Şimdi Ara

Boğaziçi / İTÜ - Bilgisayar Mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
7
Favori
11.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam saatlik 200TL verilir mi ya da alınır mı Allah aşkında
  • kesinlikle itü ile boğaziçi arasında kaldıysanız direkt boğaziçi derim düşünmeden
  • hocam saçmala ortalama < 3/4 olduğu anda burs kesiliyor, bu bölümün itüdeki hocaları da CB notunu çok seviyor yani kolay kolay not vermeyip zorluyorlar boun'da daha iyi ortalama yapabilirsin bile.
  • bu 200lük koçluk eğitimi için haftalık alırsınız zaten haftada 1 kez öğrencinizle ilgileniyorsunuz

saatlik eğitim ücretleri de normalde 135 lira ama sana 110 lira kalıyor ama bu covid döneminde 200üzerine çıktı biliyorum. Size yardımcı olurlar bu konuda.

**Eğer tercih sonrası bilkenti kazanırsanız sizinle görüşmek isterim bu işler için size yardımcı da olurum ilk öğrenciler için:)
  • Ailem ortalamanin ustunde bir meblag vermeyi dusunse de bir benim bazı yemeklere alerjim var yani yemek imkanim sinirli. 2 o tarafi bilirim sevdigim mekanlar biraz pahali, ve biri bana dur demedikce cok harcayan birisiyim ama benim o sacmaliklarima sahip olmayan normal birisinin 1650 lira ile geçinebilecegini düşünmüyorum yine de o civarlarda, hele birikim bence imkansiz. Tabi bunda istanbula gittigimde hep besiktasin daha nezih kesmi sariyer ve kadikoy ucgeninde -dolayisiyla bebek de bir kenarin uzeri oluyor- gecirip iyiye alismis olmam da sebep olabilir. Benim gorusum ilk 100 bursu ile rahat gecinmek anca ankarada olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burs önemliyse bence bilkente git okula gittiğin sürece bursunu kesmezler.

• Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Hocam bunları duydukça gerçekten üzülüyorum. Koçu gormus ve içinde zaman geçirmis biri olarak şu önyargıları kıralım lütfen 9kisinin yanında 10 civatı anadolu bursiyeri öğrencisi alıyor. Zaten %50 ve %25 lik sıralamaları da 10k icerisinde sanırsam. Ucretli ögrenciler de gayet iyi gerçekten sıramala inanilmaz bir anlam ifade etmiyor. Okul sana mukemmel imkanlar sunuyor. Gercekten hedefleriniz buyukse ve ileride yurtdisi odaklı kendi işinizi yapmak istiyorsanız kocu oneririm. Boun biraz daha muhendisliktense yonetim businnes analyst kafasında insan yetistiriyor.
    30k sıralama ile girip 5dil bilen onlarca ülke gezmis 3.7 ortalamalı suan 4. Sınıf gls lisesi mezunu. Ise baslasa minimum 8k alacak tanıdığım insan var. Yapmayın lütfen EE bolum birincilerinden biri %50 bursluydu suan yurtdisi masterına gidecek. Erasmusa hollandaya gitti ayni zamanda cap ekonomi yapıyor sanirsam.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    TEV bursuna başvuracak mısınız hocam ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ümit selamlar.

öncelikle başarın için tebrik ederim. itü bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. en son yazmak yerine ilk başta yazayım, boğaziçi veya bilkenti (ankara problem değilse senin için) tercih listende daha üste yazmanı tavsiye ederim.

kadro
    iki üniversitenin kadrosuda gayet iyidir. boğaziçinde bir kaç tane baya sivrilmiş, alanında otorite denilebilecek isimler var. o alanlarda çalışmak istersen boun daha ağır basabilir.

öğrenci profili
    ben itü'den önce bi vakıf üniversitesinde işletme okuyordum, o sosyal ortamdan kopup itü'ye gelince öğrenci kitlesi genel olarak hiç hoşuma gitmedi, özelliklede bizim bölüm. benim sezdiğim kadarıyla okulda sosyal bilimler tabanlı bölümlerin olmaması sosyalliği önemli derece olumsuz etkilemiş. bi ekonomi var galiba :) bölümden mezun bi arkadaşa bu insani ilişkiler hakkında yakındığımda o da benzer şekilde yakındı, abiside itü bilgisayar mezunuymuş, benzer muhabbetler onun zamanında da varmış. boğaziçi cmpe'de işler nasıl bilmiyorum ama bizden kötü olduğunu hiç sanmıyorum.

okul yönetimi
    şu anki itü yönetiminden daha kötü yönetmek için sanıyorum çaba sarf etmek gerekiyor. şu pandemi döneminde itü/boğaziçi yönetimlerine bakmanı tavsiye ederim.

kampüs
    güney kampüsü çok fazla göremeyeceğini varsayarak itü'nün kampüsü daha fazla mutlu edebilir seni. kampüsümüz güzeldir, gelirsen misafir etmek isterim. misafir olarak gel ama :)

eğitim
    "mühendislik teknik üniversitede okunur" a katılıyorum. arı(saf) mühendis olmak istiyorsan adresine yani itü'ye gelebilirsin.

ben sana başka bir tavsiye vereyim. ingilizceyi öyle ya da böyle öğreneceksin sanıyorum. bu açıdan sıralamanı kullanıp ve hazırlık imkanları iyi olan bi üniversiteye gidip akabinde myp ile geçiş yapabilirsin boğaziçi veya itü'ye. hazırlık imkanlarından kastım: iyi burs, native içeren kadro ve mümkünse yurt dışı imkanı. bu imkanları sağlayan üniversiteler vardır galiba, benim zamanımda vardı yani :)

• Koç-Bilkent-Sabancı 3'lüsünü tavsiye ederim. Zaten ilk 100 bursu alacaksın, bu 3 okul da sana yurt da verir zaten. Bilkent ve Sabancı ekstra olarak burs da veriyor. Özel okulda öğrenci profili düşük diyenlere kulak asma, girdiğimiz sınav her anlamda öğrenci kalitesini ölçmede yetersiz bir sınav. Şu an okuduğum okulda sınavda benden çok daha kötü sıralama yapıp, ileride benden daha başarılı olacağını düşündüğüm birçok insan var. Olay senin ilgine bağlı tamamen. Sınavda zaten çok güzel bir başarı elde etmişsin, nereye gidersen git başarılı olma şansın yüksek, böyle bir durumda çevrendekilerin görece sınavda daha başarılı olmuş insanlardan çok sana yurtdışı fırsatı sağlayabilecek, akademisyenlerle daha yakın olabileceğin bir okul seçimi yapmak daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravitist -- 9 Temmuz 2020; 17:59:15 >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    İlk 100e giremezsem o tarz şeylere başvurmayı düşünüyorum, yoksa ihtiyacı olanların hakkına girmek istemem

• Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    acikcasi birinin ben emegimle girerken sirf baba parasiyla benimle ayni ortamda egitim gormesi rahatsiz edici geliyor bana.

koc ee burssuz 125k siralama ile almis bu arada. arada istisnalar olmakla birlikte ogrenci profili les gozlemledigim kadariyla. kocta 24 saat programi ile gezene kadar ben de koc, bilkent, sabanciya bakiyordum. fikrim sonradan degisti odtu'yu tercih ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcbestepe

ümit selamlar.

öncelikle başarın için tebrik ederim. itü bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. en son yazmak yerine ilk başta yazayım, boğaziçi veya bilkenti (ankara problem değilse senin için) tercih listende daha üste yazmanı tavsiye ederim.

kadro
    iki üniversitenin kadrosuda gayet iyidir. boğaziçinde bir kaç tane baya sivrilmiş, alanında otorite denilebilecek isimler var. o alanlarda çalışmak istersen boun daha ağır basabilir.

öğrenci profili
    ben itü'den önce bi vakıf üniversitesinde işletme okuyordum, o sosyal ortamdan kopup itü'ye gelince öğrenci kitlesi genel olarak hiç hoşuma gitmedi, özelliklede bizim bölüm. benim sezdiğim kadarıyla okulda sosyal bilimler tabanlı bölümlerin olmaması sosyalliği önemli derece olumsuz etkilemiş. bi ekonomi var galiba :) bölümden mezun bi arkadaşa bu insani ilişkiler hakkında yakındığımda o da benzer şekilde yakındı, abiside itü bilgisayar mezunuymuş, benzer muhabbetler onun zamanında da varmış. boğaziçi cmpe'de işler nasıl bilmiyorum ama bizden kötü olduğunu hiç sanmıyorum.

okul yönetimi
    şu anki itü yönetiminden daha kötü yönetmek için sanıyorum çaba sarf etmek gerekiyor. şu pandemi döneminde itü/boğaziçi yönetimlerine bakmanı tavsiye ederim.

kampüs
    güney kampüsü çok fazla göremeyeceğini varsayarak itü'nün kampüsü daha fazla mutlu edebilir seni. kampüsümüz güzeldir, gelirsen misafir etmek isterim. misafir olarak gel ama :)

eğitim
    "mühendislik teknik üniversitede okunur" a katılıyorum. arı(saf) mühendis olmak istiyorsan adresine yani itü'ye gelebilirsin.

ben sana başka bir tavsiye vereyim. ingilizceyi öyle ya da böyle öğreneceksin sanıyorum. bu açıdan sıralamanı kullanıp ve hazırlık imkanları iyi olan bi üniversiteye gidip akabinde myp ile geçiş yapabilirsin boğaziçi veya itü'ye. hazırlık imkanlarından kastım: iyi burs, native içeren kadro ve mümkünse yurt dışı imkanı. bu imkanları sağlayan üniversiteler vardır galiba, benim zamanımda vardı yani :)
    Asagidaki kisim ile ne kastettiniz acaba? Kampusler yanyana neden goremiyor Guney kampusu?

kampüs

• tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu kıymetli bilgiler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

bu 200lük koçluk eğitimi için haftalık alırsınız zaten haftada 1 kez öğrencinizle ilgileniyorsunuz

saatlik eğitim ücretleri de normalde 135 lira ama sana 110 lira kalıyor ama bu covid döneminde 200üzerine çıktı biliyorum. Size yardımcı olurlar bu konuda.

**Eğer tercih sonrası bilkenti kazanırsanız sizinle görüşmek isterim bu işler için size yardımcı da olurum ilk öğrenciler için:)
    Aslında paylaşacak çok tecrübem/ yapılmış çok hatam var koçluk benim içim güzel bir alternatif olabilir ama sanırım ben o kadar paraya çalışamam

Muhtemelen bende yemekhane haricinde ekstra bir yemek ücreti olmaz. Dışarıda aşırı fazla aktivitem de olmuyor. Ben bana rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum açıkçası.
    Başarı bursu bu hocam. Hak eden alıyor :)
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla derslerin ciddi bi kısmı kuzeyde mühendislik için. yoksa tabi ki ziyaret edebilir.
  • rica ederim, başarılar.
  • Neyi neden hocam Allah doyursun ilk 100 bursu alcan zaten boun tutup da para için itü yazacaksan okuma hocam zaten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.