Şimdi Ara

Tıp düşününenlere 4.Sınıf Tıp Öğrencisinden tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
6
Favori
10.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese geçmiş olsun arkadaşlar, bir sınav sürecini daha geride bıraktınız. Bundan sonraki süreç için Tıp ile ilgili görüşlerimi yazmak istedim.

Öncelikle ilk 1000-2000 civarındaki arkadaşlar, Tıp sizin için bir ideal değilse ve mühendisliğe yatkınlığınız varsa size önerim kesinlikle tıp tercih etmemeniz. Mühendisliği daha önde görüyorum açıkçası.

Bazı söylentiler dolaşır hep, tıp tıptır, nereye gidersen git değişmez denir. Tamamiyle yanlış bir ifade. Özellikle yeni açılan üniversitelerde kalite yerlerde. Bazılarının kendilerine ait hastaneleri bile yok.

Tıp için önceliğiniz büyük kentler olsun, vaka görmeniz açısından daima büyük kentler önceliğiniz olsun; ancak bu durumun bir istisnası var. İstanbul'da Ankara'da izmir'de yeni açılan üniversiteler bulunmakta. Tavsiyem mecbur kalmadıkça ve bu şehirlere dair büyük hayalleriniz olmadıkça buralara gitmemeniz. Yeni açılan üniversiteler, bana kalırsa, daima dezavantajlı durumda.

Tıp çok zordur, geçemezsin söylentilerine de çok inanmayın. Çoğu insan son iki hafta çalışıp geçiyor. (Aşırı zor üniversiteler için geçerli değil tabii bu, örneğin OMÜ)

Hayallerinizden de vazgeçmeyin, yurtdışı hedefiniz varsa mühendislik bence daha iyi bir seçenek. Ki gözlemlerime dayanarak söylüyorum şu an fakültelerde birçok kişi yabancı dil öğrenme gayretinde, özellikle Almanca. Böyle bir arzunuz varsa kesinlikle şimdiden başlayın yabancı dile.

• Bende arkadaşın dediklerine kendi yorumumu ekleyeyim.

İlk dediğine kesinlikle katılıyorum.Tıpı gerçekten tıpa hevesliyseniz yazın.Para,garanti meslek vs. gibi düşünceler hem kendiniz söverek okursunuz okuduktan sonra da mutsuz olmaya devam edersiniz.

Yeni açılan üniversiteleri ve Hacettepe gibi başka bir seviyede olan üniversiteleri ayrı tutarak şunu söyleyeyim: Çoğu tıp fakültesi hemen hemen AYNIDIR. Bakın ben Çanakkalede okuyorum fakülte hakkında bazı şikayetlerim nasıl varsa,Bursada ki arkadaşlarımın da başka şikayetleri var,İstanbulda ki arkadaşımın da başka şikayetleri var.Ve inanın anlatılanların çoğu aynı.

Tıp fakültesi eğitimi aslında BİREYSEL bir eğitimdir.Yani kimse kolunuzdan tutup size konu anlatmıyor veya pratik bir şey öğretmiyor.Herşey sizde bitiyor.Bu yüzden üniversiteden çok sizin çabanız burda önemli.Yani megakentlerde okuyup bir kere acile bile gitmeyen insanlar için isterse hergün ilginç vaka gelsin önemi yok ki.

Tıp zordur cümlesini şöyle açayım : Tıp okumak zor değil illaki mezun olursunuz.Zor olan gerçekten bilerek DOKTOR olmuş bir şekilde mezun olmak.Sezeryan,normal doğum görmeden Kadın doğum stajı geçen arkadaşlar bolca var.

Aklıma pek bir şey gelmiyor BÜT var malum :D soruları olanlara bende seve seve cevap veririm.Herkesin istediği olur umarı.
  • Kesinlikle katılıyorum 2k içinde olanlar tıpı eskiden beri istemiyorlarsa mühendislik yazmalılar bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahattır... R kullanıcısına yanıt
    Bu konuda, tıpla ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.
  • efsogaren kullanıcısına yanıt
    hocam atatürk tıp nasıldır kaliteli mi?
  • Köklü üniversite hocam, her türlü oturmuş bir sistemi ve belirli hoca kadrosu var. Bence iyidir; ama tabii sosyal yaşamı da düşün eğer önem veriyorsan. Erzurum'da yaşamadığım için yorum yapamam; ama Atatürk Üniversitesi'nde okuyan arkadaşlar okuldan memnundu. Şehir hakkında yorum yapamıyorum.
  • Kaliteli. Hastane hemen yanında.

• Çok kararsızım, 2000 kesin gelicek gibi, Cerrahpaşa TIP mı, ODTÜ Bilgisayar mı yazsam diye. Cerrahpaşa TIP hakkında bir bilginiz var mı? Mezunlarıyla, okuyanlarıylada konuşmayı planlıyorum her iki bölümün ama sizede soruyum dedim. Tıp çok zor diye uzun zamandır gözümü korkuttular, o konuyuda biraz açarsanız çok iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN KÖTÜ TIP FAKÜLTESİNDE
    7 yıl önce açıldı
    Tıp 1. Sınıf
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çapa tıp nasıl hocam zor mudur aynı şeyi uludağ tıp içinde soruyorum
  • tıp adayı kullanıcısına yanıt
    Hocam uludağ ağır duyduğum kadarıyla, şu sebeple söylüyorum özellikle birinci sınıf müfredatında ağır dersler var zamanla orantıladığınızda. Ondan dolayı zor. Çapanın da kendine has bir zorluğu elbette var; ama geçilmeyecek seviyede değil bildiğim kadarıyla.
  • Renholm R kullanıcısına yanıt
    Hocam isteğine göre değişir; ama gözlemlerime göre kararsız olarak tercih dönemine girenler genellikle Tıptan yana kullanıyorlar tercihini. Dediğim gibi tıp bir ideal değilse ve mühendisliğe yatkınsan bence mühendisliğe git. Benim önerim bu. Cerrahpaşa hakkında da şöyle diyim, arkadaşlarım sınıflarını genellikle rahat geçiyor. Tabii belirli bir düzeyde çalışıyorlar ama nereye gitsen çalışmak zorundasın zaten. Cerrahpaşanın en büyük avantajı 6.sınıfta rahat bırakmaları. Bu sayede TUS'a daha rahat çalışıyorlar.
  • hocam Mersin tıp ve Karadeniz tıp hakkında bilginiz var mı?
  • einsteimlain E kullanıcısına yanıt
    Hocam mersin tıp hakkında net bir bilgim yok. Ama birkaç arkadaştan sınavlarının çok zor olduğunu duymuştum ama doğruluğunu bilmiyorum. KTÜ hakkında olumsuz bir şey duymadım dahaca. Yeterli hoca sayısı var, hastaneleri yakın fakülteye. Ama çok detaylı hakim değilim ona da.
  • Cerrahpaşa gibi son sınıfta TUS'a çalışmamız için rahat bırakan üniversiteler var mı? Varsa hangi üniversiteler?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ben Cerrahpaşa kadar rahat bırakanını duymadım. Yani başka duymadım. Zorlayan rahat bırakmayan yerler var. Eskişehir, hacettepe, marmara benim başlıca duyduklarım.
  • Ankara Tıp ile Gazi Tıp arasından hangisi önde yazılmalı sizce

• Meram tıp hakkinda bilginiz var mı hocam

• elifkubra E kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa kesinlikle Ankara tıp. Gazi Tıp'tan daha zor olabilir; ama bence kalite olarak önde gazi tıptan.
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Hocam meramda okuyan arkadaşlarım var, açıkçası meramın şöyle bir özelliği var. Önceden Konya'da tek tıp fakültesi vardı, sonradan Meram açıldı ve hocaların çoğu oraya geçti diye biliyorum yanlış olmasın tabii. Eğitim olarak kaliteli ve destekli bir okul diye biliyorum. Sınavlarının da normal zorlukta olduğunu duymuştum.
    Ben de çok zorlanırım diye korkuyorum ya

teşekkürler hocam bir sorum daha var aslında,sizce tıp okuyan birisinde olmazsa olmaz diyebileceğiniz hangi özellikler olmalıdır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.