Penisimde küçük bir şişlik var mercimek tanesi büyüklüğü civarında, belki o kadar da yoktur. Diğer baya küçükleri de var ama bu büyümüş demek biraz. Sıkmaya çalıştım olmadı anladığım kadarıyla yağ bezesi araştırdım biraz. Sert bir şey. Böyle elimle oynatabiliyorum onu derinin altında sağa sola gidebiliyor mesela. Öyle bir ağrısı acısı bir şeyi yok ama kafama takılıyor. Doktora da bunun için gitmeyi istemiyorum açıkçası büyük bir sorun yok. Hem de pandemi vs. Sizce ben kendim bir iğne ile delsem ya da mesela bir tırnak makasıyla bile direk kesebilirim zaten küçük baya. Dezenfekte etsem vs. Ama bir sorun olur mu daha büyük bir şey olur mu diye sorayım dedim. Edit:kesip çıkardım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 19 Eylül 2020; 22:52:25 > |
Peniste Yağ Bezesi
Peniste yağ bezesi, penis derisinin altında oluşan iyi huylu bir yağlı tümördür. Diğer isimleri arasında şunlar yer alır:
- Peniste yag bezesi
- Peniste beze
- Penis yağ bezesi
- Erkek cinsel organda yağ bezesi
- Peniste yağ bezeleri
- Penisde yağ bezesi
Yağ bezeleri, genellikle zararsızdır ve ağrıya veya rahatsızlığa neden olmaz. Ancak bazı durumlarda iltihaplanabilir veya enfekte olabilir ve bu durumda tedavi gerekebilir.
Peniste yağ bezeleri genellikle yumuşak ve hareketlidir. Cilt yüzeyinin hemen altında veya daha derinlerde bulunabilirler. Genellikle 1 ila 3 cm çapındadırlar, ancak bazıları daha büyük olabilir.
Peniste yağ bezelerinin kesin nedeni bilinmemektedir, ancak hormonal dengesizlikler ve genetik faktörlerin rol oynayabileceği düşünülmektedir.
Yağ bezeleri genellikle herhangi bir tedavi gerektirmez. Ancak iltihaplanma veya enfeksiyon gelişirse, antibiyotikler veya cerrahi müdahale gerekebilir.
Peniste yağ bezesi fark ederseniz, tanı ve tedavi seçeneklerini tartışmak için bir sağlık uzmanına başvurmanız önerilir.