...
Muhtemelen birkaç güne öğreneceksiniz tahminimi erken yazacaktım ama buraya girmeyi unuttum.
23,5-24 arası kapatacağını düşünüyorum. Kontenjan artışı geçen seneden az da olsa 15 20 bin arası tıplarda geçen seneki kadar gerileme olacak bence hatta daha fazlası bile olabilir.
Herkese iyi forumlar
TIP TERCİHİ
|
Tıp Kontenjanları (2021)
Toplam tıp kontenjanını bulamadım azaldığını ya da arttığını bildiğiniz kontenjanlar var mı?
Fakültenin altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar öğrencilerin temel bilimlere ilişkin 1., 2. ve 3. sınıf eğitimleri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde; klinik bilimlere ilişkin 4., 5. ve 6. sınıf eğitimleri Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesinde sürdürülecektir.
Bk. 176 Altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar öğrencilerin Temel Bilimlere ilişkin 1. 2. ve 3. sınıf eğitimleri Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde; Klinik Bilimlere ilişkin 4. 5. ve 6. sınıf eğitimleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam edecektir.
İki yeni fakülte ilk defa öğrenci alacak gibi duruyor. Ekleme yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Bilgi geldikçe düzenleme yapacağım.
Sıralama Tahmini Yapıyorum (bitti)
Geçen yıl yerleşip bu sene dilden ilk 100 denemiştim belki aranızda bilmeyenler vardır. Ayrıyeten ayt'ye de girdim edebiyat sosyal mat çözdüm fakat fene de sonradan baktım yani tüm sınava hakimim kesinlikle objektif bir şekilde tahmin yapacağım ve iddialıyım
2018-2019 sıralamanızı ve alanınızı yazmanız yeterli
Direksiyon Sınavı
İlk girişimde paralel parktan kaldım komisyon çok sertti çok sık uyarı aldım. Profesyonel birisinden direksiyon kursu almak istiyorum fakat fiyatlara hiç hakim değilim. Alanlar varsa fiyat aralığını yazabilir mi?
Dilden ilk 100 deneyen var mı?
Koruduğu tyt sıralamasını söyleyebilir mi? 92 tyt yaptım geçen yıldan 27k tyt sıralamam var ancak yeterli olmuyor. Ydt kısmında sorunum yok yorgun girmezsem tam ya da tama yakın yapacağımı düşünüyorum. Seneye burs için tekrar denemek istiyorum kaç tyt yapmam gerekir?
92 tyt kaç k getirir?
.
Sınav Yorumum
Öncelikle herkese merhaba. Geçen yıl sınava girip yerleşmiş birisi olarak objektif olarak sınav yorumumu paylaşmak istiyorum. İki yılı kendi içinde karşılaştıracağım için belki birilerine faydası dokunur. Geçen yıl sayısaldan girmiştim bu yıl ea ve dilden girdim.
Tyt: Türkçe geçen yıla göre kolaydı seviye olarak klasik ösym seviyesindeydi, orta diyebilirim. Matematik geçen yıla göre daha zordu ve ciddi zamanımı aldı. Sosyal kolaydı diyebilirim fen geçen yıldan zor geldi bana fakat paslanmış olabilirim.
Ayt: sınava girmeden 18, 19 ve 20'yi çözüp girdim. 17'ye ucundan bakmışımdır. Edebiyat açık ara diğer yıllardan zordu ikilemde kaldığım çok soru oldu. Tarih ve coğrafya çalışmadan girdim maalesef yorum yapamayacağım yine de kolay olmadığını söyleyebilirim. Ayt mat bence epey zordu 20 küsür soru işaretledim epey unutmuşum. Açıkçası çok uğraşmak istemedim bunun da etkisi olabilir. Geçen yıl 39-1 yapmıştım nereden nereye matı iyi yapan çok iyi bir sonuç alır diye düşünüyorum. Geçen yıl bizi şok eden o lanet yığılma bu yıl olmaz.
Dili yorumlamama gerek yok bence yine de isteyen olursa yorum yaparım. Herkese iyi akşamlar
Sıralama Tahmini
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 908
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 25.394 (Bu ay: 79)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 908 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar