallMeInsane

yaklaşık 10dk dır yazıyodum son noktayı koyduğumda "sanane be yusuf ne hali varsa görsün. komando olunca aklı başına gelir" dedim.

Benim için yaşamak sorun değil. Olmak istediğim kişi olamadıkdan sonra yaşamanında bir anlamı yok diye düşünüyorum. 17 yaşındayım. Çocukca hayaller kurup komandoluğun Silahçılık, savaşçılık vb. gibi bir oyun olmadığınında farkındayım. Herşeyin farkındayım aklı başında biriyim. kararım bu yönde. aranızda bana yardımcı olabilecek birisi mutlaka vardır

peki komandolukta şu var biliyormusun

20 kişilik bi timsiniz 2 kişi yaklasık 100metre ilerden yürüyo. pusuya yatan falan varmı diye savunmasız resmen. mantık şöyle pusuya yatan adam öndekilere sıkarak 2 kişi öldürmez. arkadaki tim e saldırır daha çok hasar verir. ama bu öndeki adamlar kafayı yiyo haberleri yok.
    benim arkadaşlarım 2 sene önce teskere aldılar ama hala piskolojik destek alıyolar.
    adam resmen keşke gazi olsaydımda kafayı yemeseydim diyo. karanlıkta dolaşamıyo. yatarken rahat yatamıyo sürekli tetikte. en ufak bi kıpırtıda hemen kalkıyo. bu adam benle üniversite okuyo gerisini sen düşün.

• yüzümde elimde herhangi bir Çizik bile yok Sağ dizimin altında dikiş izi war sanırım Kiss diye bir hastalıkdan dolayı ordaki bazı bölgedeki kemik yerine amerikadan gelen suni kemik yerleştirdiler. Kemiğin özelliği bir süre sonra kendi kendini imha ediyo yani benim gerçek kemiğim alttan ve üstten büyüdükçe o aynı oranda kendini yok ediyor şuan tamamen yok olmuş durumda yani tam anlamıyla şuan dizim gerçek kemik Koşabiliyor her türlü sporu yapabiliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.