Şimdi Ara

Bir fincan çaya veya bir top dondurmaya 50 TL verecek kadar zengin değilim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar siz bu fahiş fiyatı verirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yotundaşi -- 4 Temmuz 2024; 19:38:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiyat algımı yitirdim pahalı mı ucuz mu idrak edemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engortos -- 4 Temmuz 2024; 19:43:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2011 yılı: 1 bardak çay 1TL

2024 yılı: Bölgeden bölgeye değişmekle beraber 10-25TL arası diyebiliriz.

2011 yılında asgari ücret ile 658 bardak çay alınıyordu.

2024 yılında asgari ücret ile 680 bardak çay alınıyor. (25TL üzerinden hesapladım)

• Arkadaşla buluştum. Nappo'da pizza yedik. İki pizza iki alkolsüz içecek. 1400 lira tuttu. Güzel mekan güzel yemekler fakat Amsterdam'da La Zoccola'da alkol dahil kişi başı 20€ ödemiştik ki neredeyse aynı paraya denk geliyor. Avrupalılar çok kazanıp az harcıyor. Biz az kazanıp çok harcıyoruz.

• scientia kullanıcısına yanıt
    bizde fiyatlar sapıttı ama millet fiyat algısını kaybetti. sözde belediyeye ait olan yerde geçenlerde arkadaşla buluştuk sadece laflayacaz. hadi iki dilim pizza alalım dedik. pizza dediğim de börek gibi bişey, saatler önce pişmiş birşey. tanesi 135 lira iki dilim 270 lira. ama toplam hesap 540 lira geldi. nasıl mı? yanına 2 su 1 kola 1 de ufacık çerez tabağı almıştık (içi leblebi dolu zaten) yani sözde belediye tesisi olan yer bile özel işletmelerin içecekden çakma taktiğini kullanmaya başlamış. içinde hepi topu 30 gram çerez olan, onun da 15-20 gramı leblebi olan şeye 4-5 dolar fiyat alıyolar, minnacık meşrubata 2.5~3 dolar fiyat alıyolar.

bizim şu beş para etmez pizza dilimlerinde verdiğiniz parayla adam Kore'de mis gibi yemek yedi daha geçen gün Türk gezgin videosunda izledim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Eve gelen son yemek siparişlerim berbattı. Tövbe ediyorum her seferinde ama bazen mecbur kalıyorum.

• scientia kullanıcısına yanıt
    valla ben gittim 425 cl'lik 25 tane cam saklama kabı altım. yemek yapıp her saklama kabına bir porsiyonluk olacak şekilde paylaştırıp dolaba atıyorum. şuanda dolapta 3-4 kap kuru fasulye, 2 kap balık+patates, 3-4 kap enginar, 3-4 kap kıymalı türlü yemeği, 1 kap pilav var. bunlar azalmış hâli yani 4-5 kap vardı hepsinden. hafta sonu yapmıştım bunları, hafta içi hergün canım ne isterse çıkartıp ısıtıp yiyorum hiç uğraşmadan. iş dönüşü bile çok pratik oluyo. yarın da mantar yapacam, ondan da 3 kap çıkar. bu şekilde ufak kaplarda koyunca buzluğa bile gerek kalmadan 3 hafta dayanıyor yemekler dolapta. yani bi yemeği yaptın diye 5 gün üst üste aynı yemeği yemek zorunda değilsin. eve paket servis yemek getirtme huyum yok. hiçbir paket servis hizmetine üye değilim yani hiç kullanmadım (getir, yemeksepeti vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Temmuz 2024; 22:27:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Damacana Kaç Lira Alır?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • engortos kullanıcısına yanıt

Ben son 2 senedir her şeye çok hızlı ve yüksek miktarlarda gelen zamlara hala alışamadım ve eski fiyatlara göre değerlendirme yapıyorum mesela eskiden İstanbul'da çoğu yerde bir top dondurma 10 TL'ydi MADO gibi lüx yerlerde en fazla 20 TL'ydi bardak çay çoğu yerde 10 TL fincan ise 20 TL lüx yerlerde ise bardak çay 20 TL fincan çay ise en fazla 30 TL'ydi günümüzde ise fiyatlar öyle bir arrtı ve paramız öyle bir değer kaybetti ki resmen para pul oldu yani hep diyorlar ya resmen paradan 1 sıfır atıldı 200 TL 20 TL, 100 TL 10 TL 50 TL ise 5 TL değerine düştü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.