Şimdi Ara

Sunum yapacağım sosyol fobim var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
4.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bu sene üniversiteye başladım sosyol fobi olduğumdan daha kimse sesimi bile duymadı denebilir.65 kişilik sınıfta sunum yaparken tavsiyeleriniz nelerdir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sunum Fobisi: Nedenleri ve İlaçlı Tedavi Seçenekleri

Sosyal fobi, yaygın bir anksiyete bozukluğu türüdür ve sunum yapma gibi sosyal durumlarda aşırı korku ve kaygı yaşanmasına neden olur. Sunum fobisi olan kişiler, genellikle konuşma sırasında seslerinin titremesi, ellerinin terlemesi ve zihinsel bulanıklık gibi semptomlar yaşarlar.

Bu korkunun üstesinden gelmek için bazı kişiler ilaçlı tedavi seçeneklerine başvururlar. Yaygın olarak kullanılan bir ilaç dideraldir; bu ilaç, sunum öncesi sakinleştirici bir etkiye sahiptir ve heyecan verici hormonları bloke ederek kaygıyı azaltabilir.

Sunum Öncesi Didaral Kullanımı

Sunum öncesi dideral almak, sunum sırasında yaşanan heyecanı azaltmaya yardımcı olabilir. İlaç genellikle sunumdan yaklaşık bir saat önce alınır ve 30 dakika içinde etkisini gösterir. Didaral, yan etkileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı olabilen bir beta blokerdir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Sunum heyecanı için ilaç kullanmayı düşünüyorsanız, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. İlaçlar herkes için uygun değildir ve bazı ilaçlar diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Ayrıca, ilaçların bağımlılık yapma potansiyeli vardır.

İlaç Dışı Tedavi Seçenekleri

İlaçlara ek olarak, sunum fobisi için başka tedavi seçenekleri de mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

• Bilişsel davranışçı terapi
    • Pozlama terapisi
    • Nefes egzersizleri
    • Yoga veya meditasyon

Sunum fobisiyle mücadele ediyorsanız, bir sağlık uzmanına veya terapistinize başvurarak sizin için en uygun tedavi planını belirleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Psikologa gittiniz mi hocam daha önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

Psikologa gittiniz mi hocam daha önce

Gitmedim hocam

• çok endişe duyuyorsan sunum yapacağın gün okula gitmezsin, ertesi derse de katılmazsın, kurtulursun. en fazla sunum'dan gelen ek puandan mahrum olursun

• ilonglife kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece bundan kurtulsam dahi bölümüm sunum üzerine kurulu oldugu için daha fazla ne kadar erteleyebilirim ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wikiy

Hocam sadece bundan kurtulsam dahi bölümüm sunum üzerine kurulu oldugu için daha fazla ne kadar erteleyebilirim ki.

En kısa sürede psikiyatriye git hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wikiy

quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

Psikologa gittiniz mi hocam daha önce

Gitmedim hocam

Ben 12 de gitmiştim tavsiye ederim

• Requizm kullanıcısına yanıt
    Psikolog için önce psikiyaristten mi randevu almak gerekiyor ?

• Psikolog ve psikiyatrist aynı değil. Sizin öncelikle psikologa görünmeniz lazım, eğer ihtiyaç duyuyorsanız.

Asıl sorunuza gelirsek, bölümüm zaten sunum üzerine demişsiniz, öğretmenlik mi okuyorsunuz? Yani sunumdan, insanlara bir şeyler anlatmaktan kaçışınız yok. E o zaman ne yapacaksınız? Korkunuzun, çekincenizin üzerine gideceksiniz. Mesela arkadaş grubunuz vardır illa ki, yoksa bile sınıftan birkaç arkadaşı toplayıp birkaç dakika sizi dinlemesini rica edin. Elinizdeki notlara bakarak sesli şekilde onlara okuyun, sonra arkadaşlarınızın yüzüne bakarak anlatın tekrardan. Yanınızda su bulundurun, kendinizi çok gergin hissettiğinizde bir iki yudum alın, rahatlatacaktır. Bunun dışında, nefes egzersizleri yapın, doğru nefes alıp vermeyi öğrenin. Hatta bir iki arkadaşı önceden belirleyin, sunum esnasında çok hızlı giderseniz yavaşlamanız için size elleriyle uyarmalarını rica edin. Rahat edeceğiniz kıyafetler giyin, anlattığınıza göre bu tedirginlikte sunum esnasında siz farkında olmadan vücut ısınız artacaktır, hatta terleyeceksiniz, bu yüzden birazcık ince giyinebilirsiniz. Diğer bir konu, sunum yapacağınız sınıfta önceden prova yapın, tahtadan sınıf nasıl görünüyor, nerede nasıl durursun, ne kadar yürüyebilirsin tahtada, vs., bunlar önemli. Ve tabi ki sunum konunuza iyi hazırlanın. Sunumda anlatacakları bilmeniz yetmeyebilir, sunum esnasında veya sonrasında gelebilecek soruları önceden tahmin edin. Ben dinleyici olsam sunum yapan kişiye ne sorardım, diye kendi kendinize sorun, cevaplarını not alın bir kağıda. Soran olursa, heyecanlı olsanız bile notlarınıza bakıp hemen cevaplarsınız. Aklıma gelen şimdilik bunlar.

• Biz ne desek boş. Psikolojik destek alırsan sosyal fobini yenebilirsin. En azından karşındakilerin de insan olduğunu ve senden üstün hiçbir yanları olmadığını düşün.

• Teşekkürler hocam yanıtınız için.Öğretmenlik okuduğum doğrudur lakin arkadaş grubum ve arkadaşım yok.Doktor tavsiyenizi uygulayacağım fakat psikologa randevu alınamıyor.İnternetten okuguma göre önce psikiyatriste gidip bizi oraya sevketmesi gerekecekmiş.
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Hocam psikolojik destek alacağım.Bu sefer kararliyim.Lakin kafama takılan sorun Doğu bölgesinde okuduğumdan dolayi devlet psikologlarindan başka çarem yok.Internette okuduğum kadariyla direk randevu alınamıyormus.Psikiyatri sevk etmesi gerekiyormuş.Bu doğru mudur hocam ?

• Kardesim psikolog boş sakın gitme. Psikiyatriye git. İlac tedavini ol. Anlık çözüm arıyorsan sana 2 tane garanti cozum. 1) dideral at sunumdan 1 saat once. Sempatik sinir sistemini bloke eder el ayak titremesi ses titremesi olmaz. Kafanda heyecan vardır ama hap dışarı yansıtmana izin vermez. 2) xanax at. Direkt psikolojik etkiler. Ölsekte cehenneme gitsek dersin. Sunum bitsede kestirsem surda biraz dersin. Xanaxı bulman zor ama dideral her eczanede var fiyatı uygun.

• Nihilizm kullanıcısına yanıt
    Öncelikle nickiniz beni özetler nitelikte doktora söylersem bunları yazarım yoksa reçete lazım mi

• Doktor uzun vadede etki gosteren ama etkisi kalici olan ilaclar yazar esplus gibi. Ama faydasini girmen 1 2 ayini alir. Yukarda yazdiklarim anlik ilaclar. Diderali yazmadanda alirsin. Xanaxı bulan zor yesil recete ile veriliyor. Nihilzm <3

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.