Şimdi Ara

Askerliğini Yapanlar BAKSIN..! ( KÜNYE )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, askerliğimiz sırasında bize verilen ve boynumuzda taşıdığımız künyenin ne anlam taşıdığını bilenler var mı ? Birde bu künyenin manevi olarak bir anlamı varmış ( Mesela bir asker öldüğünde künyesinin teki ailesine veya eşine gönderilirmiş ) bu doğrumu, yada bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa görüşlerini bildirebilirlermi lütfen... önemlide ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menalfa -- 10 Kasım 2004, 11:30:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerler İçin Künye: Önemli Bilgiler

Künye Nedir ve Neden Dişe Takılır?

Asker künyesi, kimlik bilgilerini içeren küçük, metalik bir plakadır. Dişe takılır çünkü çatışma gibi acil durumlarda kimliğin tespit edilmesini sağlar. Bu, yaralandığında veya öldüğünde seni tanımayı ve ailenle iletişime geçmeyi kolaylaştırır.

Askere Künye Veriliyor mu?

Evet, askerlik görevine başlayan herkese iki adet künye verilir.

Künyenin İki Olmasının Nedeni

İki künye olması, birinin kaybolması veya hasar görmesi durumunda yedek olması içindir.

Ölüm Halinde Künye Ne Olur?

Ölüm halinde künyeler, kimlik tespiti ve cenaze işlemleri için kullanılır. Bir künye cenazeye eşlik ederken, diğeri askeri kayıtlarda kalır.

Künyenin Önemi ve Faydaları

Künye, askerler için hayati bir öneme sahiptir çünkü:

• Kimliğin hızlı bir şekilde tespit edilmesini sağlar.
    • Yaralanma veya ölüm durumunda iletişim kurulmasına yardımcı olur.
    • Savaş alanında kayıp askerlerin bulunmasını kolaylaştırır.
    • Ailelerin kaybettikleri sevdikleriyle ilgili bilgi almalarını sağlar.

Askerler, künyelerini her zaman yanlarında taşımalı ve dişe taktıklarından emin olmalıdırlar. Bu, acil durumlarda kimliklerini doğru bir şekilde tespit edilmelerini sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • öldüğün veya yaralandığın zaman seni tanımaları için;

dediğin gibi ölen askerlerin künyeleri ailesine gönderilir...
  • kunyenın amacı sen oldugunde bır tanesını agzına sıkıstıyorlar kımlık nıyetıne
  • quote:

Orijinalden alıntı: tedoa

kunyenın amacı sen oldugunde bır tanesını agzına sıkıstıyorlar kımlık nıyetıne
    Künyede alt tarafında üçgen şeklinde kesik vardır öldüğün zaman onu ön dişlerine geçirirler küüt diye dururlar dişlerinin arasına girer, sen ölsen vucudun çürüse bile kimliğin tanınabilsin diye. Diğerini de askerler toplar kimler öldü diye tespit için sorada ailene gönderiyolar heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyrael

Künyede alt tarafında üçgen şeklinde kesik vardır öldüğün zaman onu ön dişlerine geçirirler küüt diye dururlar dişlerinin arasına girer, sen ölsen vucudun çürüse bile kimliğin tanınabilsin diye. Diğerini de askerler toplar kimler öldü diye tespit için sorada ailene gönderiyolar heralde.

Alıntıları Göster
    ıyy içim kalktı be

• quote:

Orijinalden alıntı: Menalfa

ıyy içim kalktı be

Alıntıları Göster
    ABİ ASKERE GİTCEM Bİ AY SONRA YA.. YAPMAN ETMEN
    GÜZEL ŞEYLER KONUŞUN :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

ABİ ASKERE GİTCEM Bİ AY SONRA YA.. YAPMAN ETMEN
    GÜZEL ŞEYLER KONUŞUN :(

Alıntıları Göster
    trael gayet iyi açıklamış
    ölen askerin dişleri arasına çakılır
    böylece ceset kaybolmaz bir nushasıda birliğe gider iki nusha yanyana
    gelince oğlunuz bir kahramandı yazısıyla aileye yollanır

şükret künye yerie kütükte taşıya bilirdin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: thedevilslieutenant

Alıntıları Göster
    bide askerlik yapacagında iğne vuracaklar hemide 2 tane hiç acımadan çart diye batıracaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurken

bide askerlik yapacagında iğne vuracaklar hemide 2 tane hiç acımadan çart diye batıracaklar.

Alıntıları Göster
    hakkatten o ilk iğne muhabbeti ne kötü bişi ya eskidende varmıymış acaba böyle şeyler bide şey yapacaklar ehehe neyse sustum

• quote:

hakkatten o ilk iğne muhabbeti ne kötü bişi ya eskidende varmıymış acaba böyle şeyler bide şey yapacaklar ehehe neyse sustum

Alıntıları Göster
    susmana gerek yok yapmıyorlar genelde dediğinden...

yani indir demiyorlar , iyimisin var mı bişeyin diyorlar yok dersen geçiyorsun o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Deep Impact

susmana gerek yok yapmıyorlar genelde dediğinden...

yani indir demiyorlar , iyimisin var mı bişeyin diyorlar yok dersen geçiyorsun o kadar

Alıntıları Göster
    valla bize yapmışlardı adam aynen şöyle söyledi, herkes gözlerini kapatsın ve omzuna dokunduğum indirsin gözünü açan olursa 40 şınav çeker demişlerdi, bakan varmıydı bilmiyorum ama ben bakamamıştım, ne günlerdi beee sonra herkesi bi gülme alıyo ehehehe

• quote:

valla bize yapmışlardı adam aynen şöyle söyledi, herkes gözlerini kapatsın ve omzuna dokunduğum indirsin gözünü açan olursa 40 şınav çeker demişlerdi, bakan varmıydı bilmiyorum ama ben bakamamıştım, ne günlerdi beee sonra herkesi bi gülme alıyo ehehehe

Alıntıları Göster
    Nası yaw ne yapıyolar ki? Gözü nie kapatıyoruz?

• quote:

Alıntıları Göster
    künyenin birini ön dişleri arasına yada sol ayak topuğuna çakıyorlarmış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercimek

künyenin birini ön dişleri arasına yada sol ayak topuğuna çakıyorlarmış..

Alıntıları Göster
    künyenin birini dişine çakarlar diğerini toplamak için bütün ölülerden alırlar.

askerde yapılan iki iğneden ne çekiniyorsunuz keşke yapacakları iki tane iğne olsa sadece.

daha sonra bir tane daha vuruyorlar askerde toplam üç tane iğne yersin.

birde sadece bunlar neki eğer eğitimin ağır olduğu bir yere düşersen ayvayı yedin mesela C timi olarak izmir foçaya komando tugayına düşersen zıçtın.Ben oradaydım ama komutan postasıydık allahdan.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tyrael

yaw bende pek anlamadım?? anlatsanıza...
  • quote:

Orijinalden alıntı: U t k U

künyenin birini dişine çakarlar diğerini toplamak için bütün ölülerden alırlar.

askerde yapılan iki iğneden ne çekiniyorsunuz keşke yapacakları iki tane iğne olsa sadece.

daha sonra bir tane daha vuruyorlar askerde toplam üç tane iğne yersin.

birde sadece bunlar neki eğer eğitimin ağır olduğu bir yere düşersen ayvayı yedin mesela C timi olarak izmir foçaya komando tugayına düşersen zıçtın.Ben oradaydım ama komutan postasıydık allahdan.

Alıntıları Göster
    yeni künyelerin bazıların da yok artık o diş yerleri ama babınkinde var ve asker ölürken onu dişinin arasına sokuyor arkadaşın dediği gibi küt diye......yada öldükten sonra sokuyorlar....ama sonunda her halukarda dişine giriyor.....

• quote:

Orijinalden alıntı: thedevilslieutenant

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

biz senden hep bunu beklemiştik ama olmadı napalım

• quote:

Orijinalden alıntı: elessar_y

quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

biz senden hep bunu beklemiştik ama olmadı napalım

Alıntıları Göster
    Öldükten sonra yani şehit olunca doğrudur dişinin arasına takılıyor. Benimkinde S.KORKMAZ İstanbul 1983/1 B Rh+ M yazıyodu. M müslüman demek oluyor, cenaze aileye ulaştırılamayınca müskümanlık esasına göre gömülüyor. Tabii şimdi arabanın aynasında hatıra olarak asıyorum,o ayrı bir konu.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: webche

quote:

Alıntıları Göster
    d-765 hayırlı olsun kardeş. 84/4 gidiyor olman lazım askere. Sıkma canını. Ve sana anlatılan hiçbirşeye inanma. İnanırsan göreceklerin ruhunu ve bedenini iki kat fazla yaralar. İnanmazsan gördüğünde acı çekersin sadece. Askerlik; herkesin kendine özel yaşadığı bi durumdur. Çok rahat biyerlere de düşebilirsin, en olmadık yerlere gidip kurşun seside dinleyebilirsiz. Ama bilgisayarla muhabbetin olduğuna göre muhtemelen yazıcı yaparlar seni. Rahat edersin. Ama şunu unutma!. Hasretin ve özlemin anlamının sivilde ne kadar hafif kaldığını askerde anlayacaksın. Onun için bu günlerin tadını çıkartmaya bak. Hadi bakalım selametle....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.