Şimdi Ara

YTÜ vs İTÜ (makina mühendisliği)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • itü geçen sene 13binden ytü ise 30binden alıyor.
    1) İkisi de köklü üniversite ama neden ytünün sıralaması bu kadar yüksek?

Sıralamam 16.6k geldi. sıralama olarak 13k civarı bekliyordum. tytde beklemediğim yanlışlar nedeniyle sıralamam bu şekilde geldi.
    2) ytü makina seçersem itüden ne gibi dezavantajım olur?
    3) yoksa mezuna bırakıp itüye girmeye mi çalışayım?
    4) ytü nün dezavantajlı olduğu konularda açığımı nasıl kapatabilirim?
    5) puanların birleşmesi nedeniyle sıralamasında ne gibi değişiklik olur?

Eminim bir çok kişinin kafasında bu soru işaretleri vardır. Umarım yardımcı olursunuz. Özellikle mak. müh. cevaplarsa çok sevinirim.

İyi forumlar...

• up
  • up
  • up
  • Hocam makine mühendisliğinde neden böyle bir saçmalık var anlamıyorum 13K'dan 30K'ya atlıyor. Şimdi sizin gibi veya benim gibi 20K civarlarında gelenler ne yapacak makine isteyen
  • Makina muhendisi ogrencisi degilimde bunun icin mezuna kalmak delilik gibime geldi.
  • Tercih dönemimde bende aynı durumda kalmıştım ve itü imalat mühendisliğini tercih ettim ve şuanda memnunum.Nedenlerime gelirsek:
    1)İtü olması avantajı,zaten makina okuyanlarla aynı derse giriyorsunuz (her anlamda etiket,yurt imkanları vs.)
    2)Ülkemizde makina mühendislerinin çoğunun imalat alanında çalışması nedeniyle aslında direkt yapacağınız işe odaklanmış bir eğitim alıyorsunuz.

Ek olarak sıralaması daha gerilerde olmasına takılanlar için bilgi vereyim: Bölümün kontenjanı sürekli arttırıldı bu nedenle taban sıralaması düştü ve taban sıralama pekte bir şey ifade etmiyor çünkü ben bölüme girdiğim zaman 60 kontenjanlı bölüme 24k ile 30. sıradan girmiştim bölüm 30k ile kapatmıştı.
    Sorularınız olursa yazabilirsiniz.
  • Ben itü makine tutacağını düşünüyorum
  • inşallah tutar hocam.
  • mecnako M kullanıcısına yanıt
    hocam imalat mühendisliği okuduktan sonra hangi iş imkanlarına sahip? Makineden avantajlı ya da dezavantajlı yönleri nelerdir?
    ayrıca ben iyi bir ortalama yapabilirsem savunma sanayisinde bu olmazsa otomotiv sanayisine girmeyi düşünüyorum. imalat okursam yine aynı kapı açılır mı?

Cevapların teşekkür ederim
  • up
  • up
  • up
  • up taze konu
  • Skaar kullanıcısına yanıt
    imalat mühendisliği diplomanı aldığında zaten klima vb. sistemler üzerine çalışan yerler hariç aynı imza yetkisine sahip oluyorsun(okuldaki hocalar tarafından bize söylenen).Bunun kıyasını şu linklerdeki ders planına bakıp daha iyi anlayabilirsin:
    www.sis.itu.edu.tr
    �malat M�hendisli�i Ders Plan�
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/IML/201810.html

www.sis.itu.edu.tr
    Makina M�h. Ders Plan�
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAK/201810.html

Otomotiv sektöründe iş imkanları var zaten imalat mühendisliği kulübü birçok fabrikaya teknik gezi düzenliyor bunların arasında ford otosan da var.Savunma sanayi ile ilgili bilgim yok o alanla ilgilenmediğim için fakat orada da iş imkanı olacağını düşünüyorum.

• mecnako M kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabın için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.