Şimdi Ara

Boğaziçi / İTÜ - Bilgisayar Mühendisliği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
7
Favori
11.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    On aysa özür dilerim diğer burslarla karıştırmuş olabilirim ama bilkrntte okuduğu zamanlar alıyor diye biliyorum belki okul ekimden başladığından 8 ay diye yapmışlar

Ders saati değil 200 haftalık koçluk eğitimin saatlik ücreti zaten haftada 1 saat yapılır

Ders eğitimleri de eğer çevrenizden katılanlar var 135 fix ücret 25 i bursu bulan alır gerisi size kalır ama coviddeki ücretler 200e kadar buldu. Özellikle ankarada çoğu memlekete gittiğinden bulunamıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı şu burda senin gibi trollük yapıp boş boş milletin kafasını karıştıran tipler var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Böyle düşünmüyorum. Üniversiteler hakkında kapsamlı bilgim olmadığı için artılarını eksilerini öğrenmeye çalışıyorum. Sırf puanı yüksek diye direk Boğaziçi demek doğru değil. Şu an Boğaziçi'ne yakın duruyorum ama neden İTÜ vs hakkında bilgi sahibi olmayayım ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Sıkıntı şu burda senin gibi trollük yapıp boş boş milletin kafasını karıştıran tipler var
    yahu kardesim, 100 kisiye sorsan 100u de Bogazici der ben de eger birisi Bogazici ITU kararsiz kaliyor ise o ITU'ye gitsin Bogazicinin degerini bilen bogazicine gitsin dedim bunda ne trolluk var.
    Bakin ben Boun, Bilgi, IU ve Cambridge 4 okulda egitim gordum ve 15 yildir da piyasadayim emin olun ki sadece bu isim ile bile bir yerlere geliniyor ve bunun harici bir suru ozelligi var okulun.
    En basidinden bogazici mezunlari piyasada birbirini tutar ki bu bile yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D92479D6

Böyle düşünmüyorum. Üniversiteler hakkında kapsamlı bilgim olmadığı için artılarını eksilerini öğrenmeye çalışıyorum. Sırf puanı yüksek diye direk Boğaziçi demek doğru değil. Şu an Boğaziçi'ne yakın duruyorum ama neden İTÜ vs hakkında bilgi sahibi olmayayım ki?
    Bazi okullarda dediginiz gecerli olur, bir zamanlar Fatih Universitesi vardi (hala var mi bilmiyorum) 1-2 kisi burslu kontenjan acardi sonra ev araba ile birincileri oraya yerlestirir puan suksesi yapardi. Lakin boun odtu gibi okullarda puanlarin yuksekligine guvenilr, soyleki, puan yuksek olmasi talebin fazla oldugu anlamina bu da arkasinda gercekten bir sebep olmasi anlamina gelir.
    Bir de okula sadece egitim olarak da bakmamak lazim, boiun belli bir vizyona sahip bir okuldur.

Neyse yazinca fanboy diyorlar, sizin icinizden ne geliyorsa oraya gidin.
    Not : kardesim bilkent bilgisayar muhendisligi mezunu simdi EPFL'de doktora yapiyor. Isterseniz yonlendiririm sizi.

Anladım hocam teşekkürler. Zaten BOUN aslında puanlarla şişirilmiş balondur demeye çalışmıyorum. Çekici yapan özellikleri öğrenip beni çekip çekmeyeceğini araştırıyorum. Vizyon konusunda haklısınız lisedeyken bile belli oluyordu biraz. Benim anlamadığım noktalardan biri ise neden Güney Kampüs'ün bu kadar çok övüldüğü
  • Güney kampüs mg😭😭

Çayınızı alıp oraya oturup boğazı seyretmek ya sa çimlerde uzanmak kim istemez ki

Asıl yaşam orada😋

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sanırım bir ben böyle hissedemiyorum. Belki de gerçeğini görmediğim içindir
  • Para ihtiyacın varsa boun da burs bulursun rahat
    Okul direkt vermese de maddi imkanı kötü görünenlere vb her yerden burs yağıyor
    Yani geçinme yönünden sıkıntın olmaz

Maddi imkanın yerindeyse para için itü yazmazdım. Şimdiki paralar gelip geçici, ileride boun seçmedim diye keşke dersin belki

Ama boun seçip ileride keşke para yı seçseydim demezsin.

Not bu mesajımda itü kötü, boun iyi demiyorum.
    Sadece senin kriterine göre yorum yapıyorum.

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz boun bilgisayada mıydınız? Doğru mu hatırlıyorum?

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Evet, doğru hatırlıyorsunuz hocam

Bu konu altında özellikle sebep belirtmeden kesin Boğaziçi'ne git diyen kişi sayısı çok. Bu yüzden konu sahibi ve benzer durumlarda olanlar için bu konuda Boğaziçi'nin ayrıcalıklarından, iyi ve kötü yanlarından bahsedebilir misiniz? Ben zaten üniversite öğrencisiyim ama sebep belirtmeden okul tavsiyelerini görünce üzülüyorum insanların kafaları karışacak diye :)

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Haklısınız
    Ağbi çim, boğaz manzara, isim, gibi şeyler ve fanboylar oluyor.
    Ama Konuyu açan kişi biraz araştırırsa güxel bilgişer bulur
    iyi kötü yanları forumda veya youtubeda orda burda çok fazla var
    Forumun search kısmı da iyi çalışıyor, dh yandexle çalışmıştı galiba, gayet güzel arama yapıyor.
    ( bir süre sonra aynı şeyleri yazmak sıkıyor, şahsen ben biraz sıkıldım)

Benim yukardaki mesajı yazma sebebim dediğim gibi konu sahibinin para faktörünü çıkartıp direkt olarak itü vs boğaziçi yapmasını tavsiye etmem
    Eğer ikisi de eşit gelirse parayı düşünür ama ilk kıyasta parayı düşünmesin.

• hocam sınavı fullediniz sanırım, açıklanmadan ilk 100 e girdim diyebilmek baya iyi, sizin yerinizde olsam Bilkent veya ODTÜ tercih ederdim, ama kesinlikle seçeneklerim arasında İTÜ olmazdı.
    Bunları belirtmeniz bile faydalı olmuştur. Aslında haklısınız hem forumda daha önce yazılmış hem de forum dışında yer alan bilgilendirmeler vardır.

• Neden?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Hocam bir gün Koç uni rektörüne veya okulla ilgili yönetici tarzı birine bir soru gelir. Ben ilk 100e girdim nefrn 90k daki insanla aynı eğitimi görüyorum sırf baba parasi yuzunden tarzındaydı sanırım. Soruyu alan kişi soyle cevap verir 90k ile ucretli okuyan çocuğun babasının parası olmasaydı sen bu bursu alamazdın diye. Dediğimiz gibi insanları sıralamaya göre yargılamak çok yanlis ayrica. 100k yapmıs ve yurtdisinda bizden çok daha iyi pozisyonda birsuru insan var veya 100k ile koc ucretli okuyup baba sirketinin başına gecip bizlerden çok daha fazla kazanacak bir kesim de var. Eğer paranız varsa emin olun sizde gönderirdiniz çocuğunuzu bunda yanlis birsey yok bana kalirsa. Tercihinize saygi duyuyorum umarım mutlusunuzdur.

• İtü hakkında sorun olursa cevaplarım.

Artıları:

- Mühendislik alanında her haltı öğretirler. Boğaziçi'nde böyle olduğunu sanmam. Programa da baktım itü daha detaylı. Bu durum gelecekteki planına göre bir eksi de olabilir, not et.
    - Çok eskiye dayanmasından ötürü başka hiçbir üniversitede olmayan imkanlar var. IC design yapılıyor ya itü'de. Ic design dediğimiz şey çağımızın teknolojisi. Türkiye'de daha yok bu teknoloji. Sadece itü gibi birkaç yerde dizaynı yapılıyor o kadar. Lab imkanı falan geniştir.
    - İtü makina,eeb bölümleri (elk ehb kontrol) ve bilgisayarın bölüm derslerini açan hocaları kalitelidir. Okurken insanı hayattan soğuturlar ama ilerde tatlı bir acı olarak anımsıyorsun.
    -Kampüs ciddi güzel ve ulaşımı her yere rahat.

Eksileri:

-Sosyal açıdan engelli bir öğrenci kitlesi.
    -Enteresan hareketler yapan yönetim kadrosu
    -Okul Türkiye'nin aynasıdır. Nizam diye bir şey yoktur. Kararlar son dakikaya doğru alınır.
    -Maskülen ortam can sıkar. EEB kantinde ejderha gibi sigara üfleyen tipler falan işte.
    -İngilizcen yoksa ve kendinde geliştirebilecek ışığı görmüyorsan İTÜ'ye gelme, öğretmezler. İngilizce bilmeden okuldan mezun da olamazsın. O bölüm derslerini dil bilmeden vermen çok zor. Okul default olarak İngilizce bilmeni bekliyor yani. Kendi bir çaba da göstermiyor.

Sanırım Boğaziçi'nin de mühendislik fakülteleri ABET akkredite. Bu durumu iyi araştır. ABET çok önemli. Uluslararası alanda ABET akkredite bir bölüm okumakla okumamak arasında epey fark var. Sadece ABD özelinde bir şey değil bu. Avrupa'da da 3.dünya ülkesi Türkiye'de denetlenmeyen bir bölümü okuyan adama farklı, en azından ABET akkredite, belli bir denetimden geçen programa farklı muamele ederler. İTÜ'de tüm fakültelerde var bu abet olayı. Uluslararası bağlantıları da iyidir İTÜ'nün.

Sağ olun hocam. Büyük ihtimalle seneye tanışırız gibi geliyor bu arada :) Tabi son seneniz değilse
  • Kesin girdim diyemem tabi ama asıl yığılmanın ilk 100de olacağını düşünmüyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.