Şimdi Ara

Bilkent Endüstri Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
6.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aramızda özellikle bu bölümleri okuyanlar varsa neden seçtiklerini, kendisinde hangi özelliği gördüğünden bu bölümü ve okuduğu üniversteyi neden seçtiğini yazarsa bölümü düşünen arkadaşlara faydalı olur diye düşünüyorum. Başlığa Bilkent yazmamın sebebi kendimi muadili üniversiteleri arasından (İTÜ-ODTÜ) oraya yakın hissetmem. Hâlâ ne endüstri mühendisliğine ne de Bilkent'e kadar verebilmiş değilim.
    Değerli düşüncelerinizi alta bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Yok mu kimse :(

• Hocam ben de endüstri yazacağım. Bilkent ve İTÜ arasındayım ve tercihim İstanbul'da yaşadığım için İTÜ olacak gibi. Aralarında başka bir şehire taşınmaya değecek kadar bir fark olmadığını düşünüyorum. Ankara'da yaşıyor olsam düşünmeden Bilkent yazardım.

• Excyt E kullanıcısına yanıt
    Ankara'da değilim ama yakın bir ildeyim hocam. Eğer endüstri seçecek olursam ben de yazacağım burayı sanırım. Ama bu bölüme mi aitim emin değilim. :(

• Hocam valla okuyan birinden dinlemek lazım, ben de merak ediyorum.

Konu büyük rağbet görür diye düşünmüştüm ama takan pek olmadı hocam :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen benim konum da pek takılmadı :D

Bekleyelim bakalım hocam.

• Endustri muhendisligi genel olarak finansal sektore daha yakin bir bolum.buyuk finans ve danismanlik sirketleri(bcg,mckinsey vb) bilkent,sabanci,koc ,odtu ve bogazici'ni tercih ediyor.bu anlamda linked in profillerine de bakarsaniz bilkent endustri muhendisliginden mezun olup buralarda calisanlari gorebilirsiniz.ben de burayi düşünüyorum.hedefim yurtdisinda ekonomi masteri yapip morgan stanley,jp morgan gibi sirketlerde calismak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

• Bu konuyu pm den de konuşmuştuk beqir hocam ama ben herkese bir fikir vermesi bakımından kendi düşüncelerimi aktarayım. Çevremde çok fazla akademik anlamda başarılı insan vardı 10 tane falan yakın zamanda üniversite sınavına girmiş akrabam var bunların 4 tanesi hacettepede tıp okuyor/mezun. Akademik anlamda diğerlerine nazaran en başarısızı hacettepede bilgisayar mühendisliği okudu. Onların bana tercih konusunda anlattıkları kadarıyla ilk 10k daki kararsız arkadaşlar için bir tercih rehberi olabilir bu yazdıklarım. Öncelikle ilk 10k daysanız düşünmeniz gereken ilk şey üniversite sınavındaki başarınızı üniversitede de gösterebilmek sınav notlarınızı yüksek tutmak. Üniversitede başarılı olmak içinse karasız arkadaşların yapacağı ilk şey ne yapmak istemediklerini belirlemek. İstemediğiniz bir bölümde başarılı olmanız zor. Sonraki basamak ise üniversite sınavında yakaladığı başarının nedeni olan düzenini değiştiremek. Kararsızsanız çok fazla şehir değiştirmemeye çalışın ailenizin yanında kalmak ilk 10k daki sıralama olarak daha yukarıdaki bir bölüme gitmekten kesinlikle çok daha önemli. Ve son olarak lisede başarılı olduğunuz derslere göre sakın tercih yapmayın. Dersi hiç sevmiyorsanız orası ayrı ama biyolojim iyi diye tıp ya da matematik fiziğim iyi diye mühendislik seçmek gibi bir hataya düşmeyin. Bu yazdıklarımdan sonra elde kalan bölümlerin öğretim üyelerini inceleyin. Akademik kadro değerlendirnesi yaparken(özellikle mühendislikte) sakın profesör doçent sayısı fazla olan bölümler iyidir tarzı bir yanılgıya düşmeyin. Asıl olarak önemli olan yüksek lisans ve doktora yapılan üniversite ve hocaların aldığı atıf sayısıdır akademide çoğu şey yayınladıkları paper sayısı ve atıf sayısı ile ölçülür ama bu bilgilere ulaşmak biraz teferruata giriyor siz yüksek lisans ve doktora yapılan üniversiteye bakın. Son olarak rahatlayın ve elde ettiğiniz başarının keyfine bakın çünkü başarılı üniversitelerin bu kadar kasacak kadar farkları yok. Bahsettiğim adımları izlerseniz içinize sinecek bir tercih yapacağınıza inanıyorum

Hocam çok doğru düşünüyorsunuz zaten iyi bir okula gireceksiniz bilkent ve itü arasındaki fark hayat düzenininizi bozmaya değmez istanbulda kalırsanız derslere daha iyi odaklanabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mrpenguin

Bu konuyu pm den de konuşmuştuk beqir hocam ama ben herkese bir fikir vermesi bakımından kendi düşüncelerimi aktarayım. Çevremde çok fazla akademik anlamda başarılı insan vardı 10 tane falan yakın zamanda üniversite sınavına girmiş akrabam var bunların 4 tanesi hacettepede tıp okuyor/mezun. Akademik anlamda diğerlerine nazaran en başarısızı hacettepede bilgisayar mühendisliği okudu. Onların bana tercih konusunda anlattıkları kadarıyla ilk 10k daki kararsız arkadaşlar için bir tercih rehberi olabilir bu yazdıklarım. Öncelikle ilk 10k daysanız düşünmeniz gereken ilk şey üniversite sınavındaki başarınızı üniversitede de gösterebilmek sınav notlarınızı yüksek tutmak. Üniversitede başarılı olmak içinse karasız arkadaşların yapacağı ilk şey ne yapmak istemediklerini belirlemek. İstemediğiniz bir bölümde başarılı olmanız zor. Sonraki basamak ise üniversite sınavında yakaladığı başarının nedeni olan düzenini değiştiremek. Kararsızsanız çok fazla şehir değiştirmemeye çalışın ailenizin yanında kalmak ilk 10k daki sıralama olarak daha yukarıdaki bir bölüme gitmekten kesinlikle çok daha önemli. Ve son olarak lisede başarılı olduğunuz derslere göre sakın tercih yapmayın. Dersi hiç sevmiyorsanız orası ayrı ama biyolojim iyi diye tıp ya da matematik fiziğim iyi diye mühendislik seçmek gibi bir hataya düşmeyin. Bu yazdıklarımdan sonra elde kalan bölümlerin öğretim üyelerini inceleyin. Akademik kadro değerlendirnesi yaparken(özellikle mühendislikte) sakın profesör doçent sayısı fazla olan bölümler iyidir tarzı bir yanılgıya düşmeyin. Asıl olarak önemli olan yüksek lisans ve doktora yapılan üniversite ve hocaların aldığı atıf sayısıdır akademide çoğu şey yayınladıkları paper sayısı ve atıf sayısı ile ölçülür ama bu bilgilere ulaşmak biraz teferruata giriyor siz yüksek lisans ve doktora yapılan üniversiteye bakın. Son olarak rahatlayın ve elde ettiğiniz başarının keyfine bakın çünkü başarılı üniversitelerin bu kadar kasacak kadar farkları yok. Bahsettiğim adımları izlerseniz içinize sinecek bir tercih yapacağınıza inanıyorum
    +

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @Mrpenguin hocam teşekkür ederim tekrardan yorumlarınız için. 11 yıllık Makine mühendisi babamın eski bir öğrencisi ile konuştum gazi mezunu. Endüstri yazmamamı, bilgisayar-elektronik-makine üçlüsüne yoğunlaşmamı söyledi. Bir de istanbulda okumamı tavsiye etti. Nedenini sorduğumda farklı bir bakış açısı kattığının bunu çevresindekilerden ve çalıştırdığı mühendislerde gördüğünü söyledi. Bu arada kendisi işveren. Siz ne dersiniz hocam bu duruma?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFourBarMechanism -- 5 Ağustos 2018; 15:51:45 >
  • Hocam şöyle ki eğer gazi makine endüstri ikileminde olsaydınız kesinlikle makine derdim. Ya da eğer 25 bin olsaydınız ytü makine mi endüstri mi diye sorsaydınız kesinlikle ytü makine derdim. Ancak eğer siz itü odtü bilkent koç boğaziçi gibi mühendislik piyasasını yöneten bir üniversitede endüstri okuyacaksanız düşünmeden okuyun derim. Endüstri mühendisliğinde okul diğer mühendisliklere göre çok daha önemlidir çünkü endüstri mühendisliği (hangi alana yöneleceğinize de bağlı olarak) fazlaca networking ve sosyallik ister. "Endüstriciler sadece sunum yapıyor yeaaa" diye düşünmek çok sağlıksız ve eski kafalı bir görüş özellikle makine mühendislerinin(ayrıca çok da iyi bir üniversite mezunu olmayanlarının) bu kafaya sahip olması daha da ilginç. Şu an TAİ de çalışan boğaziçi makine mezunu kuzenim bir arkadaşıyla konuşturmuştu beni. Kendisi makine ana dal ve endüstri yan dal mezunuydu. Söylediği kadarıyla türkiyede endüstriye bakışın mekatronik gibi okursan aç kalırsın tarzında olduğunu ancak bir fabrikadaki en temel gereksinimlerden birinin endüstri mühendisi olduğunu söylemişti. Ayrıca endüstrinin bol nüfuslu(yönetilecek çok iş gücünün olduğu) ve ahım şahım üretim yapmayan ülkemizde makine okumaktan daha mantıklı olabileceğini çünkü endüstri mühendisinin çalışması için fabrikaya da gerek olmadığını söylemişti(kendisi coca cola da mühendis ve istatistikçilerden oluşan bir birimin şefiydi yan dalı olmasına rağmen endüstri mühendisliği sayesinde iş bulmuştu yani). Okunulan şehirlerin çok da bir şey değiştirdiğini sanmıyorum. Endüstri için çevre daha önemli ve istanbul da türkiyenin dünyaya açılan kapısı o bakımdan biraz daha avantajlı olabilir ama çok da mühim bir avantaj değil bence bu durum sonuçta ankaranın da kendine göre avantajları var. Ve bence bu konuları gidip en iyi üniversitelerin mühendislik mezunlarıyla konuşmalısın gazi makine mezunu birinin ufkunun bu kadar dar olması normal . Ben yukarıda saydığın karakter özelliklerinden dolayı endüstri mühendisliğine uygun biri olduğunu düşünüyorum

• Mrpenguin M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam zaman ayırdığınız için teşekkürler gerçekten benim ve diğer bu bölümü düşünenlerin kafasında soru işareti bırakmayacak şekilde yazmışsınız. Sağ olun.

• Destek olup araştırdıkkarımı aktarabildiysem ne mutlu bana

• Beqir ben odtü yazmayı düşünüyorum gelirsen bi çay içeriz

• -Beetlejuice- - kullanıcısına yanıt
    Nicki değiştirteceniz en sonunda adım Osman bileader :)) odtü endustri mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.