Arkadaşlar hepinize merhaba forumda yeniyim başlıktan da anlaşıldığı gibi fakülteyi bırakmayı düşünüyorum halihazırda 2.sınıf tıp fak öğrencisiyim hekimlere karşı şiddetin çok artması,ağır çalışma şartları,mesleğin itibarsızlaştırılması,verilen emeğe değmemesi gibi sebeplerden dolayı bırakmak istiyorum.4.2k yapmıştım zamanında geçmeyi düşündüğüm bölüm bilgisayar mühendisliği bu bölümü seçerken de eleme yöntemiyle ilerledim makine ve ee ye özel bir ilgim olmadıgı için tercih etmek istemedim ıe ise gerek dersleri gerek yaptıkları iş pek bana hitap etmiyor.Bilgisayar mühendisliği ilgi anlamında daha yakın geldi önceden kodlama tecrübem olmamasına rağmen.Önümde 2 seçenek var devlette en iyi hacettepe geliyor bir de bilkent cs(ücretli) seçeneğim var ailem bir şekilde okuturuz diyor ama vicdanen kötu hissediyorum alım gücünün gün geçtikçe düştüğü bu dönemde ücretli okumak kumar gibi geliyor.Ayrıyeten 1 sene mezuna bırakıp kazanmıştım yani bölüm değiştirirsem 21 yaşında başlamış olacağım yeni bölümüme bilkentin hazırlığını geçecek kadar ingilizcem yok.Eğer geçemezsem mezuniyetim 26 yaşına denk gelecek bu durum da beni huzursuz ediyor.Ne tavsiye edersiniz bana gerek ingilizce gerek myp kararı konusunda bu ikilem sağlığımı etkilemeye başladı artık bir yola karar vermeliyim düşünmekten geceleri uyuyamıyorum.Şimdiden teşekkür ederim yapıcı yorumları için. Konuyu tyt/ayt kısmında açmıştım 2.kere silindi.Konuyu buraya taşıma kararı aldım bursa patlaması konusu duruyor benim konum siliniyor adminler tıp okuyor galiba anlamadım. Ek olarak ingilizce için tavsiye istiyorum arkadaşlar ingilizce A2-B1 arası sayılır yoğun tempoda ingilizce çalışsam bilkentin hazırlığını geçebilir miyim? IELTS üzerinde mi atlamaya çalışayım ne tavsiye edersiniz bu konuda ? |
Tıp Fakültesini Bırakmayı Düşünüyorsanız
Tıp fakültesi, zorlu ancak ödüllendirici bir eğitim yoludur. Bununla birlikte, çeşitli faktörler nedeniyle tıpı bırakmayı düşünebilirsiniz. Tıp fakültesini bırakmak önemli bir karardır ve bu kararı vermeden önce aşağıdaki hususları dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir:
Tıp Fakültesi Bırakma Oranı
Tıp fakültesi bırakma oranı değişkenlik gösterir ancak genellikle %2-5 arasındadır. Bununla birlikte, stres, akademik zorluklar ve kişisel sorunlar gibi faktörler nedeniyle bu oranlar bazı ülkelerde daha yüksek olabilir.
Tıpı Bırakmayı Düşünmenin Nedenleri
Tıpı bırakmayı düşünmenin çeşitli nedenleri olabilir, bunlar şunları içerir:
- Akademik zorluklar
- Stres ve endişe
- Finansal kaygılar
- Kişisel nedenler (örneğin, ailevi sorunlar, sağlık sorunları)
- Kariyer hedeflerinin değişmesi
Tıp Fakültesini Bırakma Kararı
Tıp fakültesini bırakma kararı kişiseldir ve herkes için doğru değildir. Karar vermeden önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Akademik Durum: Not ortalamanız, akademik ilerlemeniz ve herhangi bir akademik denetim altında olup olmadığınızı düşünün.
- Mali Durum: Tıp fakültesini bıraktıktan sonraki mali durumunuzu değerlendirin. Borcunuzu ödeyebilecek misiniz ve başka bir eğitim veya kariyer yolunu finanse edebilecek misiniz?
- Kişisel Hedefler: Tıp fakültesini bırakmanın uzun vadeli hedeflerinizle uyumlu olup olmadığını düşünün. Hala tıp alanında bir kariyer istiyor musunuz yoksa başka ilgi alanlarınız var mı?
- Destek Sistemi: Karar verme sürecinde sizi destekleyebilecek bir destek sisteminiz (aile, arkadaşlar, danışmanlar) var mı?
Tıpı Bırakmayı Düşünüyorsanız Yapılacaklar
Tıpı bırakmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları atmanız önerilir:
- Bir Danışmanla Konuşun: Tıp fakültesi danışmanınız veya üniversitenizin kariyer merkezindeki bir danışman, seçeneklerinizi ve kararınızı etkileyecek faktörleri tartışmanıza yardımcı olabilir.
- Araştırma Yapın: Alternatif eğitim yollarını veya kariyer seçeneklerini araştırın. Tıp dışındaki ilgi alanlarınızı belirleyin.
- Mali Durumunuzu Planlayın: Tıp fakültesini bıraktığınızda finansal durumunuzun nasıl olacağını belirleyin. Borcunuzu geri ödeme planları yapın ve alternatif gelir kaynaklarını araştırın.
- Destek Sisteminizle Konuşun: Kararınızı, sizi destekleyebilecek aile, arkadaşlar ve diğer kişilerle tartışın.
Tıp fakültesini bırakma kararı önemli olsa da doğru kararı verebilirsiniz. Faktörleri dikkatlice değerlendirin, araştırma yapın ve seçeneklerinizi destek sisteminizle tartışın.