Şimdi Ara

Boğaziçi İşletme vs Boğaziçi İktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
6
Favori
11.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisini yazmalıyım ? Bilgisi olanlar yazabilir mi

• Neden zor is buluyor yurtdisinda? Yurtdisinda sadece muhendisler calisiyor gibi bir durum var da biz mi bilmiyoruz?

Neyse, Bogazici Iktisat mezunu, Sayisal Finans masteri yapmis ve yurtdisinda calisan birisi olarak su yorumu yapayim,

Boun Ekonomi

+ Temel bilimler gibi bilim ogrenirsiniz, cogu ders teoridir, ornek IU turkce iktisat mezunu biri asya krizi vs ogrenirken kisisel merakiniz ile arastirmadiysaniz bundan haberiniz olmaz ama 1st gen model 2nd gen model ve news model hepsini bilirsiniz, yani kriz modelleyecek alt yapiniz olur, hikaye kisimlarini da oturup googledan arastirirsiniz o kisimda sorun yok
    + Matematige,istatistige, teoriye,yatkinsaniz tercih Ekonomi olmali, 1. sinif derslerinden sonar hemen hemen tum dersler matematige doner dersin adi ekonomi icerse bile
    + Benim zamanimda 8 fark dersi ile Matematik bolumu ile Cift ana dal yapma imkani vardi (sonar bazi dersler secmeli oldu ama boyle bi amaciniz varsa seciverin, isletme ile de uluslararasi iliskilerde boyle bir sans var, iktisat-isletme ben duymadim henuz)
    + Kaliteli hocalari vardir (Vardi diyeyim) Amerika doktorasi basvurularinda onemli referanslara sahiplerdir. (Isletmeninki kalitesiz demek degildir yazdigim)
    + Amerika doktora basvurusu yapacaksaniz iyi bir GRE ile 3.00 ortalamaya kadar Kabul alirsiniz, bu ortalama isletmede olagan bir GPA oldugu icin Doktora sansi zayiftir, ben sahsen isletme cikisli olup doktoraya giden duymadim ama ben duymadim tabii belki vardir

- Cidden zor bolumdur, zorluk derecesi olarak Elektronik Iktisat yarisi yaptirirlardi benim zamanimda ama ortalamam dusuk oldugu halde iyi bir calisma disiplini ile yuksek ortalama getirilecegine inaniyorum,
    - Cogu ders can egrisi ile degerlendirildigi icin arkadaslariniz sizing rakibinizdir, not vermeme gibi tatsiz durumlara yol acabilir, o yuzden hazirliktayken kanki edinmeye bakilmasi lazim

Ben eger bu ikisi arasinda kalsaydim sahsen yine iktisat secerdim, ama ders icerikleri olarak bambaska bolumlerdir ilk yil harici, o yuzden kesinlikle once derslere bakin hangisi size daha fazla keyif verecekse onu secin, isletme iktisat ayni diyenlere bakmayin, eger cikinca her ikisi de bankaci oluyor diye dusunuyorsaniz muhendis de psikoloji okuyan da bankaci olabiliyor :)
  • Kıskandığım için söylemicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boun için iktisat. Genel olarak işletme. Ama BOUN da iktisat tokatlar...
  • işletme puanın geliyorsa düşünmeden yaz derim
  • İşletmeye yetiyorsa işletme yaz.
  • Bence işletmeyi gözün kapalı yaz..

• boğaziçi işletme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi İşletme
    6 yıl önce açıldı
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    3 yıl önce açıldı
    ODTÜ VS BOĞAZİÇİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş senelerin tanıtım videolarını izle.

Mezun konuşmacıları izlediğinde kendini hangi tarafa yakın gördüğünü zaten anlayacaksın.

Kolay gelsin.
  • Bir milletin derdine bak bir de bizimkine bak.
  • işletme yaz bence bir de nasill calidip kazandigini da bize bahsetsene ?

• Ronaldo vs Messi

• ne işletme ne iktisat gs hukuk,koç hukuk ve bilkent hukuk dan şaşma
  • işletme yaz ben iktisat yazacam önümde fazla kişi olmasın gelmesi sıkıntı gibi zaten :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanıcı-adıı -- 27 Haziran 2017; 21:55:9 >
  • niye böyle dediniz hocam?
  • He canım he hukukmuş. İşletmenin bu kadar aşağılanmasını anlayamıyorum. Gelen geçen boş üniversitelerde ya da aöf te işletme okudugu icin işletme çöp bir bölüm olmuyor. Odtü boun bilkent gs bunlarda işletme okuduysan eğer çok sağlam yerlere gelebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Av. Harvey Specter

niye böyle dediniz hocam?

hukuk altın bileziktir sen hukuk okumazsan bir hukukçu kadar hukuk bilgin olmaz ama hukuk okursan işletmecinin yaptığı işleri yapabilirsin aynı şekilde yöneticilik de uygundur ama bahsettiğim gibi işletme okursan hukuk bilemezsin hukuk bilmek de kıymetlidir ekstra koç,bilkent,gs gibi üniversiteler de %30 ingilizce eğitim var ve sen uluslararası hukuk hakkında bilgisi olan ingilizceyi iyi öğrenmiş bir avukat olarak çıkarsın buradan ülkemizde bunun sayısı azdır ve uluslarası iş yapan hukuk bürolarına işe başladığında acayip ekmeğini yersin bunun zaten asıl para da uluslarası hukuk da dönüyor hiç düşünemediğin kadar para kazanabilirsin ama para için bu mesleği seçme tabiki ekstra boğaiçinde işletme masterı da yapabilirsin daha fazla konuşmayım soruları olan varsa pm atabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Casper1907

He canım he hukukmuş. İşletmenin bu kadar aşağılanmasını anlayamıyorum. Gelen geçen boş üniversitelerde ya da aöf te işletme okudugu icin işletme çöp bir bölüm olmuyor. Odtü boun bilkent gs bunlarda işletme okuduysan eğer çok sağlam yerlere gelebilirsin.

Hocam gelebilme konusunda haklısınız da iibfnin işinin daha zor olduğu da gerçek. (Özellikle uluslarasında ve sonrasında da siyasette) çok iyi yere gelenler olduğu gibi hiç beklemediği şekilde mezun olanlar da oluyor saydığınız okullarda. Burada okul/bölüm kötüleme niyetim yok sadece cevap verdiğiniz arkadaş kötü niyetli veya çok bilgisizmiş gibi bir çıkış yaptığınız için bunu yazdım. Ayrıca bence sabancı da o okullarla beraber sayılmayı hak ediyor.

Konu sahibi için: bence boün ise işletme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nelson -- 28 Haziran 2017; 2:18:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Uluslararası alanda işletme mi daha sıkıntılı hukuk mu? Senin okudugun hukuku kimse takmıyor uluslararası alanda işletme öyle değil. Dedigim ünilerin networküyle sağlam bir yere gidip mba yapıyorsun ve şirketler seni kapıyor. Türkiyede istedigin yerde hukuk oku böyle bir şansın yok. Ha türkiyede iş imkanına gelirsek de savcı hakim olmak istiyorsan torpilden başka çaren yok geç onu. Avukat olsan zaten binlerce var iyi işletme mezunlarından çok bir farkı yok avukatların. He bunları da hukuk isteyen biri olarak söylüyorum çünkü idealim var. Ama ben hukuk istiyorum diye gerçekleri agöze almamazlık yapamam. Hiç beklemedigi şekilde mezun olan her bölümde var. Adam odtü bilg müh kazanmış ortalaması 1.80 falan görüyoruz bunları o bir kriter değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper1907 -- 28 Haziran 2017; 1:44:14 >
  • Casper1907 C kullanıcısına yanıt
    Hocam sağlam bi yere gidip mba diyorsunuz. İstisnalarla burs alanlar hariç sağlam mbayı yapabilecek kaç öğrenci var sizce? O network dediğiniz şey bölümlerin iyi öğrencilerindenseniz kabul almanız için işe yarıyor. Kabul için iyi okul ve başarıyı şart koşan "sağlam yer" çok çok başarılı da olsanız sizden 15k euro - 30k pound arası miktarı yalnızca mba için barınma vs dahil olmadan istemeye devam edecek. Bunu dert etmeyen biri sosyoloji de okusa felsefe de okusa güzel bir kariyer yapabilir zaten.

Liseyi bitirmeden hollandadan kabul almış ve maddiyatla alakası olmadan özel sıkıntılardan ötürü burada kalmış ve yurtdışı işini yüksek lisansa bırakmış, çevresinde yüksek başarıyla yurtdışına giden iktisat işletme mezunları olan biri olarak diyorum ki işler sandığınız gibi değil. Ayrıca mezun olunca beklediğini bulamama konusunun odtü pcde 1.80 ortalamayla herhangi bir ilgisi yok çünkü gayet normal ortalamalı insanlar için konuşuyorum. Hukukun da çok parlak olmadığı bir gerçek. Hukuk da iktisat da hem beklediğinizi verememe hem de çok iyi yerler sunma potansiyeline sahip birer tercih meselesi. Benim ilk mesajımda söylemek istediğim şey sadece kimseyi iibf yerine hukuk önerdi diye bombalamanın anlamının olmadığıydı ama konu buralara geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nelson -- 28 Haziran 2017; 2:16:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Casper1907

Uluslararası alanda işletme mi daha sıkıntılı hukuk mu? Senin okudugun hukuku kimse takmıyor uluslararası alanda işletme öyle değil. Dedigim ünilerin networküyle sağlam bir yere gidip mba yapıyorsun ve şirketler seni kapıyor. Türkiyede istedigin yerde hukuk oku böyle bir şansın yok. Ha türkiyede iş imkanına gelirsek de savcı hakim olmak istiyorsan torpilden başka çaren yok geç onu. Avukat olsan zaten binlerce var iyi işletme mezunlarından çok bir farkı yok avukatların. He bunları da hukuk isteyen biri olarak söylüyorum çünkü idealim var. Ama ben hukuk istiyorum diye gerçekleri agöze almamazlık yapamam. Hiç beklemedigi şekilde mezun olan her bölümde var. Adam odtü bilg müh kazanmış ortalaması 1.80 falan görüyoruz bunları o bir kriter değil.

biPeki bu mantıkla ekonomi daha iyi olmaz mı yurtdışı için sonuçta orda economics yazması daha + bir şey olmaz mı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.