Bu iki bölümden iş imkanı olarak hangisi daha geniştir yüzde 50 yazmayı düşünüyorum aklımda işletme ve 3.0 ortalama üstü yapıp yazılım yandalı yapıp yurtdışına kapak atmak istiyorum diğer yandanda iktisatın zorluğu(zorluktan kastım matematik degil isletmeye kiyasla zor olması) daha cok ilgimi cekiyor ve küçüklükten beri gelen ekonomi ilgim var siz olsanız hangisini tercih edersiniz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shebelongstothestreets -- 13 Temmuz 2021; 12:2:50 > |
Bilkent İşletme v Bilkent İktisat
-
-
Hocam sıralama aralığınızı nasıl bekliyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"aklımda işletme ve 3.0 ortalama üstü yapıp yazılım yandalı yapıp yurtdışına kapak atmak istiyorum"
3-4 ay önce aklımdan geçiyordu biraz araştırınca vazgeçiyorsun ha istesem de olmaz şu an zaten ama olmuyor o işler öyle.
-
Hocam sınavdan önce netlerim 80 90 arası tyt 60 70 arası aytydi yarım yamalak kontrol ettim net bir şey söylemem sacma olur net olarak ama 5k-20k arasi bi siralama gelir
-
Hocam biraz açar mısın
-
Yazılım geliştirme de yan dalda yani toplam 5 ders alacaksın.
Programlamaya giriş algoritma ve veri yapılraı nesne yönelimli programlama ve herhangi bi seçmeli bunları 2-3 ayda yutuptan en temiz dibine kadar öğrenirsin zaten amaç öğrenmenin yanında bilkentte diploma almak diyorsan
http://fba.bilkent.edu.tr/programs/undergraduate/ug-curriculum/ şu kadar işletme dersi varken yorucu haliyle onlara zaman ayırıp kendini geliştirmen kat kat kat kat zorlaşacak. İmkansız bir şey yok tabi yapılabilir ama verdiğin emeğe değer mi dersen bence değmez. Hadi yazılımı öğrendin tamam bu da yanlış bir ifade öğrenmek sonu olan bir şey değil de eee işletmeyi boşuna mı okudun o zaman ? Ki okuması da kolay oldugunu düsünmüyorum.
En iyi bölüm bu açıdan bakınca YBS oluyor. YBS nerde okunur vakıfta dersen oralar da sıkıntılı işte. Yani sıralamaları çok yukarda değil. Ama marmara devlete girebilirsin belki fena değil bence gayet iyi. KHAS veya özyeğin de olabilir. Ama ben kendi adıma bunu yani bilkent işletme falan bi kaç ay önce düşündükten sonra vazgeçtim. Ki şirketlere başvuruda yazılımcı olarak işletme diplomasının açığını kapatman için çoook uğraşmak gerek bence.
5-20k arası gelirse khas yeditepe tam burslu, marmara devlet ing deneyebilirsin gelir zaten bence. ben olsam marmara devlet yazardım.
NOT: Kimsenin tercihine falan genelde karışmama kararı aldım pek yorum yazmıyorum. O yüzden genel olarak her şeyi çok iyi araştır sadece yazdıklarıma bakma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Temmuz 2021; 12:16:24 >
-
hedefim sene başında özü ybsydi daha doğrusu motive olmak için öyle bi hedef seçmiştim tabii kastım tam burslusu zaten o iş iptal yüzde 50 oraya gidicek adam gitsin sabancıya kat kat mantıklı bi hareket yapmis olur zaten diğer ünileride düşünmüyorum istanbul ne kadar kariyer açısından ankaraya göre avantajlıda olsa iş imkanı vs vs bilkent dediğiniz ünilerin çok önünde ve açık konuşmak gerekirsede yazılımı çağa ayak uyduracak seviyede öğrensem yeter işletme kısmı daha ağır basiyor o yüzdende işletme - iktisat arasında gidip geliyorum ybsdense
-
Kolay gelsin o zaman hocam bilkent işletme kesinlikle kaliteli bir yer.
-
-
Genel olarak baktığımızda bilkent iktisat açık ara alır. Ama dediğim gibi bu genel yani kişisel ilgi alakadan soyutladığım hali. Arkadaşın yazılım falan gibi başka planları varsa işletme onun için daha iyi olabilir bilkent iktisatın eğitimi çok çok sağlam diyorlar. İşletme biraz daha rahatmış
İktisat bence ama ilgi alakana göre değişir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilkentte yandal olayini 2 3 kez dusunun. Ctis dersleri zaten dogu kampuste, cs bölümünden almıyorsunuz o dersleri onu da belirteyim
4 ders alınıyo hocam. Donem basi bir ders son derece rahat aslında, ama sanılan bilgi düzeyine ulaşmaya yetmeyebilir
Anahtar kelimeler: işletme, ortalama, yazılım, yandal, yurtdışı, kapak atmak
Patladım
YBS övücü olarak buraya teşrif etmiş bulunmaktayım. İşletme düşünüyorsun ama yazılım öğrenip yurt dışına kapak atmak mı istiyorsun ? o zaman yazıyorsun ybs yi hocam hayatına bakıyorsun. Ne yan dal zorluğu veya stresi çekiyorsun ne de işletme diploman boşa gitmiş oluyor çünkü ikisi de var ybs de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 13 Temmuz 2021; 13:28:32 > -
ortalamayla ilgili bi şey yok konuda cımbızla seçmişsin yandal icin gerekli olan ortalamayı söyledim ki yazılımcı olucamda demedim
-
Bakalım hocam sıralamalar gelsin yeditepe tam burslu gelir gibi azıcık gerilerse ki sanmıyorum ama bilkent işletme veya iktisat daha ağır basıyor
-
Hocam Bilkent İktisat için Matematikçi yetiştiriyorlar demişti arkadaşım Matematikle aran iyiyse İktisat bence iyi araştırman lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yksmagduruyum -- 13 Temmuz 2021; 13:42:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ahahshjsjsjs cidden çok güldüm ben de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
"aklımda işletme ve 3.0 ortalama üstü yapıp yazılım yandalı yapıp yurtdışına kapak atmak istiyorum" 3-4 ay önce aklımdan geçiyordu biraz araştırınca vazgeçiyorsun ha istesem de olmaz şu an zaten ama olmuyor o işler öyle. |
Benzer içerikler
- ulti yayınları zor mu
- gülücük kelimesinde hangi ses olayı vardır
- ders çalışırken dikkat dağınıklığı için ilaç reçetesiz
- plastik cerrahi maaş
- stajyer avukat maaşı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X