Şimdi Ara

SİVİLCE KORKUSU OLMADAN ÇEKİRDEK-CİPS VB YİYENLERE HAYRANIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
8.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

17 yaşıma kadar çok sivilceli bir suratım vardı. 5-7 aylık süreçte (tam hatırlamıyorum) aknetrent ile (roacctune'nin farklı adlı bir hapı) sivilcelerim kökten gitti. Hapı kullandığım zaman saçlarım yağlanmıyordu bile ama tabi hapı bırakınca saçtaki yağlanma devam etti ve hala devam ediyor. (Son aldığım defne sabunu sabunuyla da 2 gün dayanıyor şükürler olsun)

Her neyse şuan bile 4-5 avuç dolusu çekirdek çitlesem, 1 büyük boy bir cips yesem 2-3 güne yediklerimle orantılı bir sivilce çıkar ve beni kanser eder.
    Aynı şekilde uzun süre bilgisayar oynayıp gram gözlerinde bozulmayan kişilere de hayranım..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sivilce Korkusu Olmadan Çekirdek-Cips Yiyenlere Hayranım

Sivilce, özellikle ergenlik döneminde birçok kişinin kabusu olan bir cilt problemidir. Pek çok söylentiye karşın, cips ve çekirdek gibi atıştırmalıkların doğrudan sivilceye neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur.

Ancak, bu yiyecekler yüksek oranda yağ ve tuz içerir ve aşırı tüketimleri yağ bezlerinin daha fazla sebum üretmesine yol açabilir. Sebum, cildi nemlendirmeye yardımcı olan doğal bir yağdır, ancak fazla üretildiğinde gözenekleri tıkayarak siyah noktalara ve sivilcelere yol açabilir.

Bu nedenle, sivilce oluşumunu en aza indirmek için cips ve çekirdek tüketimini sınırlamak önemlidir. Yine de, ara sıra bu atıştırmalıkların keyfini çıkarmak mümkündür. İşte {cips sivilce yapar mı} ve {çekirdeğin sivilce yapmaması için} yapabileceklerin:

• Tüketimini sınırla: Günde bir avuç çekirdek veya küçük bir paket cips yiyebilirsin.
    • Yüzünü temiz tut: Cips veya çekirdek yedikten sonra ellerini ve yüzünü iyice yıka.
    • Su iç: Su, yağları ve tuzu vücuttan atmaya yardımcı olur.
    • Egzersiz yap: Egzersiz yapmak, sebum üretimini azaltan endorfinleri serbest bırakır.
    • Cildini nemlendir: Nemli bir cilt, sebum üretimini dengelemeye yardımcı olur.

{cips yedikten sonra sivilce çıkmaması için ne yapılmalı} veya {çekirdek yedikten sonra sivilce çıkmaması için ne yapılmalı} diye merak ediyorsan, yukarıdaki adımları takip ederek sivilce oluşumunu en aza indirebilirsin.

Unutma, sağlıklı ve dengeli bir beslenme, cilt sağlığın için son derece önemlidir. Çekirdek ve cips gibi atıştırmalıkları ölçülü tüketerek, hem bu lezzetlerden keyif alabilir hem de sivilcesiz bir cilt elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Forumda birisi yediklerinin sivilceyle alakası yok vs demişti.
  • Eminem Bağımlısı Genç kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız, aslında yediklerimizin etkisi yok denecek kadar az hatta belki yok bile.

Ama bilirler ki, forumda vücudu yağlı olan insanlar bilirler ki ne zaman yağlı bir şey tüketsek 2-3 gün değil ertesi güne hop bir sivilce çıkar.
    Yani yediklerimizin etkisi var. (vücudu yağlı olanlar için söylüyorum).

Suratı bebek poposu gibi olanlar 10 kg çekirdek yese de bir şey olmuyolar
  • Bende yağlı saçlara sahibim kardeş fakat yediğimi pek düşünmem keyif yaparım ama sivilce de çıkmaz. Yaşla alakalı olduğunu düşünüyorum yaş ilerledikçe sivilcempek çıkmıyor.
  • Doçent bana yağlı yemekle alakası var demişti bende ne zaman bunları tüketsem sivilce çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

Doçent bana yağlı yemekle alakası var demişti bende ne zaman bunları tüketsem sivilce çıkar.
    Ben bu tür yiyecekleri sevmiyorum. Mesela herkes çikolata sever ama ben hiç sevmiyorum. Cipsi falanda yağlı olduğu için yemiyorum. En güzeli meyva zebza yiyeceksin.
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Buda bir etken hocam evet, 25 yaşından sonra hayvan gibi yiyeceğim, ne zaman cips-çekirdek görsem yiyemem ertesi gün sivilce çıkar diye..
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    Yemekle alakası yokta, vücut tipiyle alakası var hocam.
    Vücudun yağlı ise ufak bir yağlı gıda da sivilcen çıkar.
    Vücudun bebek poposu gibi temizse 10 kilo çekirde-cips tüket yine bana mısın demez.

Yine aynı şekilde miyop gözlere gelelim.
    Genetik olarak anne-baba'da varsa ve sende miyopsan istersen 10 tane gözlükle takın yine o gözlerin büyüyeceği varsa büyür.
    Temiz gözlere gelecek olursak anne-baba temizdir, hiç gözleri bozulmaz. Diyelim bozuldu 1 dereceyi geçmez gözleri.. Ve istediği kadar saatlerce bilgisayara, telefona, elektronik aletlere bakabilir..
  • Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Hocam her gün çikolata yiyen manyaklardan değilim ama çikolata nasıl sevilmez? Ender türden insanlardasınız bence.
    Meyve ve sebze bayıyor. Her gece meyveyle olmuyor şöyle sağlam bir cips çekmiyor değil canım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sydro

Hocam her gün çikolata yiyen manyaklardan değilim ama çikolata nasıl sevilmez? Ender türden insanlardasınız bence.
    Meyve ve sebze bayıyor. Her gece meyveyle olmuyor şöyle sağlam bir cips çekmiyor değil canım

Çikolata ve cipsi çok nadir yerim. Yılda bir kaç kere. Hiç ilgimi çekmiyor, çikolata yerine tatlı olarak sütlü tatlıları tercih ediyorum. Cips yerinede kuruyemişi tercih ediyorum.
  • quote:

Kisiye gore degisir. Yagli yemekler sebepler oluyor ama abartiya kacarsam. Yasla alakali durum yok bende.
  • Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Benimde gazlı içecekler (kola vb) öyle. Dişlere zararlı diye kullanmıyorum hiç. Sivilce sorunum olmasa çok çekirdek-cips yaparım ama. Sütlü tatlılar ve kuruyemişler pahalı hocam. Sizi premium üyeliğe davet ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eminem Bağımlısı Genç

Forumda birisi yediklerinin sivilceyle alakası yok vs demişti.

o her yerde yazıyor, ilaçların kılavuzlarında falan. ama var. çekirdek kola vs. kullanımında patlama yaşamazdık yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoeyBane

Kisiye gore degisir. Yagli yemekler sebepler oluyor ama abartiya kacarsam. Yasla alakali durum yok bende.

yaşla alakalı, ergenlikten sonra sivilce çıkıyorsa baktırmak gerek. karaciğer.avi falan oluyor çoğunlukla.
  • Göz bozulmasının bilgisayara televizyona bakmakla alakası yok istersen bütün gün bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

Göz bozulmasının bilgisayara televizyona bakmakla alakası yok istersen bütün gün bak

çok ışıkta veya çok yakına bakarken bozulur. yani var.
  • NASIL YOK HOCAM YA?

Çocukluğumdan beri bilgisayara-televizyona uzaktan bak cümlesini duyarak öğrendim annemi. Bence çok yanlış yoldasınız, kesinlikle alakası var. Bilimsel olarakta haklıyım, konu kilit, iyi forumlar.
  • quote:

NASIL YOK HOCAM YA?

Çocukluğumdan beri bilgisayara-televizyona uzaktan bak cümlesini duyarak öğrendim annemi. Bence çok yanlış yoldasınız, kesinlikle alakası var. Bilimsel olarakta haklıyım, konu kilit, iyi forumlar.

Bilimsel olarak haksizsiniz,ayrıca toplumda doğru sandığımız bir sürü yanlış var ve bu onlardan biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

Göz bozulmasının bilgisayara televizyona bakmakla alakası yok istersen bütün gün bak

çok ışıkta veya çok yakına bakarken bozulur. yani var.

Kanıtın var mı?Ona bakarsan tüm esporcular gözlüklü olur neden öyle değil hepsi?
  • Bilgisayar ekranına ya da televizyona uzun süre bakmak, sanılanın aksine herhangi bir göz kusuruna sebep olmaz. Sadece gizli hipermetropiniz ya da erken-başlangıç yaşlılık hipermetropisi varsa, belli belirsiz olan göz rahatsızlıklarınızı belirgin hale getirir. Ayrıca bilgisayar ekranlarının sürekli titreşen yapıda olması; görme güçlüğüne, bu da dikkatle izlemekte olan kişilerde yorgunluğa neden olur. Dikkatli bakış sırasında göz kırpma sayımızın dakikada beş-altı defaya indirilmesi (normalde bu sayı, çok keskin görmeye ihtiyaç duymadığımız işlerde dakikada 12-16 defadır), kırpma yoluyla gözümüzün nemlenmesini sağlayan mekanizmayı yavaşlatarak göz kuruluğuna yol açar. Bu nedenle bilgisayar kullanıcılarında göz yorgunluğu ve göz kuruluğuna sık rastlamaktayız.

Dedigim gibi bunun sonucunda göz bozulmaz,göz yorgunluğu ya da göz kuruluğu olur.

bu da kaynak

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.