Şimdi Ara

|----------> Boğaziçi İşletme vs İTÜ İşletme Mühendisliği <----------|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce hangisini seçmek daha avantajlı? Mühendis ünvanını alırsan ne değişecek? Kafamı karıştıran bu.

• Mühendislikte kendini daha cok geliştirirsin gibime geliyor. İşletmede yönetici olursun sadece.
  • Boğaziçi.
  • İTÜ Endüstri veya Boğaziçi Endüstri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemaltun -- 14 Ağustos 2012; 19:04:38 >
  • Boğaziçi İşletme Türkiye'deki en iyi işletme. Sayısalım, ilk tercihim uçuk, ikincisi bir ihtimal, üçüncüsü Boun İşletme(garanti geliyor bu). Kanımca bu kadar iyi bir bölüm, garanti olan Boun Makine ve İnşaat'ın önüne yazdım.
    İşletme Mühendisliği olayı ise bana İTÜ'nün "Biz mühendis çıkarıyoruz!!!!1111birbir" politikasının ürünü gibi geliyor, zannedersem böyle bir disiplin de genel olarak yok (hatam varsa affola, çok bilgi sahibi değilim.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsletme mühendisi ne yapar yani uzmanlık alanı nedir işletmeciye göre ne artısı var o muhendislik lafının
    Bilmediğim icin soruyorum hani desem ABD ve Avrupa kökenli bir sey ama başka öyle bir seye de rastlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden işletme mühendisliği ile işletme farkı nedir ??
    Ve endüstri muhendisligiyle iliskisi nasıl? Ders farklılıkları neler ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi İşletme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Endüstri mühendisi bir işletme mühendisinin yaptığı tüm işleri yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemaltun

İTÜ Endüstri veya Boğaziçi Endüstri

quote:

Orijinalden alıntı: gizemaltun

Endüstri mühendisi bir işletme mühendisinin yaptığı tüm işleri yapar.

Sendeki bu Endüstri Mühendisliği fetişizmi nereden geliyor merak ediyorum. Diğer konuda da Bilgisayar ve Makine Mühendisliği'ne b.k atmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koç Burssuz -- 14 Ağustos 2012; 23:46:45 >
  • İnternette sürekli rast geliyorum Türk Google çalışanları genelde itü işletme mühendisliği mezunu oluyor buda ek bilgi olsun benden
  • Up Up Up
  • İşletme Mühendisiğinden yana benim gönlüm
  • İtü'de temel mühendislik bölümleri dışında herşeyin mühendisliğinin çıkarılması bana çok saçma geliyor. Teknik üniversiteyiz diye işin cılkı çıktı, sanki temel mühendisliklere olan ihtiyacımızı yeterince kapatmış, mühendis bulun bana diye kıvranan, üretimi tavan yapmış bir ülkeymişiz gibi zırt pırt özelleşmiş mühendislik bölümü açıyorlar. Eğitimine diyeceğim yok ama anlamsız bu "mühendislik" sevdası.

Bence Boğaziçi İşletme'ye git, diğer çoğu okulun aksine bölüm farketmeksizin öğrencisine liderlik vasfı kazandırabilen bir okul, çok alakasız bölümde okuyanlar bile Türkiye'deki çok büyük kuruluşlara yönetici olarak atanabiliyor.
  • Up Up Up
  • şakamı bu tabiki boun işletme
  • quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

İtü'de temel mühendislik bölümleri dışında herşeyin mühendisliğinin çıkarılması bana çok saçma geliyor. Teknik üniversiteyiz diye işin cılkı çıktı, sanki temel mühendisliklere olan ihtiyacımızı yeterince kapatmış, mühendis bulun bana diye kıvranan, üretimi tavan yapmış bir ülkeymişiz gibi zırt pırt özelleşmiş mühendislik bölümü açıyorlar. Eğitimine diyeceğim yok ama anlamsız bu "mühendislik" sevdası.

Bence Boğaziçi İşletme'ye git, diğer çoğu okulun aksine bölüm farketmeksizin öğrencisine liderlik vasfı kazandırabilen bir okul, çok alakasız bölümde okuyanlar bile Türkiye'deki çok büyük kuruluşlara yönetici olarak atanabiliyor.

İTÜ sadece 4-5 muhendisligin egitimini mi versin yani? Temel muhendislik ihtiyacini sadece İTÜ mu karsiliyor ulkede?

Egitimine diyecek sozum yok demissin, vasifli muhendisler yetistiriyor ise ve de Turkiyede bu alanda ihtiyac varsa niye vermesin?

Kaldi ki, isletme muhendisligini bir kenara koyarsak gereksiz diyecegin hangi bolum var merak ediyorum.

Hayir bir de "anlamsiz bu muhendislik sevdasi" demissin ki cidden anlamadim. Adi ustunde teknik universite. Muhendislikten baska neyin sevdasi pesinde olacakti? Esit agirlik bolumleri mi acsin muhendislik bolumleri yerine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wiggo -- 20 Ağustos 2012; 20:34:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wiggo

quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

İtü'de temel mühendislik bölümleri dışında herşeyin mühendisliğinin çıkarılması bana çok saçma geliyor. Teknik üniversiteyiz diye işin cılkı çıktı, sanki temel mühendisliklere olan ihtiyacımızı yeterince kapatmış, mühendis bulun bana diye kıvranan, üretimi tavan yapmış bir ülkeymişiz gibi zırt pırt özelleşmiş mühendislik bölümü açıyorlar. Eğitimine diyeceğim yok ama anlamsız bu "mühendislik" sevdası.

İTÜ sadece 4-5 muhendisligin egitimini mi versin yani? Temel muhendislik ihtiyacini sadece İTÜ mu karsiliyor ulkede?

Egitimine diyecek sozum yok demissin, vasifli muhendisler yetistiriyor ise ve de Turkiyede bu alanda ihtiyac varsa niye vermesin?

Kaldi ki, isletme muhendisligini bir kenara koyarsak gereksiz diyecegin hangi bolum var merak ediyorum.

Hayir bir de "anlamsiz bu muhendislik sevdasi" demissin ki cidden anlamadim. Adi ustunde teknik universite. Muhendislikten baska neyin sevdasi pesinde olacakti? Esit agirlik bolumleri mi acsin muhendislik bolumleri yerine?

Teknik üniversite bilim ve teknoloji alanında çağın gereksinimlerine göre ve modern yöntemler kullanarak araştırmalar yapan ve bu konuda kalifiye bireyler yetiştiren kurumlara değil de iş dünyasının gereksinimlerine göre hareket ederek (ya da ettiğini düşünerek) zartın zurtun bölümünü açıp sonuna mühendislik eki koyan kurumlara deniyor ülkemizde, bu yanlışlığı giderelim. Zaten diğer türlü olsaydı lisans düzeyinde mühendislik bölümlerinde dünyada ilk 200'e giriyoruz hey yooo diye sevinmezdik. Ha bu listelere teknik üniversite olmayan Boğaziçi ve İstanbul üniversiteleri de giriyor. Buradan da "teknik üniversite" etiketinin sadece isimden ibaret olduğu gayet belli.

İkinci sorunu cevaplamayacağım, çünkü öyle bir iddiada bulunmadım.

Gereksiz bölümlere örnek vermemi istemişsin, buyur, Fizik Mühendisliği. Makina, Kimya, Elektrik, Elektrik Elektronik, İnşaat vs. mühendislikleri zaten fizikten türeyip, fiziğin yasaları ve mühendislik yaklaşımının kullanılmasıyla ortaya çıkan bölümler değil mi? Bunlar varken daha da uçmaya ne gerek var? Fizik gibi bir bilim dalına da mühendislik takısı koymak saçma geliyor bana, anlatmak istediğim bu. -> Matematik Mühendisliği de aynı hesap.

Ülkedeki mühendis kesimin %90'ı zaten aç geziyor, mühendise olan ihtiyaç ortada, dediğin gibi kalifiye bireyler yetiştiriyor olabilirler ama saydığım mühendislikler fazlasıyla yapıyor diğerlerinin işini. Ha üretim konusunda aşmış, her alanda ciddi üretim potansiyeli olan bir ülke olsaydık İTÜ'nün bu yaklaşımına lafım olmazdı, ama şuanki durum için fazlasıyla ütopik.

Ha bu arada Teknik üniversite adı üstünde demişsin, ODTÜ'deki milyon tane eşit ağırlık bölümünü hangi üniversite sıfatı açıklayacak merak ediyorum.
    Dediğim gibi sadece bir etiket.

Konuyu açan arkadaşa da hala tavsiyem Boğaziçi İşletmedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windsurf -- 21 Ağustos 2012; 22:03:21 >

• Bir konunun içinde cevap mahiyetinde anlatmıştı biri işletme mühendisliğini, arayın bulun o yazıyı anlarsınız neymiş. Bana öyle geliyor, böyle geliyorla olmaz bu işler.
  • Bizzat isletme muhendsi arkdasimin agzindan (ing 3.snfta)" smdiki aklim olsa boazici isletmeye giderim" bn boazici isletmeyi tavsiye ederim muhendslik adi altinda isletme olmamali piyasada kullanmicai biton fizik ve teknik resim termo sacma span muhendslik dersleriyle isletmeci insani yormamak lzm bu bnm fikrim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.