Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
9.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Commander

Bilgisayar Mühendisliği artık benim gözümde pek yok. Geçen zaman diliminde olmayı istediğim ikinci meslekti, mimarlıktan sonra.

Fakat görüşlerim değişti artık. Nedeni herkese göre görecelidir ama ben artık pc mühendisliğinin iyi bir iş olcağını düşünmüyorum. Çünkü herkesin evinde bir bilgisayar var ve gerçekten merakı olan öğrenmek isteyen insanlar en az bilgisayar mühendisi kadar bilgi sahibi oluyor. Üniversiteye gidince kendini geliştirmesi gerek filan. Bunu yapmak yerine, kurslara gidebilirsin. Ben çok şahid oldum Bilgisayar mühendisliği okuyupda kurslara giden.
    Fakat bilgisayar mühendisliğinin çocuğu olan yazılım mühendisliği bence gelecek için çok önemli bir bölüm. Ülkemiz gerekli değeri verirse harika bir bölüm hatta. Ama bizim milletimiz pek böyle şeylere değer vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dustyboy

quote:

Bilgisayar Mühendisliği artık benim gözümde pek yok. Geçen zaman diliminde olmayı istediğim ikinci meslekti, mimarlıktan sonra.

Fakat görüşlerim değişti artık. Nedeni herkese göre görecelidir ama ben artık pc mühendisliğinin iyi bir iş olcağını düşünmüyorum. Çünkü herkesin evinde bir bilgisayar var ve gerçekten merakı olan öğrenmek isteyen insanlar en az bilgisayar mühendisi kadar bilgi sahibi oluyor. Üniversiteye gidince kendini geliştirmesi gerek filan. Bunu yapmak yerine, kurslara gidebilirsin. Ben çok şahid oldum Bilgisayar mühendisliği okuyupda kurslara giden.
    Fakat bilgisayar mühendisliğinin çocuğu olan yazılım mühendisliği bence gelecek için çok önemli bir bölüm. Ülkemiz gerekli değeri verirse harika bir bölüm hatta. Ama bizim milletimiz pek böyle şeylere değer vermiyor.

bide en az diyor ya..:D

• quote:

Senin gözünde bitmişse vay halimize.Onca insan boşuna bilgisayar mühendisliği okuyor.

• 2 dk oturup düşünseniz böyle konular açmazsınız. Bilgisayar, Elektrik-Elektronik,Elektrik,Elektronik,Elektronik ve haberleşme, Makine gibi mesleklere ihtiyaç gelecekte kat kat artacak. ÖNemli olan istenilen düzeyde birikime sahip bir mühendis olabilmek. Geleceğin dünyasına saydığım mühendisler yön verecek. Gün geçtikçe teknoloji hayatımızın her bölümüne girmeye başladı. Hatta artık arabalarda bile yüksek teknolojili bilgisayar sistemleri kullanılmaya başlandı.

Yapmanız gereken tek şey kendinizi geliştirmek geliştirmek biraz daha geliştirmek sonra biraz daha. Bu sayede kişisel updatelerinizi zamanında yaparsanız ömür boyu tercih edilen olursunuz. Hatta birgün torununuza "O bilgisayarının bilmem hangi parçasını ben yaptım" dersiniz. Tabi bunlar büyük hayaller büyük hayaller büyük çalışmalar ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 18 Ağustos 2009; 0:16:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Senin gözünde bitmişse vay halimize.Onca insan boşuna bilgisayar mühendisliği okuyor.

Ve boşuna okuyacak.

Birde en az diyor.

• Güzel meslek ancak sürekli artan kontenjanlar yüzünden ileride ne olur bilemem.Halk arasında teknisyen/mühendis farkını bilen pek yok.Kasa toplayıp format atmayı bileni uzman sanıyorlar.Bilgisayar mühendisliği bitiren ama teknisyen işinde çalışan çok insan var.Türkiye gibi sanayi ve teknoloji yoksunu bir ülkede bu alanda fazla fakülte açmamak lazım.İleride teknik servislerde lise mezunlarının yerine çalışan mühendisler görürseniz şaşırmayın.Sürekli kendini geliştirme konusu çok önemli ben liseden sonra 4 yıl okuldan uzak kaldım resmen beyin hamlaşıyor okuduğum birşeyi eskisi kadar kolay kavrayamıyordum.Eski halime dönmek için bayağı uğraştım sürekli okumaya,araştırmaya ve öğrenmeye hevesli değilseniz bence herhangi bir mühendislik hatta bilgiye dayalı bir meslek seçmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.