Şimdi Ara

Askerlik İşlerinden Anlayan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce 2 yıl tecil hakkımı kullanmış bir lisans terk olarak 1 Şubat'ta sona eren tecilimi 12 Şubat'ta başvurduğum yks sınavı belgesi ile uzatabileceğim bilgisini aldım.

31 Ocak'ta askerlik şubeye gidiyorum yoklama orada olacak diye biliyorum.

Elime kağıt verip internetten yoklamayı yaptırabileceğim söyleniyor eve gidip 1 Ocak gecesi yoklamayı yapıyorum.

Sonraki adım aile hekimine muayene olmak. 1 Ocak'ta muayene olmak için aile hekimime gidiyorum, yerinde olmadığı toplantıda olduğu söyleniyor.

1 Ocak tecil tarihimin sona eriş günü olduğunu belirtiyorum aile hekimi dışında birisinin muayene yapamayacağı söyleniyor.

Doğru askerlik şubeye gidip durumu açıklıyorum, "yoklama kaçağına düşmek istemediğimi" bugün son günüm olduğunu belirterek söylüyorum.

Şubedeki şahıs bana bu tarz işlemlerin 3 günü kapsadığı Pazartesi günü gidip muayenemi olursam bir sorun olmayacağını söylüyor ( gittiğimde Cuma günüydü 1 Şubat)

Pazartesi 4 Şubat'ta aile hekimime gidip muayenemi yaptırıyorum, tekrar askerlik şubeye uğrayıp durumu kontrol ettiriyorum.

Muayenenin sisteme düşmediği birkaç gün sonra tekrar gelip kontrol edebileceğim vs söyleniyor.

12 Şubat'ta yks başvuru belgemle şubeye gidip askerliği erteletmek istediğimi belirtiyorum.

Yoklama kaçağına düştüğüm söyleniyor, yoklama kaçağına düştüğüm için askere gitmem gerektiğini belirtiyorlar.

Şimdi; ben devletin bana tanıdığı yasal sürenin içinden son 2 günü bu işe ayırarak uğraşmama rağmen yoklama kaçağına düşüyorum bunun sebebi; doktorun 1 Şubat'ta yerinde olmaması ve askerlik şubesindeki memurun beni bilgilendirmemesi/eksik bilgilendirmesi.

Sisteme müdehale edilemeyeceği söyleniyor fakat ortada bir mağduriyet söz konusu. Yoklamadan kaçmadığım halde neden yoklama kaçağı durumuna düşeyim ki? Askerlik şubesindekiler günde 38745892723 kişiyle uğraşmaktan 5 dakika önce söylediğinden farklı şeyler söylüyorlar, dün bana bugün saat 3 te gelmem söylendi mesela bugün gittim niye aramadın telefon verdim diyor memur. ( Telefon vermedi başkasıyla karıştırıyor) Tam o esnada bu kişilerin duruma vakıf olmadığını düşündüm ve daha üst mercilere ulaşmam gerektiğini farkettim, sizden akıl istiyorum ne yapmalıyım.

• o değilde böyle işlerde hep sıra ve yoğunluk olur, yıllardır bilinen bir şey. bunu göze alarak son 2 güne bırakman büyük cesaret.

lise sonrası 2 yıl tecili kullanmışsın. önceden üniversiteye kayıtlıymışsın, niye bu kadar erkenden sildirdin kaydını? önce sınava gir, sonuçlar açıklansın sonra kaydını sildirir ve yeni kaydını yaptırırdın.
  • Şubede işlemleri başlattığın tarih baz alınmalı,işlemlerin bittiğı tarih değil. İşlemlere başladığın an kaçak olma durumun biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.