bundan 6 sene önce sabahlara kadar buralardaydım. bir sürü içerik atmışım, konuşmuşuz dertleşmişiz. şimdi fakülte bitti aklıma geldiniz. durumlar nasıl gençler? tıp bu devirde ayaklar altına alınmışken hala yazmayı düşünenleriniz var mı? beni soracak olursanız ben halimden memnunum en azından 2 aya atanır giderim iyi de bi para alırım. ama asla hak ettiği seviyede değil meslek ne saygınlık ne de para olarak. omü ile ilgili tıp ile ilgili sorularınızı sorabılırsınız ama sıralama tahmını yapamıyorum onu sormayın tabi.. onlar eskide kaldı :( |
omü tıp yazmayı düşünenleri alayım
-
-
inanılmaz bir konu geçmişi var abi 6-7 sene öncesine dayanıyor sanırsam lysden sonra mezuna kalıp girmişsiniz tam da sistem değişmiş inanılmaz gerçekten
-
hocam yatay gecis hakkinda bilginiz var mı her tıptan omuye gecip gectigimiz siniftan mi basliyoruz yoksa 1den mi aliyorlar?
Ders zorluklari nasil?
devamsizlik durumu nedir?
Egitim olarak yeterli goruyor musunuz yoksa Ankara İzmir gibi daha buyuk hastanesi olan tıplara mı gidilmeli puanım yetiyor onun derdi yok.
İsteyerek mi gittiniz eğer öyleyse sizi memnun etti mi?
Sayginlik yeterli seviyede değil derken konuyu acabilir misiniz örnegin siddet vakalari mi yasadiniz?
çok tesekkur ediyorum
Edit: direkt sorularla baslamisim kusura bakmayin. tercih dönemi gercekten cok zor. yola cok farkli bir hedefle baslayip cok farkli bir tercihle bitiricem muhtemelen. tercih konusunda soylemek istediginiz varsa okumak isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minamina222 -- 17 Temmuz 2024; 19:26:31 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
obp konusnu bile yazmışsınız 7 senede hiçbir şey değişmemiş lanet obp hala var 3k geri attı büyük ihtimal tıp gelmeyecek. inanılmaz bir şey gerçekten
-
evet evet tam o süreçleri yaşadım. iki sınav sistemini de görmüş oldum...
-
obp kesınlıkle olmalı yoksa okula hiç önem verilmez ama daha adil bir şekle dönüştürülmeli katılıyorum
-
şu an kötü durumda demişsiniz sebepleri neler peki ? okuduğunuza pişman mısınız yine olsa yine yapar mısınız ?
-
omü maalesef yatay geçişle öğrenci alma konusunda en sıkıntılı yerlerden biri cunku bizim sistemimiz pdö'ye dayalı sistem o yuzden diğer okullar gibi klasık ya da hibrit değil. samsundan yatay gecıs de aynı sekılde sıstem farklı oldugu ıcın dıger okullardaki derslerle uyusmadıgı ıcın gecıs imkansıza yakın. ama preklınıgı tamamladıgın 3. sınıf gecebılcegın tek sınıflardan bırı oluyor.
ders zorlukları kısıden kısıye göre degısır ama cidden kalan eden cok oluyor. ama ben ortalam bi oğrencı oldugumu dusunuyorum hıc kalmadım sadece de bır kere bute kaldım 5.sınıfta o da. gecme notu 70 olması bıraz kotu. ama 70' ulastıracak notları alıyosun.
devamsızlık muhabbetş 2 senedır var. ilk dort sınıfta okula toplamda 3 ay gitmişimdir belki de daha az ama artık devamsızlık var maalesef. imza attırma muhabbetleri oluyor o bıraz rahatlatıyo. ilk uc sınıfta cok yine dıkkat edılmıyor galıba
ben orduluyum ege tarafına gıtmeyı ısteyıp samsun gelmişti cok uzulmustum ama samsun sehır anlamında mukemmele yakın bir şehir. ozellıkle atakum. eğitim anlamında ınanın cok bi önemi yok nereden cıkarsanız cıkın cok donanımlı olmuıyorsunuz. en azından onlar sızı cok donanımlı hale getırmez. sız kendınız cabalarsanız ancva o zaman bir şeyler iyi olur acınızdan. ama hocalar konusundan inanılmaz sanslı olursunuz hepsi cok cok iyi hocalardır. internluk belkı de turkıyenın en zor ınternlugudur. cok gereksiz sıkıyorlar ınsanı tus calısmaya vktın kalmıyor. tus konusunda da kotu bır yer maalesef omu.
saygınlık turkıyede genel olarak azaldı. azaltıldı. omuye ozgu bı durum yok. ben ben hıc yasamadım bi iki kez de denk geldim. omu o konuda kotu bır yere değil.
baska sorularınızı da cevaplayabılırım
-
etrafımda pısman olanlar cok ben de omünün maalesef öğrenci yanlısı olmadıgı cok karara denk geldim sımdıkı aklım olsun yazar mıyım zor bir soru olur benım ıcın. yasadıgım en guzel anlar da buradan kotu seyler de yasadım. ama boyle soruınların ben her yerde olabılecegını dusunuyorum. ornek veriyorum devamsızlık dıkkat edılmeye baslandı ama nasıl oldu bu sınav ıcın okula geldik ve sınava giremezsınız dedıler gerekce de devamsızlık yapmamız. ama bıze bu soylenmemıstı mesela :) kendılerınre göre soylemısler ama ıste sonuc olarak bütüne bile giremeden okulu uzadı ınsanların
-
2018de girdiğinizde giren kişilerden kaçta kaçı mezun oldu ? bırakan, değiştiren vs. oldu mu ? peki doktorluk yazdığınız için arkadaşlarınız ve siz pişman mı yine ola yine tıp yazar mıydınız ?
-
ilk sorun cok guzel. zorlugunu belli edecek bi soru ama o kadar karısık kı sayılar. biz 180 kişi geldik ve ingilizce tıp da var tabi. geldıgımızde ustten kalanlar, yabancılar, amasya tıplılar (2 senedır bizde değiller) falan biz inanılmaz bi sayıya ulasmıstık 450 civarı mezuniyette ise 200 kişi uzatmadan mezun oldu sanırım. bırakan edenler vardı ama omü zor veya kotu diye değildi. doktorluga pısman olan arkadaslarım var bu devirde muhendis olacaktın falan dıyolar ama ben memnunum
-
sağ olun cevaplar için peki tusa girmeyi düşünüyor musunuz ? okurken tusa hazırlanma şansı oluyor mu ?
-
rica ediyorum. tus olmadan olmaz bence. su an bı yandan da calısıyorum :) okurken en ideali besıncı sınıfta istikrarlı bir şekilde baslamak. besıncı sınıf da cok zor değildir calısabılırsınız ama internlukte zor oluyor.
-
hocam merhabalar omü tıp yazmayı düşünüyorum da konaklama ve ulaşım imkanları samsunda nasıl yurt ev metro tramvay vs. ayrıca çıkmış soruluyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X