Şimdi Ara

Askerlik bakaya kalma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar konu hakkında bilgisi olan kişilerden yardım bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 9 Ağustos 2024; 14:34:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gitmezseniz idari olarak belli bir miktar para cezası var internette olması lazım. Adli olarak ise hakkında soruşturma açılıyor ve yüksek oranda çalışmak mucbir sebep sayılmayıp ceza almanız mümkün. Tabi adli sicil kayıtları vs. uzman bir hukukçudan danışma alman gerekir hagb genelde.
    Askerliğim sekmesinde var diye biliyorum. Bedelli tarih değiştirme diye aratırsan mutlaka bulursun internette nasıl bir başvuru yaoacağını ama bence mutlaka askerlik şubesine gidip elden bir dilekçe ver. Durumu izah et sistemden yeri var diye almak istemezlerse biraz zorla genelde kabul oluyor nişan vs. diye de mazeret sun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İki yolu var,
    Ya tecil hakkınız vardır onu kullanıp erteletirsiniz. Sadece mezun tecil hakkı değil. Mesela önlisans mezunusunuzdur. AÖF lisans kaydınız vardır, erteleme yaptırabilirsiniz. Ya da lisans mezunusunuzdur. Yüksek lisans kaydınız vardır, erteleme yaptırabilirsiniz.

Ya da sevke ilişkin mazeret hallerinden biri varsa erteleme yaparlar.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevke-iliskin-mazeret-hallerinde-erteleme-islemleri

Bakaya kalmanın para cezası dışında yaptırımı yok. Ama çalıştığınız firmaya herhangi bir yaptırımı var mı onu bilmiyorum.

@Halife4
    O kadar abartmayın, 2 ay bakaya kaldı diye kimseye ceza davası açmazlar.
    1 kasım 2015 seçimlerinde bakaya halde o kadar polisin olduğu okula gidip oy kullandım, bir tanesi de hop hemşehrim nereye demedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Aklımda kalanı yazdım. Sevk işlemi yaptırıp katılmadığı takdirde arkadaş bakaya kalacak ve idari para cezası alacak o kesin. 2. kez gitmeyip yine bakaya kalırsa adli işlem uygulanıyormuş. Ben ilk seferde sanıyordum. Arkadaşada önerim askeralma kanunu 23. maddeye bakarsa mazeretleri görebilir. Ceza hususuda 24te yazıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecili Ve üniversite
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.