Şimdi Ara

Boğaziçi / İTÜ - Bilgisayar Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
7
Favori
11.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten ilk 100 deysen Boğaziçi, Koç.,Sabancı, Bilkent dışında yer yazma.
  • Bana soruyosan koçu bi düşün hem kampüsü efsane hem deprem bölgesi olarak en güvenli yerde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtü de bazı özeller gibi 5-10 kontenjan olsaydı bir kaç seneye ilk 200 den alırdı ve burdaki herkes puana bakıp itü yaz derdi. Bilkent istisna olan tek vâkıf üniversitesi bu konuda ve bence en iyisi.

Eğer özel düşünmüyorsan benim tavsiyem önce itüde oku sonra boğaziçinde. Hazırlık 1. Ve 2. Yıl itü de oku sonra 3 e geçerken boğaziçine merkezi yerleştirme ile geçiş yap. 3 ve 4 ü bounda oku. Hem itü hem boun mezunu olarak tüm tartışmalara noktayı koy. Tabi diplomanda sadece boğaziçi yazacak. Hem 2 büyük kültür okul görmüş olursun. Hem teknik bir okul da hem sosyal bir okulda okumuş olursun. Hemde bundan 3 yıl sonra itü ve boun arasındaki dersleri anlatımı kalite farkını kıyaslamış olursun. 1. Yıl bir iki programlama dersi var gerisi mat fizik vs vs, 2 yıl ise yarı yarıya bilgisayar ve matematik dersleri var 3 ve 4 direk bölüm dersleri yani bölümün çoğunu bounda okumuş olursun. İtüdeki alacağın bir kaç bölüm dersi ile bounda aldıklarını kıyaslar aradaki farkı gelir burdaki gelecek nesile anlatmış olursun. Bakalım dedikleri kadar fark var mı yoksa ufak tefek mi görmüş olur heherkes.

Ve en önemli kısım 3 yıl itü de ( hazırlık okuduğunu varsayarak) aylık 2500 tl+ bilgisiyar alırsın. Yurt parası da vermeyeceğine göre 2500 lira senin için çok büyük para olacak bütün istanbulu doyasıya gezersin istediğini alırsın yersin içersin. Para biriktirirsin başka işler için yurtışı erasmus vs.

Yani bir taşla iki kuş vurmuş olursun.

Tabi bunu ilk 100 de isen yap. Çünkü bölüm kontenjanın % 30 kadar kontenjan açmak zorunda boun merkezi yerleştirme ile geçişe buda 24 kişi yapar. 3 yıl sonra da 24 adam çıkmaz bouna geçen zaten 300 400 e girmek gerekiyor insan 3 sene sonra tıp vs bırakıp oraya gitmez. Ki ilk 50 de falan isen tereddüt bile etme. Detayları araştır.

Geçen yıl burdan bir öğrenci itü kimya müh istiyordu, ben bboun kimya yazmasını söyledim hazırlığı orda okusun sonra itü ye geçersin diye. Şu an bounda ne yaptı bilmiyorum belki bbu sene geçer itü ye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Not: eğer tek bir okulda okuyacaksan boun yaz bence de hazırlığı daha iyi. O okullarda kendin okumadan net yargı vermek çok zor eğitim olarak. Odtü deseydin şehir seç derdim.

Sen bence dediğim kısmı araştır kafana yatarsa bu çılgınlığı yap. Ben yapardım. İyi para ve iki büyük okul görmüş olacaksın. Kolay gelsin.

Not 2 : özellere geçiş yapamazsın sonradan eğer özel okumayacaksan bu dediğimi yap. Yani 1. Bile olsan geçişte seni burslu saymazlar ücret isterler geçemezsin dediğim o.

Özel yazacaksan ilk sıraya yaz git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ganara -- 9 Temmuz 2020; 8:35:23 >
  • Şu an bir İTÜ'lü olarak Boğaziçi derdim bilmediğimden dolayı. İTÜ'de rektör ve yönetim sağ olsun bu dönem resmen işkence ettiler bize. Ha rektör gidecek uzatmaları oynuyor. Durum değişir mi bilmem ancak şu da bir gerçek ki artk hükümet kendi kurduğu/parlattığı üniversiteleri ön plana koymaya çalışıyor. ODTÜ'yü itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, İTÜ'yü iyice çatladıkapı ülkesi gibi yönetmeye başladılar. Ama baktığında GTÜ İYTE gibi yerler medyada daha çok parlamaya ve göz önüne gelmeye başladı.
  • burs bilmem ama boun yazılım ağırlıklıyken itü bilgisayarın elektronikten bi farkı yok. seç beğen ona göre al. ayrıca okul açısından itü son zamanlarda belli güçler tarafından ele geçirildi. çok tavsiye etmem yönetimi yüzünden.
  • Ben olsam en iyi bursu veren yeri yazardım sanki okullar arasında aman aman farklar var da. Aylık 2000 küsür tl az para mı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 tane elektronik dersi var sadece nasıl elektronik ağırlıklı oluyor ben çözemedim açıklarsanız sevinirim.

• 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    Koçta burs olanağı yok maalesef.
  • Ganara G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilmediğim çok şey öğrendim.
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    yav forumda 2-3 tane eleman var tutturmuslar İTÜ cs, eeden farki yok diye. kimse de sorgulamiyor tabii öyle aldı başını gitti. bunları diyenlerin açıp ders programına baktığını sanmıyorum.

• itü kalabalıklaştı hocam. beklediğin ortamı bulamayabilirsin. boğaziçini düşün derim. bursu halledersin başka yerlerden bir şekilde. boğaziçinin sağladığı sosyal ortam hiçbir devlet üniversitesinde yok.

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Ya ne içiyorlar ben de anlamıyorum 3 tane elektroniğe giriş tarzı ders var bir tane de o derslerin labı var herkes itü cs'in elektronikten farkı yok diye geziyor ortalıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 9 Temmuz 2020; 11:21:37 >
  • Hocam sen sayisal ea sozel nasil ilk 100 e girdin? Bi otobiyografi yaz da okuyalim. Millet tek sayisali yapamiyor sen 3 unu birden nasil yaptin helal olsun

• Doctor Psy D kullanıcısına yanıt
    Sonuçlar açıklansın, her şey netleşsin ondan sonra inşallah kaynak ve çalışma tavsiyesi başlığı açacağım
  • Tahminimce İTÜ'lüler yonetim, sosyal ortam ve imkanlardan dolayi Boğaziçi diyor ama yanılmıyorsam neredeyse herkes İTÜ'yü çok iyi bildiğinden Boğaziçi diyor, Boğaziçi'ni bildiğinden dolayı değil. Objektif bir şekilde yorum yapabilen Boğaziçi'li birine ihtiyacınız var bence :)

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum
  • İtunun bursu baya iyiymis bilmiyordum. Verdikleri bilgisayara bakmak lazim
    Benim su an boun konusundaki tek düşüncem para, ilk 100e girsem ailemden gelen para ile yetistiremeyebilirim gibi geliyor. O yuzden hala Bilkent kafamin ucunda ama siz istanbul istiyorsunuz galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

İtunun bursu baya iyiymis bilmiyordum. Verdikleri bilgisayara bakmak lazim
    Benim su an boun konusundaki tek düşüncem para, ilk 100e girsem ailemden gelen para ile yetistiremeyebilirim gibi geliyor. O yuzden hala Bilkent kafamin ucunda ama siz istanbul istiyorsunuz galiba
    Sadece ilk 100 bursu bile fazlasıyla yeter, biraz da birikim yaparım diye düşünmüştüm. Siz neden yetmeyeceğini düşünüyorsunuz? Harcamalarınız nasıl?
  • fazla burs istiyorsanız bilkenti size tavsiye ederim

kapsamlı bursu var aylık 1600 lira 10 ay boyunca

bikentli kendi öğrenciler arasından liseli öğrencilere koçluk eğitimi verirsiniz ya da öğrencilere (şimdi saatlik fiyatlar daha da arttı 200liraya kadar çıktı) ders verirsiniz ***fazladan 4-5bin tl daha fazla burdan kazanbilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.