Şimdi Ara

Karacigerim yağlanmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karacigerim yağlanmış. Seviye 4 dedi doktor. Bir üstü siroz diyor. Korktum. O yüzden yürümeye başlayacam. Bu yürüme ile kilo verme takip konusudur.

    Şu an 103 kiloyum ve işyerindeki adımlarım hariç günde 3000 adım falan atıyorum. (İşyerinde telefon taşıyamıyorum. Dolapta kalıyor.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 6 Aralık 2024; 22:29:36 >



  • zeytinyağlı enginar ye dedi ama kilo vermeden zeytinyağlı enginar yersen bir faydası olmaz diye de ekledi.
  • AST kaç çıkıyor tahlillerde
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    içki alkol var mı?


    deve dikeni oluyor yazları. çiçeğini kopar, pembe dallarını kopar ve içinde özünü yiyecek kıvamda olana kadar temizle. afiyet olsun. tansiyon ve karaciğeri 1 haftada baya iyileştiriyor. ama bu dönemde aç kalıp enerji harcayacaksın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pskillercheto

    içki alkol var mı?


    deve dikeni oluyor yazları. çiçeğini kopar, pembe dallarını kopar ve içinde özünü yiyecek kıvamda olana kadar temizle. afiyet olsun. tansiyon ve karaciğeri 1 haftada baya iyileştiriyor. ama bu dönemde aç kalıp enerji harcayacaksın.

    Bilgiler için sağol hocam. İçki alkol yok. Kilo var. Vardiyalı çalışıyorum. Yemek yiyip yatıyordum çoğu zaman. Onu kes dedi. Aldığım kadar kalori yakmiyorum. Hareket etmem lazım.

  • Muhafız. kullanıcısına yanıt

    Alt 10-49 - benimki 52 yüksek çıkıyor.


    Ast 0-34 - benimki 26. O uygun gözüküyor.


    Kolestrol yüksek çıkıyor.


    Ldl kolestreol 114.


    Kolestrol ise 223 mg çıkıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 7 Aralık 2024; 8:51:38 >
  • geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Varikosel agrisi bitki tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kingsize Nutrition Black Guardian takviyesi de al çok iyi geliyor karaciğere.
  • Bende de var ama seviye 2 dediler bana zayıf olduğum halde kötü besleniyorum diye oldu herhalde yürüyüş ve sebze ağırlıklı beslen demişti doktor.

  • Maydanoz ve limon kürüne geçtim.

    Şundan alıp karışım yapmak istiyorum. İş görür diye düşünüyorum. Benim mutfak mikserinde yapınca maydanozlar bıçağın altında kalıyor. Püre gibi olmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 7 Aralık 2024; 23:18:33 >




  • evde yemek yapmak çok etkiliyo.

    kilit noktalar salata ile bakliyat. ikisi de sağlıklı beslenme dostu.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Midede gastrit ve Reflü var. Ülserim vardı geçmiş. Mide ve karaciğer sıkıntısı aynı anda olunca zeytinyağlı enginar öneriyor doktor.

  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    enginar yaparım ben hep.

    ufak kavanozlarım var 250 ml kadar. enginar yapıp o kavanozlara paylaştırıp dolaba atıyorum. öyle olunca uzun süre dayanıyor. yemeğin yanında acıyorum bi kavanoz, 1 kavanoz 1 porsiyon oluyo zaten. yiyorum hemen bitiyo ve kavanozu durulayıp makineye atıyorum.
  • Geçmiş olsun hocam öncelikle. Karaciğerin durumunu kan verip anlayabiliyor muyuz acaba ? Yoksa farklı tetkikler mi gereklidir ? Kan yeterli ise bir değer ismi var mıdır

  • marsel221 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben midem için gitmiştim. Gastroenteroloji doktoruna gitmiştim. O da şikayetlerime göre kan tahlilinin hepsini yaptıralım dedi. Ayrıca ultrason çektirdi. Karaciğer yağlanmasını ultrasondan gördü. Kan değerlerinden de sağlamasını yapmış oluyor. Yukarı da yüksek çıkan değerlerimi yazmıştım. Oradan karaciğer yaglanma teşhisi koydu. Ama kan tahlili şart mı onu bilmiyorum. Çünkü ultrasondan da görüyor. Bence doktora gidip karaciğerime baktırmak istiyorum dersen doktor gerekli gördüğü işlemi yapacaktır. Muhtemelen ultrason ve kan tahlili yap gel der. Aç karnına git o yüzden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 10 Aralık 2024; 1:46:50 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Hocam enginarı nasıl yapıyorsun. Hiç şu zamana kadar enginar yapıp yemediğim için soruyorum. Patatesli falan yapmıyorsun dimi. Normal haşlama yapıyorsun sanırım.

  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    ben şöyle yapıyorum:

    enginarları doğrayıp kapaklı metal tavaya koyuyom. ama bu tava birazcık derin bi tava yani pilav tencerelerinin metal olan versiyonu gibi. sonra soğan doğruyom içine. sonra donuk bezelyelerden ekliyom. su koyuyom. tuz ve toz şeker koyuyum. en son limon sıkıyom içine.

    suyu çok koymamak gerek. malzemeleri kaşıkla yayacaksın bi güzel, tepesi dümdüz olacak. sonra tam o tepe hizasına kadar su koyacan yeter. fazla suya gerek yok asla.

    sonra altını orta derecede açıyom, kaynayınca en küçük ocağın ek kısık ayarında için için 10 dakka kaynatıyom. yani harıl harıl kaynamasına gerek yok. mum ateşi gibi ufacık ateşte kaynasa bile yeter. sonra altını kapatıyom ve kapağını açmadan kendi halinde 15-20 dakka bekletiyom. altı kapalı olsa bile kendi sıcaklığıyla pişmeye devam ediyo.

    bir de, tencere yemeklerinde şöyle bi olay var: kaynadıktan bi süre sonra altını kapatıp kendi halinde bekletmek iyidir. çünkü böyle yapınca yemek suyunu çeker. mesela fasulye yapıyosan, fasulye o altı kapalı olan durumda su çeker içine. pilav da aynıdır, altını kapatıp bekletirler ya, "pilav demleniyo" derler, işte o esnada pirinçler kalan suyu içlerine çekerler.

    her neyse, bu şekilde pişiyo enginar. en son (yani altını kapattıktan 20-25 dakka sonra) saklama kaplarını çıkartıyom. tencerenin kapağını açıyom, o sıcak olan haliyle enginarı direk saklama kaplarına koyup dolaba atıyom. sıcak derken tabi kaynar vaziyette olmuyo o esnada. sonuçta altını kapatalı 25 dakka geçmiş. ama sıcak oluyo gene de.

    o enginar artık bozulmaz. sağlam dayanır yani baya bi.

    ben bunu ufak saklama kaplarına koyuyom, 230 cl'lik kısa boylu kavanozlar var onlara koyuyom. bazen 10 kavanoz çıkıyo tek yapışta. sonra yemeğin yanında açıp direk kavanozunun içinden yiyom.

    https://app.hb.biz/CPhnSKLWaYXd

    bu linki koydum, satın alman için değil. milyoncu dediğimiz dükkanlarda bu kavanoz 20 liraya satılır. sadece şeklini gör diye koyuyorum linki. kavanoz geniş ve kısa boylu olduğu için, enginarı direk bu kavanozun içinden yiyebiliyosun rahatça.




  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    fotoğraf buldum bak:

    Karacigerim yağlanmış

    bu resimdeki enginarlar büyük ve plastik kapaklı saklama kabındalar. bu kaplar 425 cl. baya büyükçe. yani enginar için büyük bence. yoksa bir porsiyon sulu yemek koymak için ideal.



    asıl bahsettiğim ufak kavanozlardaki enginar ise şöyle oluyo:

    Karacigerim yağlanmışKaracigerim yağlanmış

    bu ufacık gibi görünüyo ama yemeğin yanında enginar yemek için ideal bi boyut bence.




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam bilgiler için. Bezelyeyi renk tat katsın diye mi koyuyorsun yoksa o da yararlı olduğu için mi ? Bende bunu deniyicem. Bir kere yapıp dolaba böyle koyup sürekli tüketmek daha mantıklı aslında. Sen neden her yemekte bunu tuketiyorsun hocam. Sende karaciğer dengesi için mi ?

  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    normalde enginarı garnitür ile yaparlar. yani bezelye, havuç, patates karışımı ile. ben havuç ve patates tercih etmeyip sadece bezelye kullanıyorum. evet tat katıyor ve faydalı tabi.

    ben her yemekte enginar yemiyorum. enginar gelince alıyorum yapıyorum. tek yapışta üst üste enginar yemek zorunda kalmak istemiyorum. bu yüzden dolaba atarken tencere ile atmıyorum. öyle atsam hemen bozulur. böyle saklama kapları ile atınca geç bozuluyo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.