Şimdi Ara

Vücudum aşırı mı yamuk ? Yaşama isteğim yok yemek bile yiyemiyorum artık[SS li]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

18 yaşındayım boyum 191 kilom 78

Karabüklüyüm.

Hİkayemi anlatayım kısaca. 12 yaşında hafif kifoz tanısı koyuldu. 6 ay sonra gelsin kontrole denildi . Hastane de uzak o yaşta kendim gidemem ki param sadece verilen harçlıklar. Babam oğlum senin bir şeyin yok dedi götürmedi kontrole.

O yaştan beri belki 20 farklı doktora göründüm. Hepsi röntgen çekiyor. Egzersiz verip yolluyor. Ameliyat istedim gözlerinin içine baka baka , ameliyat için erkenmiş.

Liseye başladım , zaten haftanın 3 günü futbol oynardık . Egzersiz de yaptım bol bol. Sonuç ? Düzelme yok
    Geçen senenin başında Ağırlık çalışmaya başladım 3 ay kadar. Yani Doktorun dediği kas gruplarına çalıştım. Yine sonuç yok. 6 7 aydırda düzenli egzersiz yapıyorum. Yok düzelme yok artık bıktım her gün o egzersizleri yapmaktan. En son Karabük Üni hastanesine gittim. Röntgenler çekildi. Yine fizik tedaviye başlayacakmışım şubat ayında. Dedim egzersizle düzelmiyor artık denedim , yüzmeyi öneriyoruz dediler. Gitmediğim hastane kalmadı.

Babama diyorum gözleri parlıyor sinirleniyor neyin var senin bir şeyin yok diye bana bağırıyor . Anneme soruyorum gülüyor , amcama sordum valla sen benden normalsin diyor. Doktorlar iplemiyor. Özele gideyim diyorum para yok ailemin taktığı yok.
    Arkadaşlarım pek belli olmuyor diyor , doktorlar çok kötü değil diyor. Ama ben her gün lanet okuyorum tamam benden kötüleri var ama , ben neden böyleyim diye soruyorum her gün... Var işte yamugum kör değilim ki arkadaşım

Artık yüzmeye başlayayım diyorum şubat 20 den ayından hazirana kadar yüzmeye başlayacağım ama doktorların dediine göre bu yaştan itibaren düzelme ihtimali çok az. Kısacası böyle kaldım ortada. Aşağıda ss ler

Ne yapayım sizce ? Atlayayım mı camdan :/ Cidden piskolojimi alt üst ediyor 60 yaşına gelince elinde baston 2 büklüm kalıcam sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperest78 -- 28 Ocak 2015; 14:40:33 >

• Bilmem o kadar egzersizden sonra futboldan sonra düzelmen lazımdı,bi 5-6 yıldır futbol oynuyorum ben de dik durmadığım zamanlar sırtım ağrıyor,sen baya kalbur gibi durmuşsun resimlerde.
  • biseyin yok hastalik hastasisin.
  • Bu kadar takma kafana hocam kıyafetle hiç belli olmuyor zaten. Kıyafetsizken de göze batmıyor o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XT9

Bilmem o kadar egzersizden sonra futboldan sonra düzelmen lazımdı,bi 5-6 yıldır futbol oynuyorum ben de dik durmadığım zamanlar sırtım ağrıyor,sen baya kalbur gibi durmuşsun resimlerde.

Allah sanki bi engel koymuşta omurganın onune , duzelmiyor ...

@usain bolt

Babam gibi konuştunuz o da hastalık hastasısın bir şey yok deyip duruyor ama ben fotoya baktığımda , aynadan kendime baktığımda inanılmaz iğrenç bir vücut goruyorum

@haters

Hocam giysiliyken pek belli olmasa bile , bu işin ilerisi var yani ben bi sahile gittiğim zaman , ki gidemeyeceğim bu yüzden de...

Bir şey yapmasam duzelmesi için hakettim diyeceğim de ne yaparsam yapayım duzelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalperest78

quote:

Bilmem o kadar egzersizden sonra futboldan sonra düzelmen lazımdı,bi 5-6 yıldır futbol oynuyorum ben de dik durmadığım zamanlar sırtım ağrıyor,sen baya kalbur gibi durmuşsun resimlerde.

@usain bolt

Babam gibi konuştunuz o da hastalık hastasısın bir şey yok deyip duruyor ama ben fotoya baktığımda , aynadan kendime baktığımda inanılmaz iğrenç bir vücut goruyorum

@haters

Hocam giysiliyken pek belli olmasa bile , bu işin ilerisi var yani ben bi sahile gittiğim zaman , ki gidemeyeceğim bu yüzden de...

Bir şey yapmasam duzelmesi için hakettim diyeceğim de ne yaparsam yapayım duzelmedi

Dediğim gibi kiyafetsizken de göze batmıyor bu kadar problem yapma

• quote:

quote:

@usain bolt

@haters

koşu yap, ardından barfiks çek, dümdüz olmasa da eğrilik artmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Postür bozukluğu. Bende de var ama benimkisi deadlift yapmaktan kaynaklı. Doktora görün. Ben sorun etmiyorum, üstelik şişmanım.

Edit: Doktora görünmüş zaten, ne diyelim, kısmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unreachable Dreams -- 28 Ocak 2015; 15:42:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unreachable Dreams

Postür bozukluğu. Bende de var ama benimkisi deadlift yapmaktan kaynaklı. Doktora görün. Ben sorun etmiyorum, üstelik şişmanım.

Edit: Doktora görünmüş zaten, ne diyelim, kısmet.
    Abartıyorsun. Zaten kimse 4/4'lük değil. Bunu kabullenmen lazım.
  • Bişeyin yok
  • 191 olan fazla kimse olmadığından isteseler de anlayamazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: universiteadayi

191 olan fazla kimse olmadığından isteseler de anlayamazlar.
    Ameliyat gerektirecek bir durumun yok. Geçiştirmek için söylemiyorum, doktor da demiş kifoz "başlangıcı" diye. Şimdi sen bu başlangıç lafını duyunca ilerleyecek sanmışsın herhalde, yaşlanınca iki büklüm olmaktan korkuyorum demişsin. Muhtemelen bunun farkına varmadan önce küçükken kambur durduğun için bir miktar eğilme oldu, ama şu an farkındasın, kambur durmuyorsundur dikkat ediyorsundur. Düzelmese bile sen dikkatli olduğun müddetçe ilerlemeyecektir, rahat ol. Egzersizlerimi yapıyorum demişsin ama boyun bayağı uzun, ben yine de senin yürürken uzun olduğun için bilerek ya da bilmeyerek kambur yürüdüğünü düşünüyorum yanlışsam düzelt.
    Cidden öyle büyük bir problemin yok azcık kas yapsan belli bile olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosmic Love

Ameliyat gerektirecek bir durumun yok. Geçiştirmek için söylemiyorum, doktor da demiş kifoz "başlangıcı" diye. Şimdi sen bu başlangıç lafını duyunca ilerleyecek sanmışsın herhalde, yaşlanınca iki büklüm olmaktan korkuyorum demişsin. Muhtemelen bunun farkına varmadan önce küçükken kambur durduğun için bir miktar eğilme oldu, ama şu an farkındasın, kambur durmuyorsundur dikkat ediyorsundur. Düzelmese bile sen dikkatli olduğun müddetçe ilerlemeyecektir, rahat ol. Egzersizlerimi yapıyorum demişsin ama boyun bayağı uzun, ben yine de senin yürürken uzun olduğun için bilerek ya da bilmeyerek kambur yürüdüğünü düşünüyorum yanlışsam düzelt.

Alıntıları Göster
    tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabiz Civciv

tamam

Alıntıları Göster
    Benimde omuzlarım biraz öne doğru eğik. El serçe parmaklarım yamış. Nefes borum kalım. Solağım çok ilginç bi yazı yazma şeklim var. Kollarım yamık gibi. Kirpiklerim kız gibi. Parmaklarım ince uzun , biçimsiz. Kimse 4/4 lük değil. Çok ciddi görünmüyor. Fiziksel olarak zorlanıyor musun ?
  • Birsey yok diyen arkadaslarin kafayı yaşamak istiyorum.
    Hayattan zevk almaman saçma. Bu yamukluk düzelir. Zaten boyun uzun.
    Olumlu yonlerini sayayim= zenci poposu gorunusu+uzun boy.
    Takma fazla kafaya barfikste asili kal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Evet hocam boy uzun olunca maalesef kambur duruyorum mesela okulda sıralar ufak sürekli eğilmek durumundayım yada okula giderken serviste ayakta gitmek zorunda kalıyorum bazen, mecnur eğiliyorum...

@zendo

Hocam fiziksel olarak hiç bir sıkıntı çıkarmıyor , ne bi ağrı var ne uzun sure koştuktan sonra nefes sıkışması gibi şeyler yok normal bir birey gibiyim sadece gorunuş etkiliyor beni

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Evet hocam boy uzun olunca maalesef kambur duruyorum mesela okulda sıralar ufak sürekli eğilmek durumundayım yada okula giderken serviste ayakta gitmek zorunda kalıyorum bazen, mecnur eğiliyorum...

@zendo

Hocam fiziksel olarak hiç bir sıkıntı çıkarmıyor , ne bi ağrı var ne uzun sure koştuktan sonra nefes sıkışması gibi şeyler yok normal bir birey gibiyim sadece gorunuş etkiliyor beni
    Buna en iyi tedavi yöntemi "yüzme"

• Fazla birşey yok yuzersen düzelir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutluk Şad

Aynen. Bende de 8 derecelik bir eğrilik var. Doktor, yüzmeye gitmemi, herhangi bir sorun oluşturmayacağını söyledi. Gittiğim doktor operatördü, özel hastaneydi. Ben sınav nedeniyle bu sene gidemedim; ancak sınavdan çıkar çıkmaz yüzmeye başlayacağım. Zaten en sevdiğim spordu, hatta başka sporları hiç sevmem, bahanem oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

quote:

Orijinalden alıntı: Kutluk Şad

Aynen. Bende de 8 derecelik bir eğrilik var. Doktor, yüzmeye gitmemi, herhangi bir sorun oluşturmayacağını söyledi. Gittiğim doktor operatördü, özel hastaneydi. Ben sınav nedeniyle bu sene gidemedim; ancak sınavdan çıkar çıkmaz yüzmeye başlayacağım. Zaten en sevdiğim spordu, hatta başka sporları hiç sevmem, bahanem oldu.

Alıntıları Göster
    Kardeşim 36 derece skolyozum var 23 yaşındayım buna bağlı olarak konuşuyorum. Bu söylediğim seni üzer mi sevindirir mi bilmiyorum ama hastalık hastalığı olmuş sende. Bir şeyin yok. Yüzme yap spor yap ilerlemesini engelle yeter. Tatile gidemem sahile gidemem falan demişsin. Emin ol kimse sana bakıpta "aaa bu çocuğun vucudu yamuk" demez. Dikkat çekici bir durumun yok boşu boşuna kendini hırpalama hayatını yaşa.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.