Şimdi Ara

Bilkent Endüstri Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
6.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aga ben nickin beqir diye yazdım :D aynen endüstri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, ben sabancı endüstri mühendisliği son sınıfa geçtim. Benim endüstri mühendisliği seçmedeki nedenim, bu mühendisliğin olasılık, istatistik, lineer cebir gibi teorik matematik konularını temel alarak günlük hayatta veya iş hayatında karşına çıkan problemleri çözmeye ve analiz etmeye dayalı olmasıydı. Endüstri mühendisinin ana görevi verimi arttırmak ve süreçleri optimize etmektir, yani giriş dersinde de anlatılan basit haliyle sana bir problem verilir ve sen de bu problemdeki belirli kısıtlar altında fonksiyonunu maksimize ya da minimize etmeye çalışırsın. Fakat gerçek hayatta hiçbir şey kesin olmadığından ve olasılıklara bağlı olduğundan, giriş dersi haricinde neredeyse bütün derslerin temeli olasılık ve istatistiğe dayanır.(Matematik sevmeyene tavsiye etmiyorum, fakat bu matematik tamamen uygulamalı olduğundan sıkıcı bir matematik değil). Simülasyon dersinde aklına gelebilecek herhangi bir sistemi modelleyebilir ve parametreleri değiştirerek sistemin analizini yapabilirsin ve sorunlu noktaları tespit edip çözersin (call center, fabrikada üretim hattı, taksi durağı, metro durağı vb bir çok şey). Kuyruk sistemlerini modellersin, örneğin bir bankaya insanların geliş istatistiğine ve vezne sayına göre bankadaki herhangi bir anda kaç kişinin sırada olacağını, ortalama bekleme süresinin ne olacağını, yeni bir vezne açmanın maliyet olarak değip değmeyeceği gibi araştırmalar yine endüstri mühendisinin işidir. Endüstri mühendisliğinin temel dersleri bunlardır ve diğer alacağın derslerde de bu derslerde öğrendiğin teknikleri kullanırsın. Bunun haricinde endüstri mühendisinin üretim dersleri de vardır ve malzeme bilimi, üretim süreçleri tarzı dersler de fizik ve kimyaya dayanır. Makine mühendisliğiyle asıl kesişim noktası bu derslerdir, sabancıda istersen bu alana hiç girmeyip başka dersler alıp başka alanda özelleşerek de bölümü bitirebilirsin (ben hemen hemen o şekilde yapıyorum). Ayrıca bilgisayar mühendisliğiyle de ortak çok fazla ders içerdiğinden istersen o alanda da özelleşerek bölümü bitirebilirsin.
    Biraz karışık oldu ama aklına takılan ya da anlamadığın kısımları sorarsan yardımcı olurum tekrardan.
    @BeqirJordan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexterM. -- 6 Ağustos 2018; 10:22:30 >

• DexterM. D kullanıcısına yanıt
    Hocam siz de çok güzel açıklamışsınız. ODTU Endustri mezunu akrabam olduğunu öğrendim bir de onunla konuşacağım. ASELSAN'da çalışıyormuş en son.

Size şey sormak istiyorum. Ben lisede matematiği çok severdim türev, integral gibi konuları özellikle. Lakin olasılık, permüstasyon, kombinasyondan nefret ederdim. Siz de olasılık ve istatistik temelli yazmışsınız. Lisede bu konuları sevmemem üniversite ve iş hayatımda da endüstri mühendisliği seçersem sıkıntı oluşturur mu?

• Bence o konulari sevmeden cogu dersi sevmek pek mumkun degil ama sonucta lisedekinden daha genis capta ve mantigina dayali ogreniceksin bu konulari. Fikrin degisebilir.

• DexterM. D kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.