Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği vs Mimarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Hayırlı Ramazanlar. Ben liseyi yeni bitirdim. Sayısalcıyım sıralamam tahmini 60 70bin gelecek. Sbs de 20 bininci olmuştum biraz çalışarak bu sene baya yattım
    çalışmadım çünkü bu sene üniversiteye giremeye pek niyetim yoktu ama şimdi de fikrim değişti bir sene ygs lys ile uğraşmak pek istemiyorum. Aklımda iki meslek var bilgisayar müh. ve mimarlık. Arabalara büyük ilgim var otomotiv ya da makine müh. düşünüyordum ancak matematik ve fiziği pek sevmem o yüzden makine/otomotiv mühendisliğinden vazgeçtim.

Bilgisayar müh. için Kocaeli üniversitesini düşünüyorum (2.öğretimde olabilir sabah kalkmayı pek sevmem).

Mimarlıkta ise Düzce veya Kırklareli Üni. olabilir ama itü mezunu tanıdığım bile zor iş buldu bu beni düşündürüyor.

Sizce dişimi sıkıp bir daha mı gireyim 15-20k olabilecek potansiyelim var. Yoksa bilgisayar mühendisliği mi yoksa mimarlık mı yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Bu arada konu hakkında gerçek bilgi sahibi, kulaktan dolma cevap vermeyecek kişiler yanıtlarsa süper olur objektif olarak, saygılar..

• Mimarlık yazma mezunlar iş bulamıyor, bulanlar da 1.5-2 bin tl arası çalışıyor, iş bulup onca sene çalışsan bile kendi ofisini açmadığın sürece para kazanamıyorsun, okurken ki çekeceğin çileyi vereceğin maddi manevi emekleri saymıyorum bile.
  • Hocam bir sene daha girip girmemeyi tamamen kendin seçmelisin ama eğer bu sene girerim dersen kocaeli pc müh daha mantıklı
  • Mekanikizm kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yazdıklarınızı neye dayanarak yazdınız ? Ekşideki yorumlar falansa o tarz forumlarda karalamaya müsait yorum çok fazla. Dedikleriniz kısmen doğru o da boşu boşuna istemeyerek yazıp kendini geliştirmeyip (diğer öğrencilerden farklı hiçbir ley yapmayıp) diğerlerinin arasından sivrilmeyip pasif kalan öğrenci tipi için doğrudur.

Mimarlık öyle kolay koşay boş kalacak meslek değil üstelik son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla yeni alanlara da yayılma gösteriyor (cephe sektörü yeni yeni başladı mesela) bir çok alanda çalışma fırsatı varken ve 4 yıllık lisans eğitiminin sonucu neredeyse asgari ücrete çalıştırıldığına cidden inanıyor musunu mimarın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginflon -- 16 Temmuz 2017; 3:14:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.