Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
9.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler hangi başlığa baksam Bilgisayar Mühendisliği için az para kazanır vs. yazılıyor.

Hani Boğaziçi mezununa bile 2 bin dolarlık maaş alamaz gibi şeyler yazılıyor.

Ve genelde Bilgisayar Mühendisliğini kim yazsa hemen başka meslek önerileri yapılmaya başlanıyor.

Hatta bi' başlıkta tekniker adamla karşılaştırıldığını bile gördüm.

Neden böyle acaba ? Yani neden direk EE yaz, Makine'ye git n'apıcaksın Bilgisayar Mühendisliği vb. laflar söylüyor herkes ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianfresco -- 16 Ağustos 2009; 1:19:18 >

• E Can ne bekliyorsun ki? Jeoloji okuyana ne zaman deprem olacak, makina okuyana bizim buzdolabına baksana, bilgisayar okuyana benim pc de virüs var 2 dk baksana, inşaat mühendisine ya bizim alçılar komple çatladı çöker mi bu ev bu bakıversene diyen insanlardan nasıl bir yorum bekliyorsun.

Bence gayet güzel ve iş alanı geniş bir bölüm. Her şirkette mutlaka bir bilgi işlem bölümü var ve daha okurken bile milyarlar kazanan arkadaşlarım vardı üni de. Sistem mühendisliği yapıp data base hazırlıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 16 Ağustos 2009; 1:12:11 >
  • Şöyle bişey var ki artık günümüz de millet bilgisayar mühendislerinden daha iyi anlıyorlar bu işlerden birçok örneğiyle karşılaştım hani diyolar Bilg. müh. bilgisayar donanımını felen daha farklı şeyler öğretiyorlarmış ama en basidinden Microsoftta diplomaya bakmıyorlar.
    Büyük şirketlerin durumu nedir bilmem.
  • SAVIAR, Dediğin olay öyle abi ama işte sorun bunu söyleyenlerin onu diyen adamlar olmaması.

Üniversite öğrencisi hatta diğer bir mühendislik bölümünde okuyan bi' adam bunu söylüyor.

Beni düşündüren, üzen de bu zaten.

Hele ki Bilgisayar Mühendisliği dediğimde; "Oğlum o ne lan, biz onu 5.sınıfta istiyorduk. " diyen adamları bile gördükten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianfresco -- 16 Ağustos 2009; 1:19:03 >
  • 20.000 dolar MAAS alan var mi ki? Zaten eger bu isi para icin yapacaksaniz hic bulasmayin. Para elbette onemli ama para icin baslamayin.
  • 20 bin dolar mı ?
    2 bin dolar demek istediniz heralde ?

bu arada ytü makinede okuyan bir tandığım ytüde pc okumaktansa makine oku çok daha iyi demişti. bilgisayarın eski popülerliği yok vs demişti. ne kadar doğru bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 16 Ağustos 2009; 1:21:34 >
  • serji, 2 bin dolar yazıcaktım çok özür dilerim.

Ayrıca kesinlikle öyle bi' amacım yok.

Değinmek istediğim nokta küçümsemeler ile ilgiliydi.

metrixcafe, Düzelttim, özür dilerim.

İşte demek istediğim bu.

Bu arkadaşlardan çok var.

Neye göre bunu söylüyorlar ?

AnotheRDie, Demek istediğim olay bu meselâ.

Google'da Microsoft'ta çalışan adamlar üniversite mezunu bile değil gibi bi' söylemle herkesin kendini geliştirip buraya geldiği sanılıyor.

Oysa bu piyasadaki en büyük insanların hepsi buralara gelmeden emin olun bi' üniversite geçmişi geçirmiştir.

Ki onun yanında hepsi şirketler vs. açarken ortaklarını üniversitelerinden vs. bulmuşlardır.

Edit: İmlâ, anlam bozuklukları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianfresco -- 16 Ağustos 2009; 1:28:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Mühendisliği okumak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam birebir söyleşileri kabul ettim.
    Bilgisayara meraklı biriyimdir ve ben de düşündüm zamanında ama nebilim çevremde acı örnekleri var adam şirketin verdiği parayı beğenmedi geldi burada bilgisayarcı açtı ticari yeteneği varmış sayılı yerlerinden biri oldu.
    Yani olay kendini geliştirmende üniversiteye ilk girişte bakar.
    İlk girdiğindede çok bişey bekleme 600-700 alırsan öpte başına koy nerden baksan 2 yıl böyle gider sonra 2000-3000 derken kendini geliştirmene göre artar.
    Mühendis sayılman için nerden baksan bi 5yıl tecrübeye ihtiyacın var.

Malesef acı gerçek.
  • Onları hiç takma Can. Millet okuyamadığı bölüme hep laf atar. O da bölüm mü falan havalarında, sen ilgi duyuyorsan gerisi hikaye.
  • AnotheRDie, Hocam Microsoft, Google vs. alıyor bu adamları anladım.

Ama gel bakalım Türkiye'ye bi' firmaya başvur üniversite mezunu olmadan Bilgisayar Mühendisliği ile alakalı bi' mevkiye.

Senin yüzüne bakarlar mı sanıyorsun ? Ha tabi ki müthiş yeteneklerin varsa ve bi' çok referans varsa ayrı.

Ama bunlar çok çok özel şeyler. Kaç kişide bir kişi çıkabilir ancak yani.

Ayrıca ben gideceğim Bilkent Burslu bitireceğim yada Odtü, Boğaziçi sonrasında bana 600-700 milyon vericekler ve ben öpüp başıma koyacağım öyle mi ?

Yapma Allah Aşkına hocam yahu. Asgari ücret dediğin ücret zaten o senin bahsettiğin ücret.

Bunca senemi ben asgari ücret için almak için mi harcadım yani ?

SAVIAR, Abi valla ilgi duyma olayım zaten kesinlikle en önemli şey.

Ancak bu tarz yorumlar gerçekten kafamı çok karıştırıyor.

• Hocam birebir odtü mezunuyla konuştum ilk sene tecrübe olmadığı için herkes sana 600 verir bu değişmez dedi bana ama şöyle ki mesleği öğrenmene göre bu ücretin artar mühendislikte olan birşeydir.
    Hocam Türkiye diyorsunda Türkiye de iş mi kaldı ? Yani bundan 4-5 yıl sonra ne olacağı belli olmaz hiç benim amacım yurt dışına kapağı atmak belki orda yeterince mesleğimde gelişince gelip burda bir iş sahibi olmak belki zor ama inan bana Türkiye de iş bulmaktan daha kolay bi ihtimal.
    Odtü,bilkent okuyana kadar puanın yetiyosa Sabancı tavsiye ederim en azından iş garantisi gibi imkanları var.

Önemli olan mesleğini sevmen hocam ya gerisi gelir gerçekten.

İyi geceler.
  • Asıl o dediğin yurt dışı imkânları Bilkent'te üst düzeyde var hocam.

Master vs. imkânını yurtdışında kullanıp Türkiye'ye geldiğinde o saydığın bi' çok adamdan önde olucaksın sonuçta.
  • Bir arkadaşım İzmir de 1250 ile işe başladı bir sene sonunda 1500 lira ile devam ediyor. Başka bir arkadaşımda İstanbul da 1500 ile başladı şu anda maaşı 2000 lira. Sanırım 5-6 senelik mühendis maaşı 3500-4500 civarı. İkiside Ege bilgisayar mezunu. Ama işlerinden hiç memnun değiller. Sabah akşam bilgisayar başında hasta olucaz artık diyorlardı. Keşke bu mesleği seçmeseydik dediklerinide çok duydum.
  • Hocam üniversitelerine bi' şey demiyorum ama Türkiye standartlarına göre bile iyi mühendislik eğitimi veren bi' üniversite olmadığını duydum sorduğum kişilerden.

Onu da geçersek Bilgisayar Mühendisliği okumayı seçmiş bi' insan pardon ama sabah akşam inşaatta şeflik falan mı yapması gerekiyor ? :)

Hani çok abartı rakamlardan bahsediyor olabilirsiniz ama o kadar da olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Wade

Ayrıca ben gideceğim Bilkent Burslu bitireceğim yada Odtü, Boğaziçi sonrasında bana 600-700 milyon vericekler ve ben öpüp başıma koyacağım öyle mi ?

Bir iki istisnayı saymazsan, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Marmara, Ege vb bilgisayar mezunları

1500-2500 arası işe başlarlar 3 sene sonra 3000 civarına çıkarlar. Ondan sonrası da çalıştığı sektöre göre değişir.

Ben 2006 İTÜ Bilgisayar mezunuyum. 3 yıl önceden bahsediyorum. 1200-1300 ün altında işe başlayanı hiç duymadım.

İşsiz kalan herhangi bir sınıf arkadaşım da olmadı. Bölüme çamur atmalar iki türlü gelir, bir kısım zamanında hep girmek isteyip de

giremeyenler tarafından, bir kısım da bilişimle hasbel kader biraz ilgisi/bilgisi olup mühendisin dörtte bir ücretiyle çalışıp, ben de

bilgisayar mühendisinin yaptığı işi yapıyorum, ne gerek var 4 yıl okumaya diyenler. (Kendini geliştirerek bu işi yapan çok yetkin insanlar da var onlardan bahsetmiyorum)

Bunun dışında, iş bulma ya da ücret konusunda da elektrik-elektronik ya da endüstri gibi diğer popüler mühendisliklerden kesinlikle daha kötü değildir

hatta iyidir bile diyebilirim. Başka merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

• Çalıştıkları yerlerde bilkent, boğaziçi mezunlarıda var. Aynı parayı alıyorlar. Zaten üniversiteden daha önemlisi referans olmuş artık. Birde bilgisayar mühendisliği biraz yorucu bir iş. Sürekli masa başında, insanlarla diyalog kurmadan saatlerce çalışmak bence işkence gibi. Biraz düşününce sende hak vericeksin. Birkaç bilgisayar mühendisi tanıdık bul, deneyimleri hakkında bilgi al. Belki düşüncelerin değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Orijinalden alıntı: The_Wade

Bir iki istisnayı saymazsan, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Marmara, Ege vb bilgisayar mezunları

1500-2500 arası işe başlarlar 3 sene sonra 3000 civarına çıkarlar. Ondan sonrası da çalıştığı sektöre göre değişir.

Ben 2006 İTÜ Bilgisayar mezunuyum. 3 yıl önceden bahsediyorum. 1200-1300 ün altında işe başlayanı hiç duymadım.

İşsiz kalan herhangi bir sınıf arkadaşım da olmadı. Bölüme çamur atmalar iki türlü gelir, bir kısım zamanında hep girmek isteyip de

giremeyenler tarafından, bir kısım da bilişimle hasbel kader biraz ilgisi/bilgisi olup mühendisin dörtte bir ücretiyle çalışıp, ben de

bilgisayar mühendisinin yaptığı işi yapıyorum, ne gerek var 4 yıl okumaya diyenler. (Kendini geliştirerek bu işi yapan çok yetkin insanlar da var onlardan bahsetmiyorum)

Bunun dışında, iş bulma ya da ücret konusunda da elektrik-elektronik ya da endüstri gibi diğer popüler mühendisliklerden kesinlikle daha kötü değildir

hatta iyidir bile diyebilirim. Başka merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

hocam 2 yıllık istanbul üniversitesi bilgisayar teknolojileri ve programcılığı okuyacağım.Benim ilerde iş bulma şansım nedir ve alacağım maaş ne kadar olur diyebilirsiniz ?

• 600 alırsan öpte başına koy nedir arkadaşım allasen sen buna inanabiliyor musun?böyle bişeye inanmak hakkaten saflıktan başka bişey değil yani kusura bakma.şimdi bana hiç çevremde örnekler var falan deme,çünkü ben örneklerin göbeğinden yazıyorum şu anüniversite adını vermeyeyim,bir üniversitenin bilgisayar müh. 2.sınıfındayım.bu yıl mezun olan tam 6 kişiyle yüz yüze konuştum.en az ücretle başlayanın söylediği rakam 1800-2000 civarı idi..ki malum kriz ortamı..

ayrıca şu meşhur üniversite okuyup okumadığına bakmıyorlar geyiğine lütfen artık gülüp geçiniz..üniversite mezunu olmadan hadi git aselsanın açtığı atıyorum sistem mühendisliği kadrosuna bir başvur bakalım..tabiki üniversite okumadan birşeyler öğrenilir,insan kendini geliştirebilir ama üniversite daha ileri birşey,sonuçta akademik,bilimsel yöntemlerle birşeyler yapmayı öğreniyorsun,buda daha büyük düşünmeni sağlıyor.yani her proje 200 satır koddan oluşmuyor,yüzbinlerce satırlık aviyonik yazılımın başına geçmeye hiç benzemez.zaten şirket mühendis çalıştırmamak gibi bir riskin altına girmez.ayrıca bir projede kilit adam olduktan sonra da seni kimse tutamaz..

lütfen kahvehane geyiklerine prim vermeyin.

• İlteriş Kutluk Kağan, Teşekkür ederim cevabın için hocam.

O ücrete inanmadığımı zaten söyledim yani.

Peki o zaman bütün mühendislikler bu ücreti mi alıyor diyorsun hocam ?

Türkiye şartları bundan ibaret diyorsun yani değil mi ?

dire depeche, Yok hocam inandığımdan değil kesinlikle.

Zaten buna inanmak için gerçekten saf olmak lazım.

TR'nin sayılır üniversitelerinden birinde 4 sene boyunca okuyup kriz vb. şartlar dışında hiç kimse asgari ücretle çalışmaya hay hay diyicek lükste değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vires

Çalıştıkları yerlerde bilkent, boğaziçi mezunlarıda var. Aynı parayı alıyorlar. Zaten üniversiteden daha önemlisi referans olmuş artık. Birde bilgisayar mühendisliği biraz yorucu bir iş. Sürekli masa başında, insanlarla diyalog kurmadan saatlerce çalışmak bence işkence gibi. Biraz düşününce sende hak vericeksin. Birkaç bilgisayar mühendisi tanıdık bul, deneyimleri hakkında bilgi al. Belki düşüncelerin değişir.

Zaten bi kurumda, mezun olduğu üni ye göre ücret skalası değişmez.
    İlk 10 daki üni lerden mezun olmak, biraz işe girmeyi kolaylaştırır, biraz da giriş maaşını etkiler o kadar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.