Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
9.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim soruma da cevap verebilirsen çok sevinirim hocam

Ayrıca Özel Mesaj attım sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Wade

İlteriş Kutluk Kağan, Teşekkür ederim cevabın için hocam.

O ücrete inanmadığımı zaten söyledim yani.

Peki o zaman bütün mühendislikler bu ücreti mi alıyor diyorsun hocam ?

Türkiye şartları bundan ibaret diyorsun yani değil mi ?

nokta
  • quote:

Orijinalden alıntı: dire depeche

ayrıca şu meşhur üniversite okuyup okumadığına bakmıyorlar geyiğine lütfen artık gülüp geçiniz..üniversite mezunu olmadan hadi git aselsanın açtığı atıyorum sistem mühendisliği kadrosuna bir başvur bakalım..tabiki üniversite okumadan birşeyler öğrenilir,insan kendini geliştirebilir ama üniversite daha ileri birşey,sonuçta akademik,bilimsel yöntemlerle birşeyler yapmayı öğreniyorsun,buda daha büyük düşünmeni sağlıyor.yani her proje 200 satır koddan oluşmuyor,yüzbinlerce satırlık aviyonik yazılımın başına geçmeye hiç benzemez.zaten şirket mühendis çalıştırmamak gibi bir riskin altına girmez.ayrıca bir projede kilit adam olduktan sonra da seni kimse tutamaz..

lütfen kahvehane geyiklerine prim vermeyin.

katılmamak ne mümkün.

ama gel gör ki bunu her bu geyiği yapan insan evladına açıklamak da zor oluyor.

en iyisi herkes gönlünden geçen mesleği yapsın. ama diğer mesleklere çamur atmanın mantığını anlamamışımdır hiç bi zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: LPRN

quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Ayrıca ben gideceğim Bilkent Burslu bitireceğim yada Odtü, Boğaziçi sonrasında bana 600-700 milyon vericekler ve ben öpüp başıma koyacağım öyle mi ?

Bir iki istisnayı saymazsan, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Marmara, Ege vb bilgisayar mezunları

1500-2500 arası işe başlarlar 3 sene sonra 3000 civarına çıkarlar. Ondan sonrası da çalıştığı sektöre göre değişir.

Ben 2006 İTÜ Bilgisayar mezunuyum. 3 yıl önceden bahsediyorum. 1200-1300 ün altında işe başlayanı hiç duymadım.

İşsiz kalan herhangi bir sınıf arkadaşım da olmadı. Bölüme çamur atmalar iki türlü gelir, bir kısım zamanında hep girmek isteyip de

giremeyenler tarafından, bir kısım da bilişimle hasbel kader biraz ilgisi/bilgisi olup mühendisin dörtte bir ücretiyle çalışıp, ben de

bilgisayar mühendisinin yaptığı işi yapıyorum, ne gerek var 4 yıl okumaya diyenler. (Kendini geliştirerek bu işi yapan çok yetkin insanlar da var onlardan bahsetmiyorum)

Bunun dışında, iş bulma ya da ücret konusunda da elektrik-elektronik ya da endüstri gibi diğer popüler mühendisliklerden kesinlikle daha kötü değildir

hatta iyidir bile diyebilirim. Başka merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

hocam 2 yıllık istanbul üniversitesi bilgisayar teknolojileri ve programcılığı okuyacağım.Benim ilerde iş bulma şansım nedir ve alacağım maaş ne kadar olur diyebilirsiniz ?

O bölüm mezunu çalışan arkadaşım hiç olmadı dolayısıyla ortalama şu olur bu olur diyecek bilgiye sahip değilim.
    Ancak okul dersleriyle yetinmez piyasaya kendini hazırlarsan iş bulma sıkıntsı çekeceğini zannetmem (iş beğenmemezlik durumunu katmıyorum hesaba tabi :))

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Hocam birebir söyleşileri kabul ettim.
    Bilgisayara meraklı biriyimdir ve ben de düşündüm zamanında ama nebilim çevremde acı örnekleri var adam şirketin verdiği parayı beğenmedi geldi burada bilgisayarcı açtı ticari yeteneği varmış sayılı yerlerinden biri oldu.
    Yani olay kendini geliştirmende üniversiteye ilk girişte bakar.
    İlk girdiğindede çok bişey bekleme 600-700 alırsan öpte başına koy nerden baksan 2 yıl böyle gider sonra 2000-3000 derken kendini geliştirmene göre artar.
    Mühendis sayılman için nerden baksan bi 5yıl tecrübeye ihtiyacın var.

Malesef acı gerçek.

DH'ye üye olduğum zamandan beri gördüğüm en yüzeysel ve fantastik yorumlardan birisi.En az 4 sene bilgisayar mühendisliği okuyan birisini önce asgari ücretler işe aldın, sonrada 4 senede öğrenilen bilgiyi(Bu bölüm sadece yazılımı içermiyor) birkaç tane nadir insanın başarılarını referans göstererk silip attın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 16 Ağustos 2009; 3:06:31 >

• İki tane bilgisayar mühendisliği konusu açılmış burayada aynı şeyi yazıyım

Bilgisayar mühendisine 1000 kişi daha kontejan açıldı(kontenajnı en çok artan bölüm oldu)
    yani iş bulması 4-5 sene sonra kolay olmayabilir (sizce?)
    Odtü,ege gibi yerler avantaj tabi.
    Bende ege bilgisayar düşünüyorum seneye ama mühendis sayısının artması beni korkutuyor.
    5 sene sonra onlar dağılacak her yere bilmem kaç tane bilgisayar mezunu iş bul bulabilirsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucucucu -- 16 Ağustos 2009; 3:58:32 >

• Hocam olay o değil bence.

Her meslekten bi' çok kişi olabilir.

Önemli olan senin bazı özelliklerinle onlardan sıyrılabilmen.

Eğer bu yoksa bütün mesleklerde aynı olayı yaşarsın.
  • Doğru diyorlar çünkü devlet iş ilanı veriyor 150 tane işletme mezunu 50 tane iktisat mezunu 5 tane bilgisayar mühendisliği mezunu alıyor.Gerisini torpil kapıyor.(herkesin dillendirdiği kişisel gelişim bu torpil olayı işte)Özele de herkes gitmek istemiyor emekli sandığı iş garantisi vs. olaylarından dolayı.

Ha bana sorarsan çok güzel + çok gerekli bir bölümdür ama tr de pc hakkında özellikle donanım hakkında gelişme sıfırdır.Yazılımda bazı özeller sayesinde çok az yol gidiyor.Yoksa bilişimde yerin dibindeyiz.Devlette bunu hala işletme mezunuyla kapama derdi içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmashMyPs3 -- 16 Ağustos 2009; 5:15:59 >
  • Kendini geliştirmeyen bir bilgisayar mühendisi isterse odtü isterse boğaziçi mezunu olsun bırakın dolgun maaşı iş bile bulamaz. Özel sektör, işi bilmeyeni kapı önüne koyar O yüzden teknikerler daha lise1 de işi öğrenmeye başlıyor ve uygulamalı dersler görüyor. O yüzden öyle örneklerle karşılaşıyorsun. Önemli olan bilgisayar sektöründe diploma değil bilgi ve beceri. Tabiki yeterli düzeyde de tecrübe
  • Bende lisede hep bilgisayar mühendisi olmak istemişimdir ama sonradan araştırmaya başlayınca iyi bir bölüm olmasına karşın gereğinden fazla abartılan bi meslek olduğunu farkettim. Bunun da çocuklar arasındaki bilgisayar tutkusundan geldiği açık.
  • @cucucucu

Normal şartlara göre bilgisayar mühendisi ihtiyacının gün geçtikçe artacağı kesin.Ama ülkemizde bu ihtiyaç ne hızda artar belli değil.Yüksek lisans yaparsan, uzman olduğun alanı sürekli takip edersen neden iş bulamayasın?
  • Moralini bozmaya çalışıyorlar kendi okuduğu bölüme baksın herkes , bölümün gayet güzel. Ha işsiz kalırmısın kaladabilirsin hangi sektörde yok işsizlik ? Birisi sizin bölümünüze az maaşla çalışırsın veya işsiz kalırsın diye ithamlarda bulunuyorsa o kişi sizi KISKANIYORDUR veya o bölümü sevmiyordur atıp tutuyordur.Kafanızı takmayın elin laflarına..
  • Üniversitelerinin bilgi işlem bölümünde yeni pclere kablo çakıyorlar,server üzerinden kısıtlama falan yapıyorlar
    birde projoktör ayarları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Hocam birebir söyleşileri kabul ettim.
    Bilgisayara meraklı biriyimdir ve ben de düşündüm zamanında ama nebilim çevremde acı örnekleri var adam şirketin verdiği parayı beğenmedi geldi burada bilgisayarcı açtı ticari yeteneği varmış sayılı yerlerinden biri oldu.
    Yani olay kendini geliştirmende üniversiteye ilk girişte bakar.
    İlk girdiğindede çok bişey bekleme 600-700 alırsan öpte başına koy nerden baksan 2 yıl böyle gider sonra 2000-3000 derken kendini geliştirmene göre artar.
    Mühendis sayılman için nerden baksan bi 5yıl tecrübeye ihtiyacın var.

Malesef acı gerçek.

DH'ye üye olduğum zamandan beri gördüğüm en yüzeysel ve fantastik yorumlardan birisi.En az 4 sene bilgisayar mühendisliği okuyan birisini önce asgari ücretler işe aldın, sonrada 4 senede öğrenilen bilgiyi(Bu bölüm sadece yazılımı içermiyor) birkaç tane nadir insanın başarılarını referans göstererk silip attın.

Hocam onuda belirttim zaten bilmediğim bir konu hakkında konuşamam yada genelleme yapamam.
    Konuştuğum insanların söylediklerini iletiyorum ben burada sadece ne kadar doğru yanlış bilemem çünkü ben o mesleğin içinden biri değilim ve bunuda her yazımdan dile getirdim zaten.

• Kimse Bilgisayar Mühendisliği bölümünü küçümsememeli, küçümseyemez zaten. Her bölümün kendine haz özellikleri vardır, elbetteki akademik olarak bir üstünlüğü vadır Bilgisayar Mühendisliği mezunu insanın. Ancak işçi alımlarında büyük oradan diplomaya önem verilmesi bence hata. İyi referanslarınız dahi olsa Lise mezunu olduğunu müddetçe en arka sıraya atılıyorsunuz. Tekrarlıyorum Bilgisayar Mühendisliği bölümünü okumaya gerek yok "xxx" bölüm mezunları da o işi yapıyor filan demek yanlış. Ancak tanımış olduğum bir kaç firmanın yazılımcılarının tümünün Fizikçiler ve Matematikçilerden oluştuğunu da söylemeden edemeyeceğim :)
  • davaro69,

SmashMyPs3, Devlette kim iş istiyor hocam, açıkçası ben istemiyorum.

Ata, Demek istediğim bu işte.

Biri der EE mezunu zaten Bilgisayar Mühendisliğinin bütün konularını görüyor.

Biri diyor Yazılım Mühendisi hepsini görüyor.

E madem öyle bu bölüm niye kaldırılmıyor arkadaş ?

Tan Er, Bütün hepsi Fizikçi, Matematikçi mi hocam ?
  • quote:

Tan Er, Bütün hepsi Fizikçi, Matematikçi mi hocam ?

Evet tümü, (20 kişi civarı yazılımcı topluluğu var)
  • Bu arada yanlış bilgilendirme yapmayalım Yazılım Bilgisayar Mühendisliğinin iş imkânlarından sadece biri.

Ayrıca hangi firma bu acaba ?
  • quote:

Bu arada yanlış bilgilendirme yapmayalım Yazılım Bilgisayar Mühendisliğinin iş imkânlarından sadece biri.

Ayrıca hangi firma bu acaba ?

Bir tanesinin ismini vermek istemiyorum. İkincisi ise Porcan. Sonre Nexus oldu ismi. 2000'li yılların başında tüm yazılımcıları Matematikçi ve fizikçilerden oluşuyordu.
  • Bende bu sene kazandım ama böyle yok 600 e çalışır gibi şeyleri insan duyunca ister istemez üzülüyor.Evet 1000 kişi kontenjan artişi olan bir bölüm ama sadece biligisayar bölüümnde degil mühendisliklerin büyük bölümünde byle bir durum yaşandı örn:makinada 750-800 arası bir kont artısı oldu herkesin makina okuması veya ee okuması beklenemez insanlar istekleri doğrultusunda biryerleri kendine en uygunu seçmek istiyorlar kimse aç kalmak için bilgissayar müh olmaz demi ama .Her zaman her işte çok kazananda olur alt sınırlarda kazananlarda olur tam bilmemmekle birlikte makinada veya ee yok muyr oyle az kazanan hepsi para içindemi yüzüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.