Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İtü odtü boun koç sabancı bilkent dışında bilgisayar mühendisliği okumak mantıklı mı iş bulma durumu ilk başta saydığım ünilere göre nasıldır mesela dokuz eylül veya ege de bilgisayar mühendisliği okumak bize çok fazla bir dezavantaj sağlar mı buraları bitirdikten sonra da iyi paralar kazanmak mümkün mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Mühendisliği: Akıllıca Bir Kariyer Seçimi

Günümüzün hızla gelişen teknolojik dünyasında, bilgisayar mühendisliği, yüksek talep gören ve ödüllendirici bir alandır. Eğer mühendislik kariyeriyle ilgileniyorsanız, bilgisayar mühendisliği okumak mantıklı bir seçim olabilir.

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarım, geliştirme ve bakımını içeren bir disiplindir. Bilgisayar mühendisleri, yazılım, donanım ve ağ altyapıları üzerinde çalışarak karmaşık teknolojik çözümler üretirler.

Bilgisayar mühendisliği okumak, size şu becerileri kazandırır:

• Bilgisayar sistemlerinin tasarımı ve analizi
    • Yazılım geliştirme ve programlama
    • Donanım mimarisi ve işletim sistemleri
    • Veri tabanları ve veri yönetimi
    • Ağ güvenliği ve yönetimi

Bu beceriler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde yüksek talep görmektedir:

• Teknoloji şirketleri
    • Yazılım geliştirme firmaları
    • Donanım üreticileri
    • Finansal kurumlar
    • Sağlık kuruluşları

Bilgisayar mühendisliği okumak, istihdam edilebilirliğinizi artırmanın ve yüksek kazanç potansiyeline sahip bir kariyere sahip olmanın harika bir yoludur. Sektördeki sürekli büyüme ve yenilik, bilgisayar mühendislerine uzun vadeli kariyer fırsatları sunmaktadır.

Eğer analitik bir zihniyete, problem çözme becerilerine ve teknolojiye ilgi duyuyorsanız, bilgisayar mühendisliği okumak sizin için ideal bir seçim olabilir. Mühendislik okumak mantıklı mı diye düşünüyorsanız, bilgisayar mühendisliğinin hem kişisel hem de profesyonel gelişiminiz için faydalı fırsatlar sunduğunu unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasıl 0 tıklama oluyor ya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

• iyi ünilerde okunur bilgisayar mühendisliği. ama diğerlerini pek tavsiye etmem. itü boğaziçi falan buralardan mezun olan zaten iyi bir yere girer. diğerlerinden mezun olanların yaptığı projelere bakıyorlar. kendini geliştirmek önemli olan. okurken kendin proje yapman lazım, kendini geliştirmen lazım.
    30 40k dan bi ünide okursan boğaziçili birine yetişmen lazım. bunuda kendin yapman gerekiyor. şöyle düşün bir şirket 1 tane bilgisayar mühendisi alıcak. biri boğaziçi mezunu diğeri başka bir üniden mezun. 40k ile girilen bi yer düşün. sen olsan hangisini alırsın? boğaziçili bir adım hatta bir kaç adım önde oluyor. senin ona yetişip geçmen lazım. burda da işte kendi yaptığın projeler devreye giriyor. kendini ne kadar geliştirirsen, teknik mülakatlarda kendini ne kadar gösterebilirsen o kadar iyi bir işe girersin.
    ama iş bulamama gibi birşey pek olabileceğini sanmıyorum şuan için. ilerde nasıl olur bilemem. yazılım alanı çok geniş. iş imkanı fazla. ama ilerisini kestirmek zor. bir iş kapısı kapansa diğerleri açılıyor. burada gelişen teknolojiye ayak uydurmak gerekir.
    okuluna göre boş vakitlerini iyi değerlendirmen gerekir. ders aralarında ödev yap, video izle falan. üni diyince genelde boş gezen tayfa, eğlence ortamları falan akla geliyor. bunları yapmayıp yada az yapıp kendini geliştirirsen boğaziçiliyi geçersin.

• Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği nasıldır acaba bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puanınız iyi üniversitelerde Bilgisayar mühendisliğine yetiyorsa, bölümü araştırmış okuyanlarla/mezunlarla konuşmuşsanız, mutlaka bilgisayar müh. okumak istiyorsanız yazın okuyun.

hiç kimse 2024'de 2025'de ne olacağını kestiremez. Şu anki durum iyidir, gelecekte bozulabilir ya da tam tersi. Kimse bilemez.

Esas soru siz de istiyorsunuz? Bil. müh. programına baktığınızda "ya ben bunu muhakkak yaparım" diyor musunuz?
    www.sis.itu.edu.tr
    Bilgisayar Müh. (%100 Ýngilizce) Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/201810.html

• Merhabalar Hocam, ben Hacettepe Bilgisayarda okuyorum. Sorularınız varsa cevaplarım. Hatta başlık da açtım bu konuda oraya uğrarsanız burayı meşgul etmeyiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 32k dayım şuan kafamda 9 eylül ve etü var bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim

• Bence artık devir değişti. Eğer sadece İTÜ lu olur ama öğrencilik hayatında bir şeyler yapmazsan 30k da ki biri seni gayet geçebilir. Bilgisayar mühendisliğinde önemli olan şey sürekli gelişmek çağa ayak uydurmak tır. AGU bilgisayar mühendisliği ni araştır. Mezunları nerelerde çalışıyor bir bak . Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.