Merhaba arkadaşlar. 6 Mayıs tarihinde askerliğimi yapmak için birliğime teslim olacağım fakat kredi kartım yok. daha önce ziraatin verdiği öğrenci bankkartı kullanıyordum fakat süresi kasım ayında doldu ve atm kartımı yutmuştu para çekerken. Sms gelmişti kartınız gönderilecek diye ama gelen giden yok kargolarda. Şimdi söylediklerine göre askeri kantinde nakit para değil sadece kredi kartı geçiyormuş. Şu an işim ve sigortam yok. başvursam da elime ulaşmayacağı için çıkmazda kaldım. Nakit paradan yana sıkıntım yok ama yine söylenenlere göre fazla nakit para getirmek yasakmış. Nasıl bir yol izlemem gerekir? |
Askere Giderken Kredi Kartı ve Banka Kartı Kullanımı
Askerlik görevini yerine getirirken finansal işlemlerinizi kolaylaştırmak için bazı hususları bilmek gerekir.
Askere Alındıktan Sonra Hangi Banka Kartı Geçerlidir?
Askere alındıktan sonra teslim edeceğiniz banka kartları iptal edilir ve size yeni bir banka kartı verilir. Bu kart, askerlik süreniz boyunca geçerli olacaktır.
Askere Giderken Kredi Kartı Kullanılabilir mi?
Askerde kredi kartı kullanımı genel olarak yasaktır. Ancak, bazı durumlarda özel izinlerle kredi kartı kullanılmasına izin verilebilir. Bu izni almak için birliğinize başvurmanız gerekir.
Askere Giderken Temassız Kart Kullanımı
Temassız kartların askerde kullanımı konusundaki düzenlemeler birlikten birliğe değişiklik gösterebilir. Bazı birliklerde temassız kartlarla ödeme yapmaya izin verilirken, bazı birliklerde yasaktır. Bu konuyla ilgili bilgiyi birliğinize danışarak alabilirsiniz.
Askere Giderken Nakit Para Önerilir mi?
Nakit para, askerde en yaygın kullanılan ödeme yöntemidir. Askerlik süreniz boyunca yanınızda yeterli miktarda nakit para bulundurmanız önerilir.
Önemli Hususlar:
- Askerlik süreniz boyunca banka hesabınıza para yatırmaya devam edebilirsiniz.
- Para yatırma ve çekme işlemleri için birliğinizdeki vezneyi kullanabilirsiniz.
- Askerlik süreniz boyunca bankanızla iletişime geçerek kredi kartı veya banka kartı durumunuzu takip edebilirsiniz.