Şimdi Ara

Makine Mühendisliği Staj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 3 yıl önce 1.yaz stajımı yapmak için bir devlet kurumuna girdim. Düzenli bir şekilde olmam gereken saatlerde üretim sahasına gittim. Stajın sonundaysa çok eften püften nedenlerle kurum mühendislerinden ikisi hazırladığım staj dosyamı onaylamadı ve yanmış oldu. Sonraki seneyse pandemi ilan edildi ve isteyenlerin online staj yapabileceği tek yapması gerekenin verilen konuyla ilgili dosya hazırlayıp vermesi gerektiğini söylediler. Stajı bu şekilde vermiş oldum. Şimdilerde CV hazırlıyorum fakat staj bilgisi olarak online stajı yazmam işe girebilmem adına iyi olmaz diye düşünüyorum. Ne kadar düzenli katılmış olsam da yanmış olan stajı da yazamıyorum. Arkadaşlarım yazmam gerektiğini söyleseler de bilirkişi olmadıkları için kendimi riske atmamam gerektiğini düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir?

• up

• Stajda kayda değer bir şey yaptığını düşünüyorsan yaz derim. Daha bugüne kadar hiçbir adayın cvsini inceleyip stajını doğrulatma ihtiyacı hissetmedim. Stajda yaptığı çalışmaları sorarım sadece. Onda da hakimse konuya anlatıyorlar zaten. Dediğim gibi tecrübe kazandığınızı düşünüyorsanız yazın, bir şey olmaz.

• Hocam online olduğunu yazmadan şirketi, yaptığın görevi yaz yeterli bence. Yaptığın projelerin işe giriş mülakatlarında çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çok takılma bu konuya. Elinden geleni yaptığına inanıyorsan, senin sorumluluğun bu kadar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

açıkçası deneyim bölümü bomboş kalacağı için stajı bu şekilde de olsa yazma konusunda sizin gibi düşünüyorum. fakat okbli bir insan olduğum için takıntım bunu yapmama izin vermeyecektir. sorgulandığında tamamlanmamış da olsa kurumda kaydı gözükür mü bunun bilgisini kimseden alamadım. görüşünüz için teşekkür ederim.

• furkana. F kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim, online stajda bir şirket için çalışma yapmadık. bize verilen proje hakkında literatür çalışması yapıp çıkarım yapmamız istenmişti. iktisat bölümlerindeki gibi olmadığı için yazmaya değer bir şey yok sanırım.

• yasartasar Y kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük bir firmada üretim stajı yaptım. Gitmeden önce hayalimizde canlanan bir staj ortamı yoktu bunu bilmeni isterim. Üretimin aşamalarını, bu süreci etkileyen sorunları vs görme şansım oldu ama zaten bunlar senin de tahmin edebileceğin, aldığın derslerde gördüğün şeyler. Youtubedan izleyeceğin machining yöntemleri, casting işlemleri gibi şeylerle çok çok rahat açığın varsa kapatabilirsin. Arkadaşlarının da bundan fazlasını göremeyeceğinden eminim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • furkana. F kullanıcısına yanıt

teşekkürler tavsiyeleriniz için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.