Şimdi Ara

Tıp düşününenlere 4.Sınıf Tıp Öğrencisinden tavsiyeler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
10.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ona bakarsak muğla sıtkı koçman ctf'den de başarılı. Ama son TUS'ta ilk 10'un 5 tanesi CTF'dendi. Burada sınava giren kişi sayısını da dikkate almak lazım. Muğladan sınava giren kişi sayısı 2017 için 100 kişiden az. Diğerlerinde 200'den fazla.
  • Beyler 6k civarındaki hangi tıpları önerirsiniz. Ankarada yaşıyorum maalesef yalnızca yıldırım beyazıt tutuyor. Şehirdışını çok istemiyorum fakat yıldırım beyazıttan bariz iyi olan bir fakülte varsa tavsiyelerinize açığım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • krabzi K kullanıcısına yanıt
    Gülhane tabii ki de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam öğrencilik hayatımı sosyal bir biçimde geçirmek istiyorum ama tıp buna engel olur mu sizce?
    aynı zamanda istanbul en büyük hayalim ama sizce istanbulda diş mi yoksa mesela ıspartada tıp mı?

• Gülhane mi iyi yıldırım beyazıt mı sence? Bir de sebebini açıklarsan sevinirim.

• Hocam meraktan soruyorum da Çapa ile Cerrahpaşa arasındaki fark nedir?

Karsılastrman bile sacma birisi 1898 kuruluslu osmanlının ilk modern tıp fakültesi digeri 2011 kuruluslu bi tıp fakültesi

• Evet ama gülhane 2016dan sonra değişmedi mi? Eski kalitesi devam ediyor mu?

Değişti sbüye bağlandı sbü eski kalitesinin yüzde 50sini üzerine geçirdi ama eski gatadan kalan seyler hala türkiyenin en iyi 10 12 tıp fakültesinin arasında yer almasını saglıyor. Ha eski gata olsaydı gönül rahatlığıyla ilk 5te derdim ama simdi bakınca insan üzülüyor. Yukarda arkadasın teki tus ortalamalarını atmış orda 8. Sırada yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrak -- 19 Haziran 2019; 23:44:5 >
  • 2B-or-not-2B kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar kötü mü ya oraya gelmek istiyordum

• Hocam bilmiyorum valla çok kararsız kaldım. 6-7k bandında bir sıralama elde edicem muhtemelen. Yıldırım beyazıtın ingilizcesini düşünüyordum. Gata aklımı çeliyor ama hâla kararsızım. Keşke 1-2 net daha iyi yapsaydım da gazi veya ankara tıp gelseydi ama yapacak bir şey yok nasip işte.

Ybü çöp hocam şu sıralar ilk acıldıgında gelen proflarını lokman hekim gibi yeni açılan ünilere falan da kacırdı hiç özelligi kalmadı artık. Sehir hastanesi ile de sorunlular kücücük bi yer vermisler

• Anladım hocam. Bana ne tavsiye edersin peki? 6-7k arası sıralamada olduğumu düşün. Ankarada yaşıyorum. Çok ciddi bir fark olmadığı sürece şehirdışı istemiyorum.

Klasik ankaradaki tıp sıralaması Hacettepe ankara gazş Gülhane emin olun gaziye de gitseniz Gülhaneye de gitseniz ikisinden de mezun olurken bi farkı olmayacak

• İlk başta dediğine katılmıyorum.

İnsanoğlu çalışmak işe gitmek icin programlanmamış canlılar olduğu için her şekilde hayatını devam ettirmek adına katlanmak zorunda olduğu hayati yasamak zorundadır. Gelecegini riske atmayıp elbette şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacak.

Bakmayın siz tıpa gelmeyin, zor, ölüp gidiyoruz diyenlere. Pimpirikli insanlar bunlar benim gözümde. En kolay bölüme gitse de zor olan tarafını bulacak kisiler bu arkadaşlar. Markette kasa icin sıra beklerken şikayet edenlere benzetiyorum.

Hatta o sıralamada para veren özel üni varsa oraya gidin

• Hocam yüksek ihtisas var para veren. Ordaki arkadaşım nefret ediyor okuldan. Hiçbir şeyden memnun değil. Onun haricinde sanırım lokman hekim tutar ama orası da yeni açıldığı için cazip gelmiyor. Sanırım sizin tavsiyenize uyup gülhaneye giderim. Hele bir sıralamalar gelsin her şey kesinleşsin de o zaman daha yoğun bir şekilde araştırmayı planlıyorum.

Yüksek ihtisasa gitmeyin aman hocam ben para veriyorsa diye Lokman hekimi kast etmistim

• Lokman hekim de yeni açıldığı için çekici gelmiyor dediğim gibi. Şu anki durumumda ya eskişehire falan gideceğim ya da gülhaneye gideceğim sanırım.

• Türkiye de ünlü özel hastaneler pek hangi tıp fakültesinde mezun olduğuna bakmıyorlar. Belki yeni açılan ismi duyulmayan hastaneler bakıyorlardır. Sadece şuna bakıyorlar. Uzmanlığını hangi fakülteden yapmışsın o önemli.
    Kardiyoloji=Siyamı Ersek , kartal koşuyolu
    Kalp ve Damar Cerrahı = Siyamı Ersek
    Göz = Beyoğlu
    Radyoloji = Hacettepe
    Acil = Akdeniz vs hastanelerinden uzmanlık eğitimi alırsanız. Hem çok iyi doktor olursunuz. Hem de en iyi özel hastanede çalışma imkânınız olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.