Şimdi Ara

İTÜ Endüstri vs ODTÜ Endüstri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce hangisi daha mantıklı ODTÜ bütün mühendislik dallarında İTÜ den önde fakat endüstri hariç bunun bir sebebi var mı? Ayrıca hangisi niye tercih edilmelidir?

• İTÜ'de ingilizce olduğu halde bazı hocaların türkçe anlattığını duyumunu aldım şayet bu yüzden ODTÜ ingilizceden dolayı bir adım öndedir.
  • ODTÜ İTÜ 'Den önde demeyin işte ya. Mühendislik de önde ne demek? Bu iki üniversitede de 10-15 bölüm bir binada değil. Her bölümü farklı farklı değerlendirmek gerekir ama maalesef tercihlere bakarsak öğrenciler üniversite seçiyor bölüm değil. Zaten İTÜ'Ye de çokça kişi bölümü bilmeden geliyor. Hazırlıkta soruyorlar bu bölüm ne yapıyor diye. Özellikle 50k+ bölümlerde
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Hocam önde den kastım sıralama bazında dedim eğitim olarak kıyaslamadım.
  • Cengâver kullanıcısına yanıt
    Neyse en azından öyle anlayanlar olursa bir işe yarar yazdığım. Aynı zamanda yanlış anlama için özür dilerim. Hem de bu konuyu da fava ekleyeyim şu an pek müsait değilim bir ara bakayım neden önde olduğuna
  • İstanbulun etkisini hissedeceğin mühendislik muhtemelen endüstridir çünkü. Sanayinin ve hizmet sektörünün ezici çoğunluğu İstanbul'dayken sen de bunlarda çalışacak birisi olarak İstanbulu düşünmelisin bence. Çoğu bölüm tartışmalıdır ODTÜ-İTÜ arasında ama bana kalırsa İTÜnün kesinlikle avantajlı olduğu bir alandır endüstri.
    Derse girenin Türkçe anlatması olayı çok sık olmaz. ODTÜdeki arkadaşım da aynı şeyi söylemişti, Boğaziçide fizik okuyan arkadaşım da. Bu istisna olarak hocaya bağlı bir şeydir. Bu sebeple üniversite yazılmayacaksa da yuh yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam İTÜ %30 İngilizce Türkçe'ymiş öğrenciler tercih etsin diye %30 demişler diye duyumlar aldım siz ne diyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up
    İstanbul endüstri mühendisliği için daha büyük avantaj hocam onun için sanırım

Peki hocam çok sağolun ayrıca şunu da sorayım sıralamam 6075 geçen sene İTÜ endüstri yüzde 100 inglizce 5900 ile kapamış onu yazıp altına yüzde 30 inglizce itü endüstri(9500 ile kapamış) mü yazmalıyım yoksa ODTÜ endüstri mi(6200 ile kapamış)?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengâver

Peki hocam çok sağolun ayrıca şunu da sorayım sıralamam 6075 geçen sene İTÜ endüstri yüzde 100 inglizce 5900 ile kapamış onu yazıp altına yüzde 30 inglizce itü endüstri(9500 ile kapamış) mü yazmalıyım yoksa ODTÜ endüstri mi(6200 ile kapamış)?
    Bence yine altına %30 yaz ya. İngilizce meselesi gerçekten büyütüldüğü kadar değil. Kaldı ki bölümün %30 olsa da kalan %70lik krediyi İngilizce seçebiliyorsun.

• Hocam ben burada bilmediğimden ve kararsız kaldığmdan soru soruyorum ve siz İTÜ de okuyordunuz hatırladığıma göre bu konuda lütfen dalga geçmezseniz ve anlayış gösterirseniz sevinirim.
    Çok sağolun hocam yorumlarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengâver

Çok sağolun hocam yorumlarınız için
    Ne demek

• Cengâver kullanıcısına yanıt
    Hocam ne dalgası estağfurullah

• Up

• Hocam endüstriyi iyi düşündün mü neden onu yazıyosun?Bende boun endüstri düşünüyorum ama emin değilim.

• İnsanMühendisi İ kullanıcısına yanıt
    Hocam iş alanı oldukça geniş tesktilden otomotive vb. Bir sürü fabrika ve holding ayrıca ilgilerime de uyuyor yazılıma da kayabiliyorsun yönetime de sanırım (aslında endüstri ye tam karar veremedim aklımın bir köşesinde İTÜ elektronik de var ama)

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.