Sıralamam 19k ikiside ücretli gelicek bilgisayar mühendisliğini hep daha fazla istiyordum ama özyeğin bilgisayar 52k ile kapadığı için kararsızım. Aynı zamanda bilkente göre daha pahalı. |
Bilkent Makine vs Özyeğin Bilgisayar Mühendisliği
Bilkent Makine vs Özyeğin Bilgisayar Mühendisliği
(En Son Oy Tarihi: 9.7.2024)
-
-
Hocam ieden vaz mı geçtiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam vaz geçmedim onu zaten üstte yazıcam ama gelmeyebilir gelmezse muhtemelen bilkent makine veya özyeğin bilg mühte patlayabilir.
-
Hocam şöyle diyim bilkent makine yazarsanız yazılıma yönelmek sanki biraz zor gibi oradan yönelirim bi şekil diye giderseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Hazırlık okuyacak mısınız bilmiyorum tabi ama yatay geçiş yapma olanağınız olacak her zaman onu da aklınızda tutun belki içinizi biraz ferahlatır. Bütçeyi biraz zorlarsanız Sabancı yazıp her türlü bölümle çap yapa da bilirsiniz. Okuldan bir öğrenciyle görüşmüştüm ie cs çapı okulda çok yaygın demişti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarleyyyy_ -- 6 Ağustos 2023; 23:27:34 >
Vallaha hocam zaten makine yazarsam yazılımı düşünmem. Sabancıyı da yüzde elli burslu hariç düşünmüyorum. Bilkente gidersem zor geçerim sınavını hazırlık okurum muhtemelen.
-
Makine biraz bilkentin üvey mühendisliği gibi kalıyor. Makine mühendislerinin başlangıç maaşları da bilgisayarcıların başlangıç maaşına göre düşük kalıyor ve daha yavaş artıyor. Hakeza yurt dışı düşünüyorsan bilgisayardan çok daha rahat çıkarsın.
Hocam haklısınız o yüzden makineden biraz tırstım açıkçası.
-
Burslu ya da %50 olsaydı Bilkent makine tavsiye ederdim. 55k dolar makineye vermek yerine herhangi bir bilgisayara gidip Almanyadaki üniversitelere geçiş yapmak daha makul.
Hocam neye karar verdiniz?
Makineyi öne yazıcam sanırım
bu devirde bu kadae üniversite bölüm bolluğu varken parayla üni okumak mantıklı değil üstelik enflasyon da var. Ha madem çok paranız var okul okuma işe atıl
Ceng tabii ki bu devirde makine mi okunur
Hocam makineyi neden kötülediniz?
Sektör dar dostum. Makine mezunu olarak max yapabileceğin şey savunma sanayisinde çalışmak olur, fazla bir seçeneğin olmaz zaten. Maaşların durumu da ortada yeni mezun bir doktorla 10 senelik tecrübeli bir makineci neredeyse aynı maaşı alıyor ki aselsan, tai, havelsan gibi şirketlerden bahsediyorum. Bu şirketlere kapağı atamazsan işler daha da zorlaşıyor. Yazılımdaysa çok çeşitli seçenekler var. Hiçbir şey yapamazsan bile freelance takılır, yurt dışına şirketlere yarı zamanlı çalışırsın dolarla maaş alıp parayı kırarsın zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X