Arkadaşlar hangisini tercih ederdiniz? Sebepleriyle açıklar mısınız? Gazi: - Köklü. - MÜDEK akreditasyonu sahibi. - %30 İngilizce AYBÜ: - Yeni üniversite(2010). - MÜDEK akreditasyonu yok. - %100 İngilizce < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasekiv -- 13 Ağustos 2023; 0:35:31 > |
Gazi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği ve AYBÜ Bilgisayar Mühendisliği
-
-
Ben bu ikisine de puanım yeterken aybü seçtim. Sebebi aybü seçtim. Sebebi akredite öyle aman aman birşey değil, TOBB hocasının akredite ile ilgili söyledikleri vardı. Dinleyebilirsiniz. Aybü İngilizce eğitiminin iyi olduğunu duydum. Köklü koamına gelince evet gazi köklü ama 3-5 sonra aybü mezunları da piyasada olacak. Gaİ daha merkezi ama mühendislik binası çok eski, aybü Etlik'de ve yeni bina lablarıda iyi. Gazi kampüs sıfır, aybü ise kampüscük var. Aslında ikiside iyi üniveriste sen burada ben yabancı dili sonradan hallederim diyor musun yoksa ben yabancı dilde eğitim görecem mi diyorsunuz. Sorunun cevabı bu. Bu konuyla ilgili konu açılmıştı. Arama yapın orada iki üniversite ile ilgili okuyanlardan daha fazla bilgi alabilirsiniz. Bak şahsen elektrik elektronik ve makine olsa gazinin%100 ingilice olanı yazılır ama konu ceng olunca bence aybü yazılır.
Not: bizler sana sadece fikir veriyoruz sen ikisini iyi incele ve öyle karar ver. Burada çok etkiye kapılma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 13 Ağustos 2023; 14:54:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aybü ceng hazırlık bitiren olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. 6 kur var bu kurlar A, A+, B, B+, C, C+ olmak üzere 6 kurdan oluşuyor. Sene başında kur belirleme sınavın olur. Ya muaf olursun ya da belli bir kur programına gidersin. Eğitim olarak aybü de okuyanlar memnun. Etlik'de kampüs. Ekşi Sözlüğe veya burada boş konuşanlara bakmayın. Siyaset cemaat işi yok. Eğitim dilinin yüzde yüz İngilizce olması avantaj olabilir. Sen yukarıda arama butonuna aybü yaz. Geçmişte bilgileri oku. Tekrar tekrar yazmak zor olur. Gereken bilgiler geçmişte hem aybü hem de gazi mühendislik öğrencileri tarafından verildi. Bu iki üniversite özeldende bana çok soruldu. Şahsen geçen sene benimde gazi mühendislik fakültesime sıralamam yetiyordu. Konu ceng olunca aybü ceng yazdım. Bazı savunma şirketleri İngilizce eğitim gören bölüm mezunlarından dil sınavı istemiyor. Direk müracaat ediyorsunuz. Bunu da araştır. Forumda buda var en azından ben gördüm. Aselsan müracaat şartları vs incele. Kararını ver. Gaziye gelince orada iyi bir üniversite. Ben aybü öne yazdım. Pişman değilim. Kısaca aybü pişman etmez. En doğru kararı vermen dileğiyle. ( kriterlerini belirle kararını bu şekilde ver derim. O zaman pişman olmazsın)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceyhan2301 -- 13 Ağustos 2023; 15:9:19 >
-
Hocam ikinize de teşekkür ederim. Üniversiteye yeni başlamayacağım, 2.sınıfım bu sene. Her iki okuldan da yatay geçiş için kabul aldım. Savunma şirketlerinin dediğiniz gibi müracaat şartları var. PTE Academic sınavından 71 üstü almak gibi fakat zaten benim o sınavda 67 puanım var. Yani 1-2 sene içinde 71 üstüne çıkabilirim diye düşünüyorum. %100 İngilizceden mezun olduğumda diplomada %100 İngilizce ibaresi oluyor galiba ve bu %100 İngilizce ibaresi piyasada benim işime yarayacak mı, onu merak ediyorum.
Eğer piyasada herhangi bir etkisi yoksa İngilizce seviyem belli bir seviyenin üstünde olduğu için ve Gazi'nin MÜDEK sahibi ve köklü bir okul oluşundan dolayı Gazi'yi seçeceğim.
Ayrıca AYBÜ'nün MÜDEK akreditasyonu alması ile alakalı bir bilginiz var mı?
-
Up
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X