|
Bildirim
|
Kıskandığım için söylemicem
|
Neden zor is buluyor yurtdisinda? Yurtdisinda sadece muhendisler calisiyor gibi bir durum var da biz mi bilmiyoruz?
Neyse, Bogazici Iktisat mezunu, Sayisal Finans masteri yapmis ve yurtdisinda calisan birisi olarak su yorumu yapayim, Boun Ekonomi + Temel bilimler gibi bilim ogrenirsiniz, cogu ders teoridir, ornek IU turkce iktisat mezunu biri asya krizi vs ogrenirken kisisel merakiniz ile arastirmadiysaniz bundan haberiniz olmaz ama 1st gen model 2nd gen model ve news model hepsini bilirsiniz, yani kriz modelleyecek alt yapiniz olur, hikaye kisimlarini da oturup googledan arastirirsiniz o kisimda sorun yok + Matematige,istatistige, teoriye,yatkinsaniz tercih Ekonomi olmali, 1. sinif derslerinden sonar hemen hemen tum dersler matematige doner dersin adi ekonomi icerse bile + Benim zamanimda 8 fark dersi ile Matematik bolumu ile Cift ana dal yapma imkani vardi (sonar bazi dersler secmeli oldu ama boyle bi amaciniz varsa seciverin, isletme ile de uluslararasi iliskilerde boyle bir sans var, iktisat-isletme ben duymadim henuz) + Kaliteli hocalari vardir (Vardi diyeyim) Amerika doktorasi basvurularinda onemli referanslara sahiplerdir. (Isletmeninki kalitesiz demek degildir yazdigim) + Amerika doktora basvurusu yapacaksaniz iyi bir GRE ile 3.00 ortalamaya kadar Kabul alirsiniz, bu ortalama isletmede olagan bir GPA oldugu icin Doktora sansi zayiftir, ben sahsen isletme cikisli olup doktoraya giden duymadim ama ben duymadim tabii belki vardir - Cidden zor bolumdur, zorluk derecesi olarak Elektronik Iktisat yarisi yaptirirlardi benim zamanimda ama ortalamam dusuk oldugu halde iyi bir calisma disiplini ile yuksek ortalama getirilecegine inaniyorum, - Cogu ders can egrisi ile degerlendirildigi icin arkadaslariniz sizing rakibinizdir, not vermeme gibi tatsiz durumlara yol acabilir, o yuzden hazirliktayken kanki edinmeye bakilmasi lazim Ben eger bu ikisi arasinda kalsaydim sahsen yine iktisat secerdim, ama ders icerikleri olarak bambaska bolumlerdir ilk yil harici, o yuzden kesinlikle once derslere bakin hangisi size daha fazla keyif verecekse onu secin, isletme iktisat ayni diyenlere bakmayin, eger cikinca her ikisi de bankaci oluyor diye dusunuyorsaniz muhendis de psikoloji okuyan da bankaci olabiliyor :) |
Bir milletin derdine bak bir de bizimkine bak.
|
He canım he hukukmuş. İşletmenin bu kadar aşağılanmasını anlayamıyorum. Gelen geçen boş üniversitelerde ya da aöf te işletme okudugu icin işletme çöp bir bölüm olmuyor. Odtü boun bilkent gs bunlarda işletme okuduysan eğer çok sağlam yerlere gelebilirsin.
|
Ronaldo vs Messi
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanıcı-adıı -- 27 Haziran 2017; 21:55:9 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nelson -- 28 Haziran 2017; 2:18:41 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper1907 -- 28 Haziran 2017; 1:44:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nelson -- 28 Haziran 2017; 2:16:00 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|