İşsizlik
Öncelikle merhaba. Askerden geleli 1 ay oluyor. Makine mühendisliği bölümü mezunuyum. Birkaç yere başvurdum onlar da şu an için mühendis alımı yapılmadığını söylediler. yaşadığım şehir çok küçük ve kendi işimi yapabilmem çok zor. bu bir aylık süreçte kariyer.com üzerinden yetiştirilmek üzere mühendis arayan birçok ilana başvurdum (istanbul, kocaeli) geri dönüşler sadece otomatik mesaj yoluyla oldu. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? okulda bize gösterilen ama üzerinden uzun süre geçtiği için unuttuğum autocad, solidworks, msc adams gibi uygulamalara da kendi çabamla çalışmaya çalışıyorum. askerlik sürecimde de psikolojik yardım almıştım. ileri düzeyde anksiyete bozukluğum ve okb rahatsızlığım var. günden güne eridiğimi hissediyorum. daha önce benim gibi işsiz ve ne yapacağını bilemediği durumda kalmış arkadaşlarımdan fikir bekliyorum.
Askere giderken kredi kartı sorunu
Merhaba arkadaşlar. 6 Mayıs tarihinde askerliğimi yapmak için birliğime teslim olacağım fakat kredi kartım yok. daha önce ziraatin verdiği öğrenci bankkartı kullanıyordum fakat süresi kasım ayında doldu ve atm kartımı yutmuştu para çekerken. Sms gelmişti kartınız gönderilecek diye ama gelen giden yok kargolarda. Şimdi söylediklerine göre askeri kantinde nakit para değil sadece kredi kartı geçiyormuş. Şu an işim ve sigortam yok. başvursam da elime ulaşmayacağı için çıkmazda kaldım. Nakit paradan yana sıkıntım yok ama yine söylenenlere göre fazla nakit para getirmek yasakmış. Nasıl bir yol izlemem gerekir?
Makine Mühendisliği Staj
Bundan 3 yıl önce 1.yaz stajımı yapmak için bir devlet kurumuna girdim. Düzenli bir şekilde olmam gereken saatlerde üretim sahasına gittim. Stajın sonundaysa çok eften püften nedenlerle kurum mühendislerinden ikisi hazırladığım staj dosyamı onaylamadı ve yanmış oldu. Sonraki seneyse pandemi ilan edildi ve isteyenlerin online staj yapabileceği tek yapması gerekenin verilen konuyla ilgili dosya hazırlayıp vermesi gerektiğini söylediler. Stajı bu şekilde vermiş oldum. Şimdilerde CV hazırlıyorum fakat staj bilgisi olarak online stajı yazmam işe girebilmem adına iyi olmaz diye düşünüyorum. Ne kadar düzenli katılmış olsam da yanmış olan stajı da yazamıyorum. Arkadaşlarım yazmam gerektiğini söyleseler de bilirkişi olmadıkları için kendimi riske atmamam gerektiğini düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir?
Dogo argentino yavru boy mevzusu
|
Kingdom come deliverance
|
Üniversiteyi bırakıp sözleşmeli er olmak
|
Akts
|
Laptop boya atma sorunu
|
Laptop görüntü gitmesi
|
Laptop fan temizliği
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 383
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.542 (Bu ay: 559)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar