|
Bildirim
|
Boğaziçi-İtü de neymiş, Udemy e kaydımı yaptırdım rahatım (tamam vurmayın)
|
Boğaziçi. Burs konusunda kafan karışıyorsa Sabancı'ya da bakabilirsin.
|
Neyi neden hocam Allah doyursun ilk 100 bursu alcan zaten boun tutup da para için itü yazacaksan okuma hocam zaten
|
BOUN mu ITU mu diye soran birisi de BOUN'a girmesin bi zahmet.
|
İtü de bazı özeller gibi 5-10 kontenjan olsaydı bir kaç seneye ilk 200 den alırdı ve burdaki herkes puana bakıp itü yaz derdi. Bilkent istisna olan tek vâkıf üniversitesi bu konuda ve bence en iyisi.
Eğer özel düşünmüyorsan benim tavsiyem önce itüde oku sonra boğaziçinde. Hazırlık 1. Ve 2. Yıl itü de oku sonra 3 e geçerken boğaziçine merkezi yerleştirme ile geçiş yap. 3 ve 4 ü bounda oku. Hem itü hem boun mezunu olarak tüm tartışmalara noktayı koy. Tabi diplomanda sadece boğaziçi yazacak. Hem 2 büyük kültür okul görmüş olursun. Hem teknik bir okul da hem sosyal bir okulda okumuş olursun. Hemde bundan 3 yıl sonra itü ve boun arasındaki dersleri anlatımı kalite farkını kıyaslamış olursun. 1. Yıl bir iki programlama dersi var gerisi mat fizik vs vs, 2 yıl ise yarı yarıya bilgisayar ve matematik dersleri var 3 ve 4 direk bölüm dersleri yani bölümün çoğunu bounda okumuş olursun. İtüdeki alacağın bir kaç bölüm dersi ile bounda aldıklarını kıyaslar aradaki farkı gelir burdaki gelecek nesile anlatmış olursun. Bakalım dedikleri kadar fark var mı yoksa ufak tefek mi görmüş olur heherkes. Ve en önemli kısım 3 yıl itü de ( hazırlık okuduğunu varsayarak) aylık 2500 tl+ bilgisiyar alırsın. Yurt parası da vermeyeceğine göre 2500 lira senin için çok büyük para olacak bütün istanbulu doyasıya gezersin istediğini alırsın yersin içersin. Para biriktirirsin başka işler için yurtışı erasmus vs. Yani bir taşla iki kuş vurmuş olursun. Tabi bunu ilk 100 de isen yap. Çünkü bölüm kontenjanın % 30 kadar kontenjan açmak zorunda boun merkezi yerleştirme ile geçişe buda 24 kişi yapar. 3 yıl sonra da 24 adam çıkmaz bouna geçen zaten 300 400 e girmek gerekiyor insan 3 sene sonra tıp vs bırakıp oraya gitmez. Ki ilk 50 de falan isen tereddüt bile etme. Detayları araştır. Geçen yıl burdan bir öğrenci itü kimya müh istiyordu, ben bboun kimya yazmasını söyledim hazırlığı orda okusun sonra itü ye geçersin diye. Şu an bounda ne yaptı bilmiyorum belki bbu sene geçer itü ye. |
Hocam o siralamalardaki arkadaslar arasinda duzey farki oldugunu dusunmuyorum ben sinav anina gore belirleniyor sayisal ilk 3k
not:ikisinde de okumus ve halihazirda okuyan tanidiklarim var net bogazici bence |
yav forumda 2-3 tane eleman var tutturmuslar İTÜ cs, eeden farki yok diye. kimse de sorgulamiyor tabii öyle aldı başını gitti. bunları diyenlerin açıp ders programına baktığını sanmıyorum.
|
Tabi ki boğaziçi. Zaten yeterince burs alırsın. İleride de her türlü paranı kazanırsın sen öğrencilik hayatında da kazanırsın dert etme. Sırf para için vizyonsuzluk yapayım deme.
Hazırlığı itüde oku demiş bi de birisi kardşeim dalga mı geçiyorsunuz itüde hazırlık demek 1 seneyi çöpe atmak demek. Boğaziçinde hazırlık okursan çok sağlam ingilizce edinirsin. Nerede tutsan elinde kalıyor çok mu fakirsin burs için bunu düşünüyorsun anlamadım para sıkıntın olmaz dereceye giren biri olarak düşünme bunları |
Tebrik ederim başırılı bir sonuç. Bölüm tercihi de gayet güzel. Teknik olarak İTÜ daha iyi olabilir daha kötü de olabilir ama bence bakman gereken asıl şey uluslararası platformda hangisinin diğer üniversitelerle anlaşması var? Bence bunları araştır. Eğer boğaziçinde okurken erasmusla Münih Teknik gibi güzel üniversitelerden birinden eğitim alman söz konusuysa bunları da değerlendir. 2500 ₺ gerçekten para değil, bu şuan için sana iyi geliyor olabilir ama ileride çok da önemli olmadığını göreceksin ve çok daha iyi paralar kazanacaksın. Eğer maddi olarak sıkıntın yoksa tabi...
Sonunda gençlerin tıp diş ve eczacılıktan ziyade yazılım bilgisayar elektronik gibi geleceğin mesleklerini tercih ettiğini görmek güzel. Hayırlı olsun güzel haberlerini bekliyoruz. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 9 Temmuz 2020; 4:7:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|