Artık tercihlerimde son noktaya geldim gibi yani bölüm vs netleşti bazı yerleri falan eledim.Şimdi eğitimden anlayan ve GSÜ mezunu olan tanıdığım var ve okulu vs bayağı övdü ama ben genel görüşümü yazayım. ODTÜ biraz gelenekçi gibi yani işletme bölümü özelinde akademik kadro evet iyi hocalar vs var ama çoğu hatta hepsi ODTÜ çıkışlı ve Texas Tech miydi öyle bir üniversiteye gidip hepsi birlikte dönerek akademisyen mi ne olmuşlar yani bakınca bunu gördüm :D.İktisat özelinde mesela akademik kadrosu çok daha iyi kağıt üstünde ama ben iktisata biraz soğuk bakıyorum. Devam edecek olursam okulun pazarlama alanında biraz geri kaldığını okuyan birisi söyledi ve 3 hoca varken sanırsam 1 hocaya kadar düşmüş lakin finans alanında (işletme bölümü)iyi olduğunu kendisi söyledi. Beni en çok korkutan diğer eksi ise staj konusu.Elbette yaz stajı için vs az önce zaten tanıtımını izledim %43 İstanbul'a gitmiş ama uzun dönem stajında hoca da diyor Ankara biraz geride kalıyor diye. Evim burada,mezunları arasında çok çok iyi yerlere gelmiş olanlar ise beni en çok cezbeden durum. GSÜ konusuna gelecek olursak da Fransızca+ingilizce vermesi avantaj olabilir ama bende daha adam gibi ingilizce bile yok haliyle benim için biraz uğraştırıcı olacak diyebilirim. Yurt olmaması okul için büyük dezavantaj ha bir şekilde kalacak yer sorununu çözerim lakin buna ek olarak İstanbul'un şehir masrafı var ve okulun konumu ortada,Güngören'de ciğer yemiyorsun netice olarak. GSÜ konusunda yukarıda dediğim 2 sorunu da bir şekilde aşabilirim ama odtü staj ile denk düşen zorluk benim açımdan YÖK'ün baskı yapması yani bu Türkçe bilme zorunluluğundan dolayı 4 hoca ayrılmış sanırsam ve devamı gelir mi diye düşünüyorum. Ek olarak staj imkanları vs daha rahat olur mu bilemedim ama İstanbul olduğu için bence kişisel çaba ile çok daha rahat olacaktır. Son kısımda ise arkadaşlar bu mezunlara isim isim nasıl ulaşıyorsunuz linkedln üzerinden yani ODTÜ konusunda ODTÜ İŞLETME sayfası çok iyi çalışıyor. Bu arada benim kafam ODTÜ işletmeden yana ama farklı görüşleri almak istiyorum yani bir şeyleri ben göremiyor veya çok abartıyor olabilirim bu yüzden görüşleriniz benim için önemli < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05FCD1E67 -- 7 Ağustos 2021; 15:16:12 > |
GSÜ İşletme vs ODTÜ İşletme
-
-
Hocam bence ikisi arasında aman aman bir fark yok ikisi de sizi mutlu eder ama ben bu tarz bölümlerin İstanbul'da okunması gerektiğini düşünüyorum o nedenle GS diyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam fikrini sunman bile beni mutlu etti,çok teşekkürler
-
ne demek hocam umarım kendin için en dogru yere yerlesirsin
Hocam mühendislik olsa ODTÜ derdim fakat İİBF'de Galatasaray istanbul avantajıyla bir adım daha önde. Galatasaray'da bölümde İngilizce eğitimi mevcut, Fransızca öğrendikten sonra çok rahat öğrenirsin zaten
-
Hocam peki staj konusunda vs duyumlarınız var mı?Siz hangi bölümdesiniz acaba?
-
Hocam bi konu açmıştım okuduysanız görmüşündür. İngilizce bilmek Fransızca bilmeyi kolaylaştırıyor ancak bilmiyorsan da kaybetttiğin bir şey yok. İlk yabancı dil olarak Fransızca bilmen eğitimini daha da kolaylaştırabilir. Hoca konusunda çok bilgili değilim ama Frankofon statüsünü değiştirebileceğini hiç düşünmüyorum çünkü okulun Fransız yönetimi hala devam ediyor. Başka bir sorun olursa yazabilirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-05FCD1E67Hocam peki staj konusunda vs duyumlarınız var mı?Siz hangi bölümdesiniz acaba?
hocam staj konusunda okuldaki çoğu bölümün son yıl zaten zorunlu stajı mevcut. ben sosyoloji bölümündeyim benim bile 1 yıl boyunca zorunlu stajım mevcut. stajı yaptığın şehirde okumak uzun dönem staj yapabilme imkanı sağlıyor.
-
GSÜ’nün anlaşmalı olduğu okullar beklenen düzeyde değil bana göre ODTÜ sektörel olarak daha yoğun bir etkinlik gösteriyor. Artık herkes yurt dışı eğitimi alıp başlıyor onu da değerlendirmelisiniz bence hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Üstad beni hatırlarsın öncelikle başarın için tebrik ederim.Ben GSÜ econdayım yani bu iki üni arasında iibf açısından aman aman bir fark yok.Ama benim gorusume gore gsü(erasmus imkanlari daha kolay odtuye gore)daha agir basiyor.Ama ne secersen sec pisman etmez
Odtü İşletme mezunuyum iktisatta yandal yaptım. Hocalar konusunda haklısın ya beraber okumuşlar ya da kendi öğrencisi (özellikle finans hocaları), bu yüzden birbirlerini tutuyorlar. İşin garibi o kadar finans seçmelisi olmasına rağmen bu dersleri çok seçen olmazdı. Pazarlama konusunda ise eskiden daha çok hoca vardı, forest watson diye yabancı hoca vardı mesela iyiydi. Mevcut hocalara baktığımda bunlar daha çok organizasyon ve ik alanlarında, benim hiç seçmeli ders almadığım alanlardı bunlar. Ama bu alanlarda da iş imkanları genelde büyük şirketlerde geniş oluyor. Erasmus konusunda sıkıntı olmuyor ortalaman iyiyse gidersin, son 2 sene hep seçmeli olduğu için uzatmadan bitirirsin, 2 defa erasmusa gidenler de oluyordu. İktisata gelirsek, daha teorik bir bölüm, benim aldığım dersler 2.-3. sınıf teori dersleriydi ancak bölüm daha sayısal bir alan olduğu için bilgisayarla alakalı da seçmeli dersler vardı (işletme de 1 tane pythona giriş vardı). Bana sorarsan sitelerine gir ders içerikleri kısımları var onları oku, hangisi kafana yatarsa onu seç. Bu bölümlerde her şey kendine bağlı, ama ODTÜ'nün staj konusunda falan tanınırlığı iyi ,Gsü'nün de kendine has avantajları da vardır. Finans alanında çalışmayı düşünüyorsa iktisat daha iyi gibi, çünkü matematiksel yanı daha kuvvetli. Müh. ile aynı mat derslerini alıyorlar zorlanabilirsin.
-
İibf de top tierlar
Gs bilkent koç sabancı boğaziçi
Seni bir yerlerden hatırlıyorum boun econ Öncelikle sonucun için tebrik edeyim. Forumdaki EA'lara yardım etmeyi severim. 2 sene önce falan tyt kısmında ben aktifken seninle de yazıştık büyük ihtimal. Neyse, soruna gelelim.
Ben olsam ODTÜ ve GSÜ'yü okul olarak kıyaslamazdım hedefim Türkiye'de beyaz yakalı olmaksa. İkisinde de şansın çok ama çok benzer. Kurumların sınavlarına davet edilirsin, iyi performansla mülakata da kalırsın. İş verenin gözünde GSÜ de ODTÜ de aynı derecede vitrindir, çok ayırt etmezler. Sonrası sana kalır.
Düşüneceğin şey elbette şehir olsun. Sana söyleyeyim, uzun dönem stajlar (4-5 aylık olanları kast ediyorum) İstanbul'dan öğrenci alır. Çünkü Ankara'da okurken İstanbul'da bulunma şansın yok. Ha pandemi stajları komple online yapar da bu durumu değiştirirse onu ben bilmem.
Bana sorarsan kampüs vs. açısından ODTÜ çok daha "okul" dur. Ben ortamını pek sevmem ODTÜ'nün ama bir kültürü yok da diyemeyiz. GSÜ'yü de ablamdan biliyorum, ufak, butik, kendi halinde bir okul işte.
Diyelim ki hedef Türkiye'de beyaz yaka olmak değil, yurt dışı da düşünüyoruz. GSÜ mezunları Frankofon ülkelerle sınırlı kalıyor biraz. Yani GSÜ kötü bir okul değil fakat İngilizce eğitim veren okullar ve İngilizce konuşan ülkelerde Türkiye'den kabul alanların Bilkent, ODTÜ, Koç, Sabancı, BOUN mezunu olduğunu söylemek abartı olmaz. GSÜ'nün adını ben pek buralarda duymadım.
-
Hocam yazınızı yeni gördüm,içime doğdu galiba ikimiz de Devrim'de buluşacağız :)
Ben de çok gelgit yaşadım ama LinkedIn e girin bakın,sonuç buna dönecek ;)
Hocam çok teşekkür ederim.Hocam aynen kurumları çok ayırmıyorum aslında yani etiket olarak bir fark olacağını düşünmüyorum çünkü ucu açık bir alana giriyoruz ve segment okullarda aynı olduktan sonra iş diğer ve en önemli aşama olan bizlere kalıyor.
GSÜ konusunu kafamda elemek durumunda kaldım ama bunda temel sebep İstanbul'a gitmemem içindi hani arada uçurum bir fark olmadığını düşündüm ve bazı özel sebeplerden ötürü en azından 1 sene daha burada kalmam lazım.
ODTÜ konusunda tamamen sizin gibi bakıyorum ama pek de alternatifim yok gibi.Bilkent ui için sizi rahatsız etmiştim hocam da sonra düşününce bölümün bana işletme kadar uymadığını düşündüm.
-
Hocam ODTÜ'yü pek sevmiyorsun sanırsam ama mezun dağılımına vs bakınca ODTÜ işletmenin de bu saydığın yerlerden vs aşağı kalır hiçbir yanı yok.Dediğim gibi aşağı kalır tek yanı Ankara'da olması.
Eğer bana katılmıyorsanız da,bu çok normal,bize durumu biraz izah ederseniz sevinirim
-
İktisatı da şu yüzden düşünmedim:
Eğer yönelmek istediğim alan tek bir yer ise bunu işletme seçmelileriyle hayli hayli oraya taşırım ama iktisat seçince çok ağır bir matematik eğitiminden geçeceğiz ve benim yöneleceğim alan biraz daha yarı yarıya olacak(yarı sözel bilgi yarı sayısal)haliyle iktisatta sözel bilgi çok az yani ağır bir mat eğitiminden geçiyorlar bu da bana biraz ilerde yapacağım iş açısından saçma geliyor.
Ben sıralamaya göre vs asla iş yapmam hatta doğruyu söylemek gerekirse ODTÜ iktisatın akademik kadrosu işletmeye göre kağıt üstünde çok daha iyi duruyor ancak kişisel faktörler burada devreye giriyor.
Birde ben bugün elde ettiğim başarıyı kazanmak için 3 senemi yaktım.Herkes emek vs veriyor ama ben dipten geldiğim için bu başarının benim için önemi ve yapacağım seçimin de önemli çok fazla.Deli gibi kendimi geliştirmeye gidiyorum.Sadece okulun sunduğu şeylere bağlı kalmayıp bu yolda yapılacak ne varsa yapmaya hazır şekilde gideceğim.
GSÜ gerçekten güzel okul,butik vs ve çok hoş bir konumu var.Akademik kadrosu vs de bayağı iyi ancak şehir olarak 1 sene daha Ankara'da kalmam lazım dediğim gibi bu sebepten ötürü ODTÜ seçeceğim gibi duruyor ama bana yardımcı olan herkese de sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
-
Yani ben Bilkent tanıtımına kesin git derim. Kesip atma. Okulum diye övmüyorum, Bilkent İİBF çok iyidir. Yine de kararın ODTÜ olabilir elbette, sadece orayı da gör diyorum.
-
Gsü size yarı burslu Bilkent kadar masraf çıkarabilir hocam ankaradan geldiğiniz için. ODTÜ daha iyi olur sizin için o açıdan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam haklısınız,Temmuz ayının son günü gittim işletme ve ui için baktım.Ui anlatan kişi özel sektör konusunda biraz karamsar konuştu bu da canımı biraz sıktı doğrusu.Pandemi sebebiyle staj bulamadık işte hocalar yanına aldı vs dedi ha bu sorun her yerde yaşandı muhtemelen ama anlatan kişiler hep önlerindeki şeyi okudular ben biraz özel sorular sorunca iş açıldı ama tam verim aldığım söylenemez :/
Bilkent işletmeyi ODTÜ işletmenin önüne yazdım da geleceğini düşünmüyorum hocam,okul ve imkanlar çok iyi.Keske gelse,zaten ilk tercihim Bilkent olur sadece bölüm bazlı bakınca Bilkent ui vs ODTÜ işletme burada kararım biraz daha ODTÜ'den yana oldu ama ODTÜ işletme vs Bilkent işletme tarzı bir şey olsa benim de oyum Bilkent işletmeden yana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Seni bir yerlerden hatırlıyorum boun econ Öncelikle sonucun için tebrik edeyim. Forumdaki EA'lara yardım etmeyi severim. 2 sene önce falan tyt kısmında ben aktifken seninle de yazıştık büyük ihtimal. Neyse, soruna gelelim. Ben olsam ODTÜ ve GSÜ'yü okul olarak kıyaslamazdım hedefim Türkiye'de beyaz yakalı olmaksa. İkisinde de şansın çok ama çok benzer. Kurumların sınavlarına davet edilirsin, iyi performansla mülakata da kalırsın. İş verenin gözünde GSÜ de ODTÜ de aynı derecede vitrindir, çok ayırt etmezler. Sonrası sana kalır. Düşüneceğin şey elbette şehir olsun. Sana söyleyeyim, uzun dönem stajlar (4-5 aylık olanları kast ediyorum) İstanbul'dan öğrenci alır. Çünkü Ankara'da okurken İstanbul'da bulunma şansın yok. Ha pandemi stajları komple online yapar da bu durumu değiştirirse onu ben bilmem. Bana sorarsan kampüs vs. açısından ODTÜ çok daha "okul" dur. Ben ortamını pek sevmem ODTÜ'nün ama bir kültürü yok da diyemeyiz. GSÜ'yü de ablamdan biliyorum, ufak, butik, kendi halinde bir okul işte. Diyelim ki hedef Türkiye'de beyaz yaka olmak değil, yurt dışı da düşünüyoruz. GSÜ mezunları Frankofon ülkelerle sınırlı kalıyor biraz. Yani GSÜ kötü bir okul değil fakat İngilizce eğitim veren okullar ve İngilizce konuşan ülkelerde Türkiye'den kabul alanların Bilkent, ODTÜ, Koç, Sabancı, BOUN mezunu olduğunu söylemek abartı olmaz. GSÜ'nün adını ben pek buralarda duymadım. |
Benzer içerikler
- roma hipodromu nasıl yazılır
- 60 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- mert yiğit yıldız ekşi
- venegis xr 37.5 mg kullanıcı yorumları
- kiloyla kitap satma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X